20 Mart 2017 Pazartesi

Kalan 9 hafta için genel bir değerlendirme

ALINTI



25. hafta itibari ile artık önceliğini ve enerjisinin büyük kısmını lig şampiyonluğuna vermesi gereken takımım.

elimizdeki kadro lig ve uefayı bu seviyede götürecek durumda değil. umarım adriano'da çok bir sıkıntı yoktur.

liglere 1 hafta ara da iyi oldu. milli takıma gidecek oyuncular var elbet ama takımın büyük kısmı dinlenecek. ardarda maç oynamak da mental olarak zordur. haftada 3 kez birer gün arayla spora gitmek ya da işyerinde zorlu mesai saatleri geçirmek hepimizi yormuyor mu ?

önümüzde 9 maç kaldı yani alınacak 27 puan var. beşiktaşın 5 içeri 4 deplasman, başakşehirin ise 4 içeri 5 deplasman maçı var.

bu maçlardan birisinde başakşehir beşiktaş ile oynayacak kendi evinde.

fikstür şöyle

beşiktaş

gençlerbirliği
trabzon(d)
adana
başakşehir(d)
fenerbahçe
bursaspor(d)
kasımpaşa
gaziantep(d)
osmanlıspor

başakşehir

akhisar(d)
galatasaray
çaykur rize(d)
beşiktaş
antalya(d)
gençlerbirliği
trabzonspor(d)
adanaspor
kayserispor(d)

şu fikstüre bakınca beşiktaş'ın daha avantajlı olduğu bariz ortada. bir kere deplasman sayısı az. ayrıca 1 deplasmanı başakşehir ki kaç maç yaptı orada. eminim o gün beşiktaşlı sayısı başakşehir taraftarından fazla olacaktır.

ayrıca başakşehir önümüzdeki 2 deplasmanını tam düşme hattının orada ateşte gidip gelen rize ve akhisar ile oynayacak. şu an akhisarın 7 puanlık avantajı var ama olur da başakşehire yenilirse bu rize için daha çok imkan sağlayacak

iki takımın da trabzon deplasmanı var. herşey çıkabilir. ikisi de ortasıralarda günü kurtaran gençlerle oynayacak. 3 puan alırlar diye tahmin ediyorum. yine aynı şekilde adana ile maçları var. bence ligin en kötü takımı adanaspor. 3 puan alınır.

ligin şu anki tabloya göre en kritik haftası 27. hafta. bu hafta bjk deplasmanda trabzonla başakşehir ise içerde gs ile oynuyor. bu maçların sonucu sonraki haftaki başakşehir beşiktaş maçı için baya önem arz eder.

beşiktaş yener başakşehir ise en az 2 puan bırakırsa fark 4 olur. beşiktaş başakşehir maçına tıpkı ilk yarıdaki fb ve 2. yarıdaki gs maçlarında olduğu gibi kontrollü çıkar. farkı korumak ilk amaç olur. galibiyet baya yol aldırır.

beşiktaş da başakşehir de yenerse senaryo benzer olur yukardaki ile.

beşiktaş puan kaybeder başakşehir yenerse işler karışır. bu maçı kimse kestiremez.

yani 28. haftada beşiktaş en az 5-6 puan farkla öne geçebilir ya da puanlar kafa kafaya gelebilir(başakşehir öne de geçebilir 2 puanla)

sonrasını tekrar değerlendiririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About