21 Nisan 2017 Cuma

Ekşisözlükten Mükemmel bir Lyon Maçı analizi Kadronu daha da güçlendir hatalarından ders çıkar


avrupa arenası için öğreneceği çok şey, alması gereken çok yol vardır.

skora bağlımlı olarak söylemiyorum. dusko tosic o penaltıyı atsaydı, kupanın en güçlü takımını elediğimizden muhtemelen kupayı kaldıracaktık. ben sürekli bir avrupa başarısından söz ediyorum. yapılan hataları bi' gözler önüne serelim avrupa'da.

avrupa'da hiçbir rakibi evde olsun, dışarıda olsun hafife almayacaksın. deplasmanda napoli'yi yenip havaya girersen hata yaparsın. evinde grubun zayıf halkası dinamo kiev'i yenemedin diye en başta grupta kaldın.

ikinci dinamo kiev maçında hakem faciasından sonra ayakta kalamadık. bir kişi eksik haldeki beşiktaş, kiev gibi bir takımı rahatlıkla yenebilirdi. ama maçı bıraktık ve 6-0 kaybederek elendik. bir oyuncumuz da topu reklam panolarına vurarak kırmızı kart gördü.

deplasmanda avantajı aldığımız olympiakos'a karşı, evimizde karnaval yapmaya geldik ama kabusa dönüştü. bir avrupa tur maçında rakibine kafa atmaktan çekinmeyen forvet oyuncumuz yüzünden az daha eleniyorduk.

turnuvanın en zor takımını çektik kuradan. aklı evvel as forvetimiz iki maç bizi yalnız bıraktı. deplasmanda oynadığımız maça fırtına gibi başladık. 4-5 ciddi atak ve 1 golle yarıyı bitirdik. ama büyük takımlara yakışmayacak şekilde ikinci yarı kapandık. 45 dakika sadece rakibin oyununu izledik. bir golü 5 defans oyuncumuzun müdahele edemediği topun rakibin önüne düşmesiyle yedik. ikinci golü de durup dururken as kalecimiz kendi kalesine attı.

ikinci maça çıktık. as stoperimiz marcelo'dan yoksun bir şekilde. marcelo'nun yerine oynayan stoperimizin kaçırdığı bir oyuncudan gol yedik. penaltılarla elenmemize neden olan son penaltıyı da yine aynı oyuncu attı.

ilk olarak lyon maçlarında iki maçta da çok şanslıydık. onları elemeyi hak etmedik. sürekli karşılamak zorunda olan takım olduk. kadromuz kupayı hak etmedi. türkiye'nin en büyük takımı olma yolundayız ama avrupa'da çok yolumuz var.

kadromuz yeterince geniş değil. sürpriz yumurta bir forvetle avrupa arenasına girilmez. girersen böyle 2 maçta da seni yalnız bırakabilir. kadroda her oyuncunun tatmin edici bir yedeği olmalı. marcelo dışındaki tüm stoperlerimiz zayıf lig takımlarına* bile idare ediyor her maç. sene başındarakitsky gibi stoperlerle ilgilenirken 4 milyon euro'ya sürpriz yumurta bir stoper alırsanız böyle bir maçta her şeyi kaybedebilirsiniz.

beşiktaş'ın bu kadrosu lig için yeterlidir. lige ambargo koymasından, büyük denen takımları sürklase etmesinden bunu anlayabilirsiniz. ama beşiktaş artık gözünü avrupa'ya çevirmelidir. çeyrek finaller filan artık sıradan olmalıdır. beşiktaş'ın tarihindeki en büyük utançlardan biri, hiç şampiyonlar ligi gruplarından çıkamamış olmasıdır örneğin. hiç yarı final görmemiş olmamız da bundan sonra gelir.

beşiktaş'ın bu gidişinin bir sonraki adımı budur artık. bu adımı ne kadar erken atarsak o kadar yararımıza olur. bunun için en başta yönetime iş düşüyor. bu takımı bu akşam eleyen yönetimsel hatalar ve alternatifsiz kadro olmuştur.

1 yorum:

  1. takımın en zayıf noktası stoperleri yaz döneminde forvetten önce sağlam iki tane stoper alınmalı savunması sağlam olmayan takımların başarılı olma şansı yok

    YanıtlaSil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About