22 Haziran 2017 Perşembe

Ekşi sözlükten mükemmel bir Aboubakar analizi

kalkayım da sahur yapayım diye alarm kurmuştum 2.30'a. e erteledik tabi, uyuyakalmışım. rüyamda bu zibidinin yuvadan uçtuğunu görüp ezanın okunmasına 15 dakika kala uyandım, içim nasıl sıkılıyor ama. bakayım başka transfer haberleri var mı diye bir girdim ki okuduklarımla gözlerim kör oldu.

bu adam bize saç baş yoldurdu mu? yoldurdu. çok saçma pozisyonlar kaçırdı mı? kaçırdı. 5-6 tane çok net hatırlıyoruz hepimiz çünkü gerçekten absürd derecede kaçırdı. ha o pozisyonlar dışında kaçırdı mı? yok agalar. o saçmalıklar hariç bu eleman önüne gelen her golü attı. hatta öyle goller attı ki şapkadan tavşan çıkardı. trabzon maçında attığı goldeki dönüşü gomez yapamazdı mesela. keza bir arkadaşın da belirttiği gibi ceza sahası dışından top sürüp gol atacak bir adam değildi gomez. gomez rakip sahada top kaptığında rakip oyuncu ile arasındaki mesafesine bakardım acaba rakip yetişmeden gomez kaleye varabilir mi diye. ki çoğu zaman da ya defans yetişiyor ya da gomez açısını kaybedecek şekilde çapraz sürüyordu topu. bu dürzü topu kaptığında tek baktığım şey nereye nasıl vuracağı. biliyorum ki aradaki farkı kolay kolay kapattırmaz abou ya da hesaplar, ona göre sürer topu.

gomez'i beslediğimiz kadar besleyemedik bu adamı. çoğu golü yaptığı dönüşlerle, çalımlarla, adam eksilterek attı. bitiriciliğinden ziyade yaratıcılığını ön plana çıkardı ki bize de bu sezon o lazımdı çünkü talisca sisteme oturana kadar orta saha kan ağlıyordu.

dostlar bu adam gomez'den çok farklı. çıktığımız deplasmanlarda pozisyon sıkıntısı yaşamadıysak bu adam sayesindedir. evet artık sistem takımıyız, evet yerini doldurabiliriz belki ama edirne'den öteye çıktığımızda yine "niye pozisyona giremiyoruz?" diye ağlarız. bu sezonki avrupa maçlarında bırak pozisyona girememeyi, kaçan pozisyonlara ah vah etmiyorduk nasılsa yakalar atarız diye.

ha lorente falan yazmışlar, komik olmayın. lorente beşiktaş'ın alması gereken en son adamlardan. o kırılganlıkla, o pasiflikle, yavaşlıkla beşiktaş forveti olunmaz. gomez de çok hızlı değildi ama "reis benim ulan, beni pozisyona sokacaksınız" deyip çatır çatır atıyordu.

şayet ki newcastle'a giderse 2 sezon sonra astronomik ücretlere en büyüklerden birine transfer olacaktır, demedi demeyin. welbeck, sturridge gibi adamlardan bir iki gömlek fazla bu herif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About