13 Haziran 2017 Salı

Beşiktaş'ın transfer açmazı

ekşisözlükten  alıntıdır: https://eksisozluk.com/entry/68785712

Beşiktaşımızın borçların ödenmesi çok zor. gönül ister ki buna sebebiyet verenler ödesin bunları ama futbolda o seviyeye gelemdik henüz.
yine de iyi yoldayız. öyle bir şirket düşünün ki borcunun faizi dahi gelirlerinin üstünde olsun. yıllar yılı takımımız böyle yönetildi.
haliyle hem borçları eritip, hem yeni yatırımlar yapıp, hem transferler yapıp hem de başarıyı kovalamak şu an çok zor bir iş. o sebeple kiralama gibi işlere giriyorlar. zira kiralamak çok da efektif bir iş değil. oyuncu başarılı olsa bir dert başarısız olsa başka bir dert.
2 oyuncu kiralamışız ve ikisinin satın alma opsiyonu 35 milyon euro gibi çılgın bir rakam.
bunları satarken de pay alamıyoruz. gomez gibi düşmüş bir oyuncuyu milli takıma soktuk, gol kralı yaptık para alamadan kaybettik. aboubakar ve talisca da aynı olacak.
öte yandan ömer ve pektemek elimizde patladı.
şunları bonservisi ile alabilseydik önemli ölçüde kar edbilirdik. bunlar oynadığı için başka oyuncu oynatıp parlatma imkanımız da olmadı. tabi burada bir denge var ve yönetim şuana kadar bunu yönetmeyi iyi başardı. demirören ile dibe vurmuş kulübü iyi yola soktu. stat yapıldı, kaçan şampiyonluğun ardından 2 yıl üst üste şampiyon olundu. takım mentali ve markası yükseltildi. gelirler arttı, seyircinin ilgisi arttı..
ancak durmamak lazım. zira halen borçlar çok yüksek. ffp ile anlaşma bitse de beşiktaş'ın borcu sıfır olana kadar bunu sürdürmek lazım.

beşiktaş'ın transfer yapabilmesi için futbolcu satması gerekiyor.
öte yandan beşiktaş'ın elinde tolga, aras, inler, veli, ömer, atınç gibi neredeyse hiç verim alamadığı futbolcular var. ayrıca demba ba, ersan gibi kiraladığı ama oynatmadığı futbolcular var. yine kiralık gönderilen töre ve pektemek var. bir de fellik fellik stoper ararken mitroviç gibi neredeyse 5m euro harcanan tartışmalı bir stoperimiz var.
bunlar duruken çok ço iyi bir teklif yokken elindeki oynayan oyuncuları satmak ve takımın dengesini bozmak da akıl karı değil.
aslında şenol hoca zaman zaman bunları kupada oynattı. kerim orada parladı ve gitti. rodolfo da kendine kulüp bularak gitti.
ligi bir türlü koparamadığımız için şenol hoca bu verimsiz futbolcuları ligde oynatmayı riske edemedi.
benim anlamadığım mesela aras diye bir futbolcu almışsın.bu adam 27 yaşında. hiç verim alamamışız. oynatmayacaksan satamayacaksan yazık verdiği paraya. o kadar stoper ihtiyacımız olduğunda ersan oynamadı. demba ba son 2-3 ay oynar denildi, garantiledikten sonra oynadığı tek maç hariç toplsan yarım saat oynamamıştır.
ömer desen öyle. 2 santraforumuzun 1'i sakat biri cezalı olduğunda dahi oynatılmadı. talisca santrafor oynadı.
yani ne kadar iyi yolda da olsak transfer konusunda sıkıntılarımız olduğu bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About