25 Nisan 2017 Salı

muazzam bir şampiyonluk geliyor, bugünlerde yarınlarda bizimdir


lig tarihine geçecek bir şampiyonluğa çok yakındır.

beşiktaş'ın; 1966 ve 1967 yıllarında 2 sene üst üste; 1990, 1991, 1992 senelerinde de üç sene üst üste şampiyonluğu bulunuyor. bu sene şampiyon olursak 2016 ve 2017 olmak üzere devam etme ihtimali bulunan bir şampiyonluk serisine daha giriyoruz. 58 yıllık lig tarihinde üçüncü şampiyonluk serimiz.

en erken şampiyonluk ilanı, bitime üç hafta kala 2014 senesi fenerbahçe şampiyonluğu. beşiktaş eğer önündeki iki maçı kazanırsa çok yüksek ihtimalle bitime 4 hafta kala şampiyonluğu ilan edecek. olmazsa rekora ortak olacak.

önümüzdeki maçı kazanırsak en yakın rakibimizle puan farkımız 10 olacak. ve büyük ihtimalle bu fark daha da açılacak. lig tarihindeki en ezici şampiyonluk 87-88 sezonunda galatasaray'ın 12 puan farklı şampiyonluğu. bu rekoru egale etmemiz çok yüksek ihtimal.

beşiktaş önündeki iki maçı da kazanırsa; galatasaray ve fenerbahçe şampiyonluk şansını matematiksel olarak bile son 4 haftaya taşıyamayacak. 58 yıllık lig tarihinde ilk kez, iki takım da 30. haftayı hiçbir matematiksel iddiası olmadan bitirecek.

cenk tosun şuanda lideri olduğu gol krallığını devam ettirirse, iki sene üst üste gol kralı çıkarmış olacağız. üstelik farklı oyuncularla*. 58 yıllık lig tarihinde beşiktaş'tan gol kralı çıkan dördüncü yerli oyuncu olacak aynı zamanda. güven önüt, feyyaz uçar ve ilhan mansız'ndan sonra.

ricardo quaresma şuanda lideri olduğu asist krallığını devam ettirirse, iki sene üst üste asist kralıçıkarmış olacağız. yine farklı oyuncularla*.

fenerbahçe ve galatasaray takımlarından, puan tablosunda yukarıda olanı esas alırsak; zirveden en uzak oldukları sene şampiyonla aralarında 10 puan fark vardı. bu sene henüz 28. haftadafenerbahçe'yle 11, galatasaray'la 15 puan farkı var. daha da açılması muhtemeldir. tiranlığın yıkılışını simgeliyor. galatasaray ve fenerbahçe'ye karşı ortak olarak gerçekleştirilmiş en ezici şampiyonluk olacak bu yani.

beşiktaş'ın sadece üç şampiyonluğu yerli hocalarla. eşref bilgiç, mustafa denizli ve şenol güneş. şenol güneş, aynı zamanda beşiktaş'ı üst üste şampiyon yapan ilk yerli teknik direktör olacak.

beşiktaş, şampiyonluğa kadar liderliği kaptırmazsa; son 3 yılda 69 hafta lider kalmış olacak. bu 3 senede galatasaray 12, fenerbahçe 6 hafta lider kaldı. 1979-1981'deki trabzonspordominasyonundan beri en ezici 3 yıllık periyot bu olmuş olacak. ilginçtir bu 3 yıllık süreçte de kalede şenol güneş vardı.

klasik beşiktaşlı abartması demesinler diye tane tane anlattım. ligde en erken şampiyonluk, en büyük farkla şampiyonluk, şampiyon olan takımlara atılan en yüksek fark, en ezici periyot rekorlarına oynuyoruz.

hani beşiktaş'a "galatasaray ve fenerbahçe kötüyken şampiyon oluyorsunuz" diyorlar ya, o yanlış. normalde şampiyonluk yarışı aşağıda devam ediyor zaten. beşiktaş ligin üzerinde sadece. bunun süreklisi almanya'da bayern münich, italya'da juventus'tur.

sonuç olarak şampiyonluk gelsin de, nasıl gelirse gelsin. ama ilklerin takımı beşiktaş'a tüm bu becerileri tarihe altın harflerle yazmak da ayrı bir yakışır.

bugünler de yarınlar da bizimdir. kutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About