5 Haziran 2017 Pazartesi

Beşiktaşımız için sezonu özetleyen 26 ''o an'' fotoğrafı ve detayları

alıntıdır  kaynak: https://eksisozluk.com/entry/68620313  ekşi'de ki  yazar: https://eksisozluk.com/biri/kasar-yaza

bu sene avrupa'da ilerilere gidilmesiyle birlikte çok yoğun bir sezon oldu. çok büyük mutluluklar da, çok büyük dramlar da yaşadık. ben bu seneden aklımda kalan fotoğrafları bu entry'e ekleyeceğim. hatta kendi entry'm olmasına rağmen favlayacağım ki ileride bu sezonu kolayca hatırlayabileyim. benim atladığım fotoğraflar illaki olacaktır. bunları bana mesaj olarak atarsanız bunu yaşayan bir entry haline getirebiliriz. katkıda bulunan arkadaşların nick'lerini de ekleyeceğim. şimdiden katkılarınıza teşekkürler.

link - kendi çektiğim bir fotoğrafla başlayayım. yeni stadımızda ilk şampiyonlar ligi seremonimiz. theme song'un başladığı anda tüyler diken diken olmuştu.

link - şampiyonlar ligi'nde iddiasını devam ettirmek için mutlak puana ihtiyacı olan beşiktaş, benfica karşısında ilk yarıyı 0-3 geride kapatıyordu. beşiktaş taraftarı boynu bükük soyunma odasına giden takımını tribüne çağırdı ve onları alkışladı. cenk tosun bu vuruşuyla tarihe geçecek bir geri dönüşün fitilini ateşledi. 3-3.

link - bir başka geri dönüş maçı. 0-2 geriye düştüğümüz galatasaray maçını 2-2'ye getirdiğimizde takımımızın ne kadar "takım" havasında olduğunun mesajını alıyorduk.

link - şampiyonlar ligi'nde gruptan lider çıkma ihtimalini kiev'e taşıyan beşiktaş, hakemin katlettiği maçı 6-0 kaybetti ve şampiyonlar ligi'nden elendi. skor 4-0'ken fabricio ramirez'in çaresizliği görüntülere böyle yansımıştı.

link - dinamo kiev maçı dönüşü. taraftar 6-0 kaybeden takımını havaalanında karşılıyor. "kaldırın kafanızı" diye bağırıyor. bir taraftar gökhan gönül'ün kafasını kendi eliyle yukarı kaldırıyor. bana göre şampiyonluğun geldiği andır.

link - aziz yıldırım'ın, "ricardo quaresma'yı alır kulübede oturturum" çıkışının üzerine, kupa maçında ricardo quaresma formasını fenerbahçe tribünlerine gösteriyor.

link - bursaspor maçının arkasından yaşanan elim saldırı sonucu, düğün için gittiğimiz yer bir şehit evi oldu ve bayrağı asıldı. allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, yenilerinden muhafaza etsin.

link - şenol güneş'in dominasyon karesi. fenerbahçe'yi aylar öncesinden yarıştan koparan beşiktaş, tt stadı'nda galatasaray'ı da yenerek yarıştan koparıyordu.

link - bu pozisyon yüzünden kupadan elendik ama beni en çok etkileyen fotoğraflardan biridir bu. beşiktaş'ın feda döneminden çıkıp diğer ikiliden hesap sormasının temsilidir bu fotoğraf. "dönüşümüz muhteşem olacak" demiştik.

link - seneler önce beşiktaş taraftarı "alnı öpülecek futbolcular istiyoruz" diye bir kampanya başlatmıştı. bundan ne şenol güneş'in haberi vardır, ne de anderson talisca'nın. ama bu görüntü bize direkt o günleri hatırlattı.

link - evimizdeki kardemir karabükspor maçında ömer şişmanoğlu'nun babası. bu beşiktaş taraftarının çeşitliliğini de hatırlatan bir fotoğraf oldu. beşiktaş halkın takımıdır. hacısı da vardır, ayık gezmeyeni de vardır. ve bizi küçük düşürmek için kullandıkları tinercileri de vardır. her bir üyesiyle gurur duyuyoruz.

