20 Haziran 2017 Salı

Beşiktaş sattığı 1 formadan ne kadar kâr elde ediyor


Aslında sadece Beşiktaş değil diğer kulüpler içinde bu hesap geçerli: üretim maliyeti, satış maliyeti (personel nakliye herşey), vergi, kdv tüm bunlar düşüldüğünde % 20 net kâr kaldığı ifade ediliyor, burdan hareketle 159 tl lik bir  formadan kulubün kârı net 32  tl.

Dip not 1: formaları lütfen kartal yuvası mağazalarından alalım.
Dip not 2: bulunduğunuz il ilçede mağazamız yoksa kartalyuvasi.com.tr den ürünleri edinebilirsiniz.
Dip not 3: Formanızı adidas ya da başka bir tedarikçiden alırsanız bu sefer kulüple adidas arasındaki ciro anlaşmasına bağlı kâr olayı devreye giriyor örneğin adidas kulübümüze 200.000 forma satışı için ödediği ilk sponsorluk anlaşması üzerine ekstra % 10 daha veriyor.

6 yorum:

  1. Beşiktaş 400 bin forma sattı buda yaklaşık 18 milyon dolar eder. Beşiktaş'a 3.6 milyon dolar kalsa Adidas'a masraflar düşünce en az 10 milyon dolar kalır. Adidas senelik 5 milyon dolar veriyor Beşiktaş'a. Sonuç olarak Beşiktaş 8.6 alıyor Adidas 10 milyon dolar. Bedavaya reklam yaptırdığı gibi bu işten kar ediyor adamlar. Yönetimin yapması gereken 2019 da Adidas'la bitecek olan sponsorluk sözleşmesini senelik 15 milyon dolar artı yüzde 20 payla yenilemek. Galatasaray Nike tan 15 milyon dolar fener Adidas'tan 10 milyon dolar alırken biz en azından bunu hakediyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahsettiğin rakamları alabilmemiz için beşiktaş'ın her sene 300-500 bin arası forma satıyor olması gerek. 5 milyonluk anlaşma yapıldığında Beşiktaş sene de 100 bin forma satamıyordu. adidas da haklı olarak yıllık 5 milyonluk bir anlaşma yaptı. bu da o dönemdeki forma satışına bakarak iyi bir anlaşma denebilir.

      bu forma satış adedi düşmeden devam ederse-ki inşallah devam eder- beşiktaş, gs ve fb yi de sponsorluk anlaşması olarak geçecektir. senelik 500 bin forma adedi ile (çoğunluğu yurtdışı) Ac Milan, adidas'dan 25 milyon dolar alıyor. 400 bin gibi bir rakamı bulur ve süreklilik arz etmesini sağlarsak 25 milyon hayal değil.

      Sil
    2. Ufuk Bey, 2 sezondur 400 bin civarı forma satıyoruz. Bu sene muhtemelen 600 bini zorlarız 3 yıldız muhabbetinden dolayı. Peki şu an Fenerbahçe ne kadar satıyor? Geçtiğimiz sezon 200 bin civarında kaldıklarını biliyorum ama 10 Milyon $'ı takır takır alıyorlar. Burada iş başarılı iken sözleşme imzalamak. 2019'da başarılı bir sezondan sonra sponsorlardan istediğimiz parayı alırız. Benim beklentim yıllık 15 Milyon $ + forma satışından net %25 pay.

      Sil
  2. 2yıllık 3yıllık mukavelesi olan sporcular şampiyon olduktan sonra maaşlarına zaman telep edebiliyorlar ve bunu kamuoyu ve medya normal karşılıyor " geçen sene çok iyi performan gösteri takım şampiyon oldu zamb istemek hakkı" deniyor, bu durum madem çok normal neden takımın sponsorluk anlaşmaları için de uygulanmıyor. Adidas ile anlaşma yapıldığında 100bin satışımız varmış adidas 5milyon vermiş onun üzerine iki şampiyonluk yaşadık satışlar 4 katına çıktı bizde zam isteyelim hakkımız değil mi?

    YanıtlaSil
  3. 2019'da Adidas ile değil de New Balance ile anlaşılmalı diye düşünüyorum. FB'nin 8,5 milyon € aldığı Adidas'tan biz 5 Milyon $ alıyoruz. 2019'da New Balance ile 15 Milyon $ gibi bir anlaşma yapılmalı.

    Evet, Adidas ile anlaşma 2013 sonunda yenilendi ama o sezon 100-120 bin forma satarken bu sezon artık 400-500 bin forma satış rakamlarına geldik. Kısaca ya Adidas ile kalan 2 sene için 5 değil 10 Milyon $ alınmalı, ya da 2019'da artık Adidas ile yollar ayrılmalı. Ayrıca Adidas'ın formalarını hiç beğenmiyorum. Son yıllardaki Beşiktaş formalarının çoğu özensiz. 2014-2015 yılındaki siyah formadan bu yana hiç güzel bir forma yapamadılar. Ya New Balance ya da Puma ile çalışmalıyız. Bu 2 firma Türkiye pazarında büyük takımlardan hiç birinde yok. Beşiktaş için çok özel ürünler çıkarabilirler. Hem daha çok para hem de daha güzel formalarımız olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut sözleşmenin süresi ve iptal koşulları nedir. İptal şartlarına göre yeni bir sözleşme yapılamaz mı?

      Sil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About