4 Nisan 2017 Salı

Beşiktaş, 10 sene önce rüyasını göremeyeceğimiz bir yere doğru emin adımlarla gidiyor

alıntı: https://eksisozluk.com/entry/67236459

yaklaşıyor yaklaşmakta olan.

puan durumlarını bırakın. fikstürü boşverin. yılın hangi zamanında olduğumuzu bile unutun. sadece etrafa bakın anlayacaksınız.

vodafone arena'ya gelen her takımın agresif ve istekli oyunundan anlayacaksınız. "beşiktaş hakemle kazanıyor" diyenlerin titrine bakın. bizim formamızı yıllarca giymiş olanlar dahil herkesin beşiktaş'ı nasıl hedef haline getirdiğine iyi bakın. 64 yaşındaki şenol güneş'in üzerine yürüyen 40 yaşındaki adamlara iyice bir bakın.

rakip oyuncularımızın darbe almış bacaklarına kan montajı yapıp gazete manşeti yapanlara bakın, hakemlerin eline kartal pençesi yapıp beşiktaş'ı hakemlerin kolladığını ima edenlere bakın. ligin başından beri "beşiktaş ligi bitirdi" diyerek algı yaratmak isteyenlere bakın. her maçın sonunda "beşiktaş'ın şampiyonluğu kutlu olsun" diyenlere bakın.

beşiktaş ligi 3 yıldır sürklase ediyor diye ülkenin futbol düzenini kökten değiştirmeye çalışanlara bakın. her transfer döneminde yabancı oyunculara bir araba para verenlerin "yabancı sınırı gelsin" diyişlerine bakın. yıldırım demirören'in tff başkanlığı yaptığı 6 senede sadece 1 kez şampiyon olmuş beşiktaş'ın, tff başkanı tarafından korunduğunu iddia edenlere bakın.

"beşiktaş'la şampiyonluk yarışı çok kötü, sizle rekabeti özledik" diye birbirine yamanan büyük takımlara bakın. bir sene şampiyon olup yıllarca ortada gözükmeyen beşiktaş'ın azametine bakıp şaşıranlara bakıverin. bu üzerlerine çöken kabusun bitmesini bekleyenlere, o sırada yeni spor dalları arayanlara bakın.

evet hiç puan durumuna bakmadan görüyoruz. beşiktaş bu ligin en büyüğü olma yolunda. isterse bu sezon son haftaları inanılmaz kötü geçirsin ve ikinci olsun. seneye yine favori bu takım. başkanıyla, hocasıyla, oyuncularıyla, taraftarıyla bir temel inşa edildi. üzerine sağlam katlar çıkıyor. rakiplerinin seviyesizliklerine rağmen her zaman seviyesini muhafaza eden, ligin efendisi konumundan inmeye niyeti olmayan bir beşiktaş var.

tüm korkuların, kaygıların, algıların, çırpınmaların, çirkinleşmelerin, ali kıran baş kesenliklerin nedenini biliyor ve anlıyoruz. endüstriyel futbola ayak uyduramamış, zayıf bırakılmış beşiktaş bu saldırılara dayanamazdı. 2004'te dayanamadı. daha önce de dayanamadı. ama artık beşiktaş her şeye hazır ve çok güçlü. rüzgar ne kadar kuvvetli olursa olsun, kayadan sadece toz alır. bize de o baronların etkisi ancak bu kadar olur.

şimdi sayılara bakalım biraz da, acaba doğru mu düşünüyoruz. beşiktaş; en yakın rakibine 5 puan fark atmış. beşiktaş en yakın rakibinden 3 gol fazla atmış, 2 gol daha az yemiş. beşiktaş en yakın rakibinden 2 galibiyet fazla almış. beşiktaş açılan yeni stadında 24 lig maçında da kaybetmemiş. beşiktaş son üç senede 55 hafta lider kalmış. bu konuda en yakın rakibi 12 hafta lider kalmış. son gol ve asist kralı beşiktaş'tan çıktı. şuandaki gol kralı beşiktaş'tan. asist krallığında da ikinci olan oyuncu beşiktaş'tan. beşiktaş'ın topla oynama yüzdesinin ortalaması %63. bu konuda en yakın rakibinin topla oynama yüzdesi %57. ligin pas yüzdesi en yüksek oyuncusu %92'yle beşiktaş'ta. ligin en çok isabetli şut çeken takımı beşiktaş.

futbolla ilgili belirleyici ne kadar istatistik varsa beşiktaş'ta. yukarıyı okuyanlar zaten bu bilgilere şaşırmamıştır. çevreye bakan durumu görür.

mario gomez'in bize emeği oldu ama bizi çok kırdı. yine de bir sözü kulübün mottosu olmuş gibi kaldı. "daha acımasız olmalıyız". beşiktaş artık daha acımasız. geçen sene ezeli rakiplerine toplam 33 puan fark attı. şuanda 23 puan attı, lig sonuna kadar bu 33'ü geçecektir. seneye 50 olmalı. beşiktaş geçen sene galatasaray'ı kasım'da şampiyonluk yarışından düşürdü. bu senefenerbahçe ve galatasaray'ı aynı anda ocak'ta şampiyonluk yarışından düşürdü. hedef seneye başlarken umutsuz başlatmak olmalı. hedef ucu bucağı görünmeyen şampiyonluk serisiyle ülkenin %70'ini futboldan soğutmak olmalı. artık avrupa'da devam eden başarı olmalı hedef.

beşiktaş, 10 sene önce rüyasını göremeyeceğimiz bir yere doğru emin adımlarla gidiyor. biz de bu güzel günlerin sefasını, rakiplerin çıldırma nöbetleri eşliğinde sürüyoruz. zafer bizim oldu, oluyor, olacak. gocunanlara şimdiden geçmiş olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About