5 Nisan 2017 Çarşamba

Beşiktaş'ın hakemler tarafından kollandığı için mi iki yıldır zirvede olduğunu düşünüyorsunuz? Geçmiş olsun.

Alıntı Goal Türkiye (linke tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz)

(Yazının tamamına ilgili linkten lutfen ulaşalım aşağıda sadece bazı satır başları verilmiştir)

Beşiktaş'ın hakemler tarafından kollandığı için mi iki yıldır zirvede olduğunu düşünüyorsunuz? Geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.

BEŞİKTAŞ HAKEMLER TARAFINDAN KOLLANDIĞI İÇİN DEĞİL, EN İYİ OLDUĞU İÇİN ZİRVEDE

Galatasaray, 1996-2000 yılları arasında Türkiye'yi domine eden bir takım haline gelip, bu dominasyonun son yılında Avrupa şampiyonluğuna ulaştığında bazı Fenerbahçeliler ve Beşiktaşlılar, bunun, sarı kırmızılıların Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki baskın etkisi nedeniyle olduğundan eminlerdi.

17 yıl ileriye saralım. Aktörler değişti, argümanlar aynı. Futbolun lokomotif ekiplerine karşı bir kısım ezeli rakip taraftarından (ve hatta, artık idarecilerden) gelen anlamsız nefretin hedefinde bu defa Beşiktaş var.

Beşiktaş bu sezon toplam şut sayısında zirvede. 26. hafta itibariyle ligin en çok gol atan iki takımından biri. En az gol yiyen takım. Kalesini gole en fazla kapatan dördüncü takım. Gole çevirme oranında ise altıncı sırada.

Beşiktaş rakip ceza sahasına giriyor. Topla ya da topsuz, rakip ceza sahasını karıştırıyor. Talisca, Babel, Oğuzhan, Aboubakar gibi oyuncular yerlerinde bir saniye bile sabit kalmıyorlar. Şenol Güneş'in takımı istediği zaman tempo yapıyor, istediği zaman tempo düşürüyor. Top rakipteyken de maçı domine ediyorlar.

Ama buna rağmen halen, bu dominasyonun sebebini TFF Başkanı Yıldırım Demirören (kulüp tarihinin en sert eleştirilen ve taraftarlar arasında pek popülaritesi olmayan başkanı olan Demirören) ya da hakemlerin Beşiktaş'ı kollaması olarak görüyorsanız, acil şifalar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About