19 Temmuz 2017 Çarşamba

Sabırlı ve Emin olun Bu senede şampiyon Beşiktaş

elindeki kadrodan ziyade yönetim felsefesi ve yönetimi bile bu sezon da şampiyon olmaya yeter.

şu anda tek "gerçek" eksiği sağlam bir golcü. forvet veya sntrafor değil, golcü. kanat ve stoper de gelirse süper düper olur ama golcü harici her pozisonu kapatacak ve idare edecek bir kadro yapısı var zaten.

beşiktaş gibi oturmuş ve belli bir düzen içinde oynayan takıma hala "adam eksilten, çalım atan, uzaktan gol atabilen" bir golcü arayanları anlayamıyorum. bu takım zaten topu ceza sahasına sokup pozisyon yaratmakta zorlanmıyor. takımın tek ihtiyacı 18 içerisinde topla nerde buluşacağını bilen, doğru pozisyon alan ve gelen topları kaleye yuvarlayacak bir "leblebici". eskilerden mario jardel tipi bir adam bile bu takımla sezonda 20-25 golü bulur.

bahsedilen "kendi pozisyonunu kendi hazırlayan" golcü tipi takım içi organizasyonu zayıf olan takımlara gerekli. oysa beşiktaş futbol takımının iki tane top getirip orta yapabilen kanat oyuncusu (quaresma ve babel), üçü de de tipik 10 numara olmadığı halde ceza sahasındaki golcüye asist yapabilecek/pozisyon hazırlayacak (oğuzhan, tolgay ve talisca) gibi orta sahaları var. elimizdeki bu 5 oyuncu da gol vuruşu için doğru noktaya gidip deplase olabilen her hangi bir oyuncuyu gol kralı yapabilecek kapasitede oyuncular.

futbol taraftarı elbette her zaman "ideal" kadroyu ister. fakat biz son iki senedir ideal olmayan kadrolara rağmen taktiksel ve oyun planı üstünlüğü ile türkiye liginde şampiyon oluyoruz. aıp okuyun son iki senenin yorumlarını göreceksiniz hep "bir şeyler eksik" ama biz gene de en güzel oyunu oynayan ve en güven veren takımız.

bunların üzerine bir de zamanlaması geç olsa bile "stoper hariç" her mevki için eninde sonunda doğru adamı bulan bir transfer anlayışımız var. gelen adam doğru olmasa bile taktik disipline uyum sağladığı zaman her oyuncu parlıyor bu takımla. buna en güzel örnek aboubakar. bu adam hala "olmuş" değil ama geçen sezon ilk yarı zorlansa da ikinci yarıda uyum sağladıktan sonra maksimum katkıyı verdi bize.

bu nedenle sevgili renkdaşlarıma tavsiyem : panik yapmayın. onun bunun aldığı oyunculara bakıp kendi takımınızı eksik görmeyin. futbolu bilenler bilir, isterseniz en kaliteli oyunculara sahip olun eğer kötü yönetiliyorsanız ve saha içinde bir planınız yoksa sittinsene başarılı olamazsınız. size verebileceğim en güzel örnek son iki senedeki fenerbahçe. adamlar van persie gibi bir adamdan yararlanamadılar çünkü takımın geri kalanı işlemiyordu.

van persie geçen sezon beşiktaş kadrosunda olsa 35 golü zorlanmadan atardı, bir o kadar da kaçırırdı. buna rağmen de hala eleştirilirdi emin olun. çünkü bu adam gol vuruşları mükemmel bir adamdır. beşiktaş gibi her parçası düzgün işleyen bir takımda oldukça az efor sarfederek sadece doğru pozisyon alarak bu miktarda golü atardı ama o zaman bile futbol ulemaları "komuyor yeaaa, beleşçi bu!" muhabbeti yapardı.

toparlarken : bu takım düzgün yönetiliyor. açın son 2 sezonun arşivlerini birbakın. beşiktaş futbol takımında çıkıntılık yapan, takım disiplinine uymayan, takımın ritmini bozan tek bir futbolcu bulamazsınız. kadrodaki her oyuncu bu takımda bulunmanın bir nimet olduğunun farkında ve buna ihanet etmeye cesaret bile edemiyorlar.

bu nedenle sabırlı olun. emin olun bu sezon da türkiye'de şampiyon biziz. avrupa olayı çok farklı bir konu, o konuyu ayrıca yazarım. bizim için şu anda öncelik avrupa hayali kurmaktan ziyade türkiye liginde şampiyonluğu garantileyip yayın, tribün, sponsor ve şampiyonlar ligi gelirlerini cebimize koyarak borçlarımızı önce döndürmek, sonra azaltmak olmalı.

senede 200m euro kazanan takımları geçip şampiyonlar ligini kazanabileceğimiz gibi hayaller kurmayın. bu sadece bizimle ilgili bir şey değil, ülkenin maddi gücü ile de alakalı. biz 10 senemizi har vurup harman savurarak geçirdik, bütün bu zararı 2 senede kapatamayız. sabredin, destek verin, güvenin. eğer son 3-4 senedeki çizgimizi devam ettirebilirsek ancak 5 sene sonra avrupa'da başarıya ulaşabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About