link - beşiktaş'ın avrupa'daki dik duruşunun somut hali. 10 kişi oynayarak avrupa ligi'nde çeyrek finale çıkarken gözümüzü stockholm'e dikmiştik bile.

link - dünyanın en büyük el yapımı pankartı. 3 yıllık göçebeliğin sonunda beşiktaş'a döndüğümüzü ilan ediyorduk.

link - beşiktaş'ı kupadan yaptığı tahriklerle eleyen fenerbahçe, ligde de aynısını yapmaya çalıştı. anderson talisca'nın, kendisine küfür eden volkan demirel'e yaptığı hareket görüntülere böyle yansıdı. bu maçın sonunda fenerbahçe'nin şampiyonluk şansının kalmaması da ilginç bir ayrıntıdır.

link - sezon boyunca %94 pas yüzdesiyle oynayan, her oyuncunun -hatta iki maçta kalecinin bile- hatalarını telafi eden adam, beşiktaş taraftarının bile puan beklemediği trabzonspor maçında ileri çıkıp dördüncü golümüzü atıyordu. atiba hutchinson'ın heykeli mutlaka semtte bi' yerlerde olmalı. tartışmaya kapalı.

link - yeni nesil çok şanslı. 1996'da doğan bi' genç 20 yaşında 2 şampiyonluk görmüşken, 2016'da doğan bir miniğimiz 1,5 yaşında 2 şampiyonluk gördü.

link - kalan fikstüründeki nispeten zor olan maçı tamamlayan takımımız artık kupanın ışıltısını görüyordu. çocukların hırsı bitecek gibi değil.

link - şampiyonluk maçında skor 0-4'e gelince bizim çocuklar rahat bir nefes almıştı. tüm beşiktaşlılar'ın oluşturduğu sevinç yumağının temsili de bu olmuştu. barcelona'da almadığı kupa kalmayan adriano correira'ya özellikle dikkat edin.

link - kiralık katilimiz. neredeyse tüm büyük maçlarda ön plana çıktı. bu bakışı görüyorsanız, muhtemelen 5 saniye sonra topu ağlarınızdan alacaksınız.

link - feda sezonunda oyuncularına maaş vermekte zorlanan beşiktaş'a tepeden bakıp "beşiktaş kafamı kızdırmasın, en iyi oyuncularını alırım" diyenlerin en iyi iki futbolcusu beşiktaş'a bedavaya geldi. ve bizimle şampiyon oldular.

link - adeta çölün ortasındaki olimpiyat stadı'nın duvarlarında bir yazı vardı feda sezonlarında. "gidelim buralardan inönü stadı'na, gidelim buralardan dolmabahçe yoluna" yazıyordu. o yazı ne büyük özlemlerle yazılmıştı bir biz bir allah biliyor. ve sonucunda iki sene üst üste motorları maviliklere sürdük. bozkırlardan geçsek de, yolumuz her zaman denizlere açıldı.

link - benden bir fotoğrafla devam edeyim. stadın inşaatı başladığında fotoğrafta gördüğünüz üç bayrak vardı sadece. o bayraklara bakarak 3 yıl geçirdik. şimdi o bayrağın arkasında yeni stadımız, önünde de şampiyon takımımız var. hayallerimiz tam olarak buydu.

link - rakiplere kalan tek bir şey vardı.

link - şenol güneş üçüncü yıldızı gerçek anlamda da armamıza taktı.

link - beşiktaş'a gelirken loser olduğu söylenen şenol güneş. bu görüntü oluşurken, "seneye daha iyi olacağız, bunlar yetmez" diyordu.

link - şampiyon başkan. kızdığımız demeçleri ve işleri olsa da beşiktaş'ın küllerinden doğumuna en büyük yardımı yapan odur. 8 yıl beşiktaş'ın başında kalan yıldırım demirören 1 şampiyonluk verebilirken, 5 yılda 2 şampiyonluk kazandırması yaptığı işi özetliyor.

link - kupa töreni istediğimiz gibi olmasa da güzel bir fotoğraf yakalayabildim. mutlu son.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About