12 Nisan 2017 Çarşamba

Beşiktaş Lyon'dan avantajlı dönmek için ne yapmalı

Goal.com dan alıntıdır yazının linki icin tıklayınız.

Perşembe akşamı Beşiktaş'ın işi elbette kolay değil. Ne de olsa karşısında, önceki iki turda iç sahada oynadığı iki maçta rakip fileleri 11 kez havalandırmış bir takım var. Roma'yı 4 golle devirmeleri bile başlı başına göz korkutucu! Ancak siyah-beyazlılar da buraya akraba torpiliyle gelmedi. Şampiyonlar Ligi gruplarında Benfica deplasmanından beraberlikle dönmüş ve Napoli'yi 3 golle mağlup etmiş bir takım olduklarını unutmamak gerek. Yine de Lyon deplasmanından avantajlı bir sonuçla dönebilmek için bazı noktalara dikkat edilmeli...
TOSIC OYNAMAMALI

Lyon, hücum gücü anlamında Beşiktaş'ın bu sezon karşılaşacağı en güçlü ekip. Ligue 1'de şu ana kadar kadar oynadıkları 32 maçta 65 gol atmalarının yanı sıra, bu gollerin 39'unu iç sahadaki 16 maçta atmış olmaları, ciddi anlamda göz korkutuyor. Depay statü gereği Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek ancak Lacazette, Ghezzal, Cornet, Fekir gibi kaliteli ayaklara kesinlikle önlem alınmalı.



Siyah-beyazlılarda son dönemin belki de en formsuz oyuncusu Tosic. Yediği garip çalımlar ve yaptığı basit hataları Lyon'a karşı tekrarlarsa maçın en çok terleyen ismi Fabri olabilir! Şenol Güneş devre arasında alınan ve henüz yedek kulübesinden kurtulamayan fakat daha dengeli bir oyun tarzına sahip olan Mitrovic'i bu maçta 11'de düşünmeli. 

ATIBA YALNIZ BIRAKILMAMALI

Lyon orta sahası, kaptığı topları dikine kullanarak rakip kaleye gitmeyi hedefleyen bir takım. Bu da Beşiktaş orta sahasında savunma yapmayı bilen tek isim olan Atiba'ya ekstra yük bindirip, çok daha dikkatli olmasını gerektiriyor. Güneş, klasik düzeninde sadece Oğuzhan destekli bir merkez çıkarmak yerine, Quaresma'nın yokluğunu fırsatı bilip Necip'i Atiba'nın yanına monte etmeli.



Talisca'yı kenara atarak, kanatları iki beke bırakmak ve Necip'i savunma önünde tutup, Atiba'nın önde basma becerisinden yararlanmak üzere Oğuzhan'ın yanına yollamak, eldeki oyuncu grubuna göre en ideal kurgu olarak öne çıkıyor. Lyon'un hızlı düşünüp çabuk uygulayan isimlerden oluşan orta sahasıyla ancak bu şekilde baş edebilir. 

BABEL GOL BÖLGESİNDEN UZAK KALMAMALI

Lyon'un hücum gücü ne kadar iyiyse, savunmada o kadar zayıflar! Zaten ligde 12 maç kaybetmelerinin başlıca nedeni de bu. Rakibin bu zaafını avantaja çevirebilmek için Cenk'e elbette büyük görev düşecek ancak Babel de akıllı davranabilirse birçok gol fırsatı yakalayabilir. Rakip savunma arkasına yapacağı topsuz koşular, skora gitme konusunda Şenol Güneş'in en etkili silahı olabilir.



Bir önceki turda Olympiakos'a karşı attığı goller, Hollandalı oyuncunun CV'si açısından bir hayli umut verici. Atlet ama sakar Lyon savunması da iştahını mutlaka kabartmıştır. Şenol Güneş onu bu maça özel olarak hazırlamalı ve kulağına o sihirli sözcükleri fısıldamalı: Gol at, gol at, gol at...

OYUN DİSİPLİNİNDEN KOPMAMALI

Beşiktaş, maçın hiçbir anında bu eşleşmenin iki ayaklı olduğunu unutmamalı. 2-0 geriye düşülse bile bulunacak bir gol, rövanş için avantaj anlamına gelecek. O yüzden, özellikle de olası bir gol yeme durumunda moraller kesinlikle bozulmamalı ve oyun disiplinine sadık kalınmalı. Tabii bu noktada takımın tecrübeli oyuncularına büyük iş düşüyor.



Adriano başta olmak üzere Atiba, Marcelo ve Gökhan Gönül gibi isimler, kontrolün asla kaybolmaması için ekstra çaba sarf etmeli. Bunun için gerekirse oyun soğutulmalı, bol pas yapılmalı ve topa azami oranlarda sahip olunmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About