11 Haziran 2017 Pazar

Ekşisözlük yazarından Beşiktaş trasfer borsasına gerçekçi bakış



ligin bitmesiyle hakkında bir çok transfer haberi çıkmaya başladı. ateş olmayan yerden duman çıkmaz genelde, medya ufak temaslarda bile iş bitmiş gibi yazsa da bu ismi çıkan isimleri konuşmakta fayda var.

deniz türüç : beşiktaş geçen seneyi sadece 2 kanat oyuncusuyla kapattı. şuanda gökhan töre'nin gelmesiyle bu sayı 3 oldu. ancak 1 sene yatmış, bizdeyken de istikrarsız görüntü vermiş gökhan'a güvenemeyiz. deniz, kanat rotasyonuna çok faydalı olacaktır. seneye oynayamayacak oyuncularla bir takasa girilmesi halinde harikulade iş olur.

demagoj vida : beşiktaş'ın kanayan yarası stoper'e sınıf atlatacağı kesin. yani elimizdeki tek sol stoper olan dusko tosic'ten iyi. ama bana sorarsanız bu işi menajerler biraz fazla zorluyor. aynı matej mitrovic'te olduğu gibi. o yüzden vida'ya aşırı paralar verilmesine karşıyım. daha iyisi de bulunabilir bence ama, scout sistemimiz pek iyi çalışmıyor.

titi : çoğu maçını izledim kasımpaşa'da. bizim taraftarda türk takımlarında oynayan oyuncular için garip bir önyargı var. aynısı ryan babel'e de yapılmıştı. elbette şampiyonlar ligi oynayacak beşiktaş'ın sol stoperini kendisine emanet edemezsiniz. yani titi'yi alıp stoper transferi kapanacaksa ona ben de karşıyım. ama rotasyon için alınıyorsa harika olur. çoğu maçını izledim, forma savaşına kesin girer bizde.

eliaquim mangala : bu transfer zora girdi ama, bizim için muazzam uygun bir oyuncuydu. hücumcu takımlar için biçilmiş kaftandı. bizde kendini bulurdu. vida'dan daha çok isterim gelmesini ama zor gözüküyor. marcelo'yla ikisini yanyana düşündüğüm zaman gözümün önüne çin seddi geliyor.

burak yılmaz : bir temas yoktur, burak da gelmek istemez zaten. galatasaray'dan gelen eleştiriler yüzünden ayrıldı. beşiktaş taraftarıysa ona en basitinden kin besliyor. asla sahiplenilmeyecektir. he iş yapar mı derseniz, şenol güneş'le ikisinin son buluşmasına bakın derim. ama ben istemem açıkçası.

alexander mitrovic : vincent aboubakar'dan olumlu sonuç alınamadığı takdirde adı geçen isimlerden. 22 yaşında. bu oyun tarzına sahip forvetler bizim lige çok uyum sağlıyor. size'lı ve yıkıcı forvet sınıfında. bonservisle alınacaksa ben olumlu görüyorum. hatta aboubakar'dan çok isterim.fernandao'yu gol kralı yapan şenol güneş tedrisatı kendisine neler yapar görme fırsatımız olur.

andre-pierre gignac : santraforda ne yapacağı en belli olan isim bence. eski günlerine dönmek isteyenlerin her zaman verim aldığı bir takımdır beşiktaş. gignac da bizim oyun planımıza oturacaktır. hatta milli takım bile görebilir. meksika'da da iyi performans sergiliyor. bence iyi bir alternatif.

beşiktaş'ın şuanki kadrosunun tamamen korunduğunu düşünürsek; bir sol stoper, bir kanat oyuncusu eksiğimiz var. vincent aboubakar'ın alınamaması durumunda, gol atma geçmişi olan bir santrafor transferi de şart. kanat oyuncusu için çok büyük bonservisler verilmemeli. çünkü gelen oyuncu mutlaka rotasyona girecek. kulübeye oturma ihtimali olan oyuncular için bonservis yüküne girmeye gerek yok. bonservis bütçesinin çoğunu kesinlikle sol stoper'e harcamamız gerekiyor. bu mevki artık yapay çözümleri kaldırmaz. geçen sene bir stoper eksiğinden neler yaşadığımızı biliyoruz. bir de gitme ihtimali olan oyunculara bakalım:

ricardo quaresma : çin'de kendini gösteremeyeceğini düşünüyor, çünkü son kez dünya kupası'nda oynama hedefi var. çin'den gelen tekliflere bakılırsa o paraya iki kanat oyuncusu alabilirdik. ve ben bunu tercih ederdim açıkçası. quaresma'yı satabileceğimiz son yıllara giriyoruz çünkü artık. 2016 şampiyonluğundaki quaresma olacaksa takıma katkısı çok olur. 2017 şampiyonluğundaki, kritik maçlarda rakibe tekme savuran quaresma olacaksa kulübede bir yıl geçirir.

marcelo guedes : satılmamalı. ne kadar para verilirse verilsin satılmamalı. biz marcelo'yu yanında bir stoper yokken izliyoruz yıllardır. görünenden çok daha iyi bir oyuncu. son iki şampiyonlukta katkısı çok büyük. yerini doldurabileceğimiz oyunculara bonservis bütçemiz yetmez. bu konuda transfer sezonu boyunca elim kalbimde olacak. giderse şampiyonluk serisi tehlikeye girer.

adriano correira : çok cazip bir teklif gelmesi halinde satılabilir. 10 m. €'dan aşağıya masaya bile oturulmamalı. kendisi giderse yerini caner erkin alacak. orayı da tosic'in yedeklemesi için stoper transferi çok daha önem kazanacak. takımda dengeleri her türlü bozacaktır ama iyi transferler için de para kazanmamız gerekiyor maalesef.

vincent aboubakar : geldiğinde herkes söverken ben iyi bir forvet olduğunu söylemiştim. ikinci yarıda kendini gösterdi ama yine de beklentimin altında kaldı. bir büyük takım santraforu için çok gol kaçırıyor. maç özetlerini izlerseniz göreceksiniz. mario gomez 3 pozisyona girer 2'sini atardı. aboubakar 5 pozisyona giriyor 1'ini atıyor. bu açıdan ben bonservisine yüksek ücretler verilmesine karşıyım. yönetimin sunduğu 5 m. €'luk teklif makul. 10 m. € edecek bir oyuncu asla değil.

demba ba : çinliler futbola yavaş yavaş uyanıyor. takımlarına demba ba yerine forvet aldılar ama demba ba'yı da bize düşük ücretle vermek istemiyolar. 13.5 m. €'ya aldıkları oyuncuyu biz 1 m. €'ya almak isteyince biraz ölücülük yapmış oluyoruz. muhtemelen bırakmayacaklar demba ba'yı bize.

oğuzhan özyakup : ffp belasından kurtulmadan oğuzhan'ın yerini dolduracak bir oyuncu almamız mümkün değil. çok astronomik bir teklif gelmemesi halinde 1 sene daha bizimle kalmalı.

tolgay arslan : özellikle son maçlarda harika performans sergiledi. beşiktaş'ın son üç maçında dörder gol atmasındaki "arslan" payı onun. dikine oyunu ve sosavari pasları oyunun kilidini sıkça açtı. gönderilmemesi gerekiyor. çünkü önümüzdeki sene değerine değer katacağına çok eminim.

cenk tosun : ingiliz takımlarının kendisine ilgisi var. para sorunu olmayan bu takımlardan iyi fiyatlar gelebilir. gol atma geçmişi de var cenk'in, ligin gol krallığında ikincisi. avrupa'yı dahil ettiğinizde en çok gol atan oyuncu oluyor. söylenen fiyatlar doğruysa iki forvet alabilecek bir paraya tekabül ediyor. böyle bi' durumda da mutlaka satılması gerekir.

atınç nukan : kendisi için leipzig'den kolaylık bekleniyor. leipzig de çok istekli değil oyuncuyu takımda tutmaya. bana bonservisi alınacak gibi geliyor. ama yüksek ücretler vermek istemeyecektir yönetim. çünkü mevkisi çok şişik zaten. marcelo ve yedeği olarak matej mitrovic var bu mevkide. atınç için bonservis vermek istemememiz doğal.

ersan gülüm : bizden giderken çok iyiydi ama bize geri döndükten sonra sakatlık sorununu aşamadı. aşsa bile yeterli görülmedi. eski ersan olsa stoperde elimiz çok kuvvetlenirdi. ama hoca sanırım takımına geri dönmesi için rapor verecek.

luis rhodolfo : flamengo'ya gitti diyebiliriz artık. sakatlıktan önce çok iyiydi ama sakatlıktan döndükten sonra çıktığı her maçta kötü performans sergiledi. türkiye kupası'nda bile oynayamadı. 1.4 m. €'ya satılması büyük bir transfer başarısı oldu.

mustafa pektemek, denys boyko, alexander milosevic, pedro franco ve ömer şişmanoğlu ya takasta kullanılmalı, ya da satılmalı. en son tercih olarak yine kiralanacaklar mecburen.

edit : ssaa ve 2close2 uyardı, ömer'in sözleşmesi bitiyomuş zaten bu sezon.

1 yorum:

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About