27 Şubat 2019 Çarşamba

Sen Söyle Süreyya Abi


Merhaba Süreyya  Abi,
Gönlümüzün en genç en güzel Beşiktaşlı Abisi!

Baştan söyleyeyim biraz duygusal çocuklarız, içimizi dökeyim sana biraz. Sana diyorum aileden birisin diye, yoksa saygım da sevgim de sonsuz sana.
Kendimi bildim bileli alnına düşen saçların, üst dudağını kapatan bıyıklarınla büyük bir Beşiktaş kahramansın bizim için. Belki ilk birkaç kişiden birisin Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan. Sen de bilirsin ki;
Biz, Beşiktaş maç kazansın kupa kaldırsın diye sevmedik, Beşiktaş bizim hep derdimiz oldu, hep onu dert ettik. Sahip çıktık, dedik ki, Beşiktaş'ın bize ihtiyacı var koşalım gidelim. Forma aldık, forma çaldık atkı aldık, kâh orijinal kâh tezgah malı ama hep Beşiktaş'ın bize ihtiyacı var, bu koskoca çınar ebediyete kadar yaşasın, diye.

Biz futbolcularla idmana çıktık, teknik direktörlerle taktik çalıştık. Yeri geldi takım otobüsünü sürdük, yeri geldi “iki gözümüzün çiçeğine İnönü’ye baka baka ağladık, bilet kuyruklarında sabahladık, maça çıktık, çata çat savaştık, ertesi sabah iş olduğu halde dertten uyumadan sabahlar ettik. 2 sene boyunca yeni stadın inşaatını dakika dakika izledik. Olsun yine üzülürüz olsun yine kahroluruz da Abi. Deplasman yollarında kaza yapıp ölen sakat kalan Abilerimiz kardeşlerimiz var. Biz yine eksik kalırız da Beşiktaş var olsun yeter ki Abi!  Biz yine yıllarca kahrını çekelim Beşiktaş'ın!

Sen bize açık açık anlat da bilelim Abi ne oluyor,
Biz 8-0’da yenildik, 3-0’dan 3- 3 oldu diye değil sana sorularımız, sen işin içindesin herkesi tanıyor biliyor gözlemliyorsun, diye sana soruyoruz. Borç gırtlağı aştı. Kendi faturalarımızı kendi borçlarımızı düşünen kim, Beşiktaş’ı düşününce karnımıza kramplar giriyor. “Deplasmanda ilk 10 dakika iki gol yemiş üstüne kırmızı kart görmüşüz” gibi oluyoruz Abi, ne oluyor anlat bilelim. Bu borç harç nasıl bu kadar büyüyor Abi, sorumlusu