9 Haziran 2017 Cuma

Beşiktaş'a yılda en az 500 tl destek olacak 1 milyon taraftar


Kimilerine saçma kimilerine ütopik kimilerine içinden geçtiğimiz şu günlerde uygulanma şansı olmayan boş fikir kimilerine de "la bi yürü git" dedirtecek bir ekonomik yaklaşım, hedef, proje ne derseniz artık.

Yılda 500 tlsini Beşiktaş'ımız için harcamaktan çekinmeyecek en az  1 milyon taraftara ihtiyacımız var ayda 42 TL haftada 10,25 TL mizi Beşiktaş a ayırmaktan söz ediyoruz..

Kartal yuvası, dergi, kombine, maç bileti, aklımıza gelecek tüm kulüp iştirakleri ile bu paraları kulüp gelir hanesine yazdırabiliriz..

Burada 500 TL yi gidip direk bağışlayalım demiyoruz, kulüp lisanslı ürünleri ve iştirak hizmetlerini kullanarak kulübe maddi kaynak yaratmak gayemiz. (ki bunun  misli mislisini yapan çekirdek bir grup zaten var onlara burdan teşekkür ediyoruz ve saygılarımızı yolluyoruz, hedefimiz bu aidiyeti hisseden geliri olan bunu da Beşiktaş'ına harcayacak yeni taraftarlarımız kardeşlerimiz)

Diyelim ki bi şekilde isler yolunda gitti tüm gücümüzü kullanarak bu amaca ulaştık ortaya şöyle istatistiki veriler çıkacak.

500 TL X 1.000.000 = 500.000.000 TL gelir,

Kulübümüz burada % 50 maliyet gider vergi vs  bıraksa -250.000.000 = 250.000.000 TL net kar yıllık

Maliyet oranının %70 yaparsak kulübe yine 150 milyon TL net kar kalıyor.

Çok düşük bir ihtimal gibi duruyor lakin olimpiyat stadında 70-80.000 kişiye maça çıkan yıkılan stadının son maçına 250.000 bilet talebi gelen, bu sezon evinde 32.000 ortalamaya oynayan en az 6 maçta 40.000 kişi kapalı gişe oynayan facebook'ta 13  milyon sayfa beğenisi twitter'da 2,4 milyon takipcisi olan son yıllarda yıllık 350.000-400.000 forma satıp kartal yuvası mağazaları ile rekorlar kıran medya verilerine göre son 3 yılın en popüler kulübü taraftarı hızla büyüyen, basketbol maçlarına 3-4 sezon önce 17-18.000 taraftar çekebilen Hentbol maçına bile organize olup 3000 kişi gidebilen bir taraftar potansiyeline sahip yurt çapında ve dünyada en az 15-20 milyon sempatizanı olan Beşiktaş kulübü için çok mu uzak bir hedef. 1.500.000.000 TL borç varken 13 amatör şubede faaliyet verip yaklaşık 35.000  üyeye sahipken daha fazla potansiyel aramaya lüzum yok. Harekete geçilmelidir.

Yazılan çizilen ekonomik verilere % 50-60 ulaşılması bile iyi ve yüksek bir karlılık rakamıdır, Beşiktaşımız kap.gov.tr verilerine son yıllarda kar etmeye başlasada ödediği faiz yakın  vade  borçları düşünüldüğünde mevcut durum  sürdürülebilir değildir  daha fazla beklenmemelidir,  şanlı Beşiktaşı borçsuz tasasız günlere çıkaramayız belki  çıkaramayız ama  kulübe ciddi manada gelir kaynağı yaratıp borçlanmayı durdurur hatta uzun  vadede borçları azaltabiliriz de, tabi bu noktada yönetiminde öz verili çalışmalarına devam etmesi,  taraftarın aynı  tempoda stadı doldurması mağazaları kullanması   lisanslı ürünleri tercih etmesi, Beşiktaşı  hayatının merkezine alması şart.

Taşın altına elimizi koyalım Başka Beşiktaş yok, bu çağrımız tüm Beşiktaş taraftarına yönetim kuruluna ve kendini bu ruha ait hisseden her Beşiktaşlı'ya.

Not: teşbihte hata ettiysek affola..

Yazar: 28111 nolu Beşiktaş kongre üyesi Ö.A.

4 yorum:

  1. bu siteyi birkaç gün önce keşfettim ve bir beşiktaşlı olarak çok beğendim.
    ayrıca ''Beşiktaş'a yılda en az 500 tl destek olacak 1 milyon taraftar'' projesi çok güzel bir fikir, sizleri kutluyorum. ancak bir platform vasıtasıyla katılım sayısının takibinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. yani destek vermek isteyen biz taraftarlar ne kadar harcama yapmışsak fişini vs. bu platforma bildirirsek herkes bu projeye hangi oranda katılım olmuş rahatlıkla görebilir.

    YanıtlaSil
  2. Proje çok ama yapacak akıl, sabir, çalışacak insan lazım.
    Stad yapılırken kulübe mail attım. Proje koltukları bir nevi hatıra olarak taraftara satmaktı. Yani yeni stadda taraftar plan uzerinden bir koltuk seçecek, belli bir ücret karşılığında o koltuğun üstüne ya da altına onun ismi olan bir plaka takılacak. Localarda aynı şekilde. 50 milyon TL civarı bir gelir hesaplamıştım. Teşekkür ederiz düşünmüyoruz diye bir dönüş bile olmadı.

    Bu projede yapılabilir, hatta kulüp üyeliği olarak verilebilir bu para. Altın uyelik 1000 TL, gümüs 600 TL, bronz 300 TL dersin. Bunlara çeşitli avantajlar sağlarsın.

    Birde her sene bir genç oyuncuyu crowdfunding ile alma projem vardı. Mesela her sene kulup 23 yaş altı bir oyuncu için crowdfunding uygulaması açar taraftara. Misal aldıkları oyuncu 500k euro. Taraftar buna katılıp 100k sini toplar. Oyuncu alınır. Ilerde bu oyuncu alındığından daha yüksek ücrete satılırsa katılan herkese katılımı oranında bir prim ( maç bileti, forma vs) gibi bir verilir.

    Saygilarimla,

    Aykut

    YanıtlaSil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About