22 Mart 2017 Çarşamba

Beşiktaş'ın Olympique Lyon Karşısında 5 Avantajı

alıntıdır kaynak

Bu sezon Avrupa'da yoluna devam eden tek temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final aşamasında Fransa'nın Olympique Lyon takımı ile eşleşti. Bahis şirketlerine göre Lyon, Manchester United'dan sonra kupanın en büyük şampiyon adayı. Buna karşın Beşiktaş'ın da Lyon karşısında avantajlı olduğu noktalar mevcut.
5. Maç Takvimi Ve Kondisyon


Beşiktaş ve Lyon arasındaki maçlar 13 ve 20 Nisan tarihlerinde oynanacak.


16 Nisan Pazar günü Türkiye'de gerçekleştirilecek anayasa referandumu sebebiyle bu 2 maç arasında kalan 15-16 Nisan haftasonu Türkiye Süper Ligi'nde maçlar oynanmayacak. Bu da Beşiktaş için açık bir kondisyon avantajı sağlayacak.


Aynı süreçte Lyon ise 13 Nisan'da Beşiktaş'la kendi evinde oynadıktan sonra yerel lig maçı için deniz aşırı Bastia deplasmanına gidecek. 16 Nisan'daki deplasman maçından sonra ise 20 Nisan'da Istanbul'a gelecek. 20 Nisan'daki 2. Beşiktaş maçından sadece 2 gün sonra ise 22 Nisan Cumartesi günü Fransa Ligue 1'in lideri Monaco ile oynayacak.


Bu maç takviminin Beşiktaş'a net bir avantaj sağlayacağı yadsınamaz.
4. İkinci Maçın İstanbul'da Olması


UEFA Avrupa Ligi'nde tur maçları 2 ayaklı oynanmakta. 2 ayaklı oynanan her tur maçında olduğu gibi bu maçta da 2. maçı kendi evinde oynayan tarafın psikolojik bir üstünlüğü söz konusu olacaktır. Bu çerçevede 13 Nisan'da Lyon'da oynanacak maçın sonucuna göre şekilleneceğini öngörebileceğimiz 2. maçın 20 Nisan'da Istanbul'da Beşiktaş seyircisi önünde olması, temsilcimiz için büyük bir avantaj.
3. Gurbetçilerimiz


Temsilcilerimizin Avrupa'da yaptığı maçlara gurbetçilerimizin her zaman yoğun bir ilgisi görülmektedir. Özellikle Lyon kenti ve Fransa da Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerler arasında bulunuyor.


Hangi takım taraftarı olursa olsun gurbetçilerimiz deplasmanda oynanacak maçta da Beşiktaş'ı yalnız bırakmayacaktır. Daha önceki turlarda da sesini duyurmayı başarmış olan taraftarlarımızın sesi bu maçta da duyulacak ve takıma ekstra bir motivasyon sağlayacaktır.
2. Motivasyon, İstek ve İnanç


Türk takımlarının Avrupa başarılarındaki en önemli faktörlerin; motivasyon, istek ve inanç olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Beşiktaş bu turu geçtiği takdirde Avrupa'da ilk kez yarı finale kalmış olacak.


Öte yandan Lyon takımı 2010 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde oynamış bir takım. Beşiktaş'ın yeni stadıyla, hocasıyla, taraftarıyla son yıllarda inançla oynaması ve başarıya aç olması tüm takım için çok önemli bir itici güç olacaktır. Bu sene Stockholm'de oynanacak finalde olmayı gerçekten çok istiyorlar.

1. Hoca Faktörü
Lyon'un teknik patronu 50 yaşındaki Bruno Génésio, tecrübe olarak Şenol Güneş'in çok gerisinde. 2011-2015 yılları arasında Lyon'da teknik direktör asistanlığı yaptıktan sonra Aralık 2015'te teknik direktör olarak göreve başladı. Kariyerinde ilk defa bu sezon uluslararası bir ligde mücadele ediyor.


Öte yandan Şenol Güneş, 1988 yılından beri üst düzey takımların teknik direktörlük görevini yürütüyor ve Türkiye'nin en tecrübeli teknik adamlarından biri. Bu alanda da Beşiktaş'ın açık bir üstünlüğü söz konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About