27 Nisan 2017 Perşembe

Şenol Güneş Fikret Orman FFP Ba, Gomez, Talisca

link:  https://eksisozluk.com/entry/67741025

mevcut başarısının %70'ini şenol güneş'e, kalanını da yönetime borçlu olan takım. yönetim de mevcut başarısının neredeyse tamamını uefa'ya, yani ffp 'ye borçlu.

neden?

soru şu, cebinizde az para varsa ve dışarıda yemek yemek istiyorsanız, pahalı ve kaliteli mekanlara gidemeyeceğiniz için ucuz ama kaliteli yerleri araştırmak zorunda kalırsınız. pahalı ve tırt mekanlardan uzak durursunuz. ucuz ve tırt mekanlara da gitmezsiniz.

beşiktaş'ın da hesabı bu, ucuz, bonservisi elinde, kiralık iyi futbolcuları buluyor ve parlatıyor.

eğer ffp olmasaydı, hala 3. sınıf yerli oyunculara dünyanın parasını verecektik, oyuncu satmak konusunda bonkör olmayacaktık.

tabi ki burada, emniyet sübabı olan şenol güneş. yönetimde ve taraftarda kendisine karşı yüksek bir güven var. oyunculardan yüksek verim almayı biliyor, bu ülkede savunarak değil, hücum ederek şampiyon olunacağını biliyor. medyaya karşı hep mesafeli, otoriter. kendini ve takımı asla ezdirmiyor. yönetim de sürekli arkasında duruyor. son zamanlarda, taraftarla da iyice bütünleşti. yani beşiktaş ve şenol güneş organik bağı neredeyse kusursuz derecede örtüştü.




ve bir de şu var, klişe olacak ama, gomez, sosa, demba ba geçen senelerde, bu sene talisca, hatta son zamanlarda aboubakar kariyer zirvelerine çıkıyorlar beşiktaş'la. hadi kariyer zirvesi demeyelim de, düşüş halindeki kariyerleri tavan yapıyor tekrar. takımın hem havası çok iyi, hem de hoca buna müsait. görün bakın, ben gitmez diyorum ama talisca giderse, yerine kiralık da olsa en az onun kadar yetenekli genç bir kiralık oyuncu alır beşiktaş. çünkü bizim gördüğümüzü yabancılar takımlarda, menajerlerde görüyor. bu noktada şampiyonlar ligi'nde oynamak da ayrı bir avantaj tabi ki..




başarının devamı için hiç detaylı kadro mühendisliği falan yapmamıza gerek yok. şenol hoca'yı takımda tutun ve onun dediklerini yapın, gerisi zaten gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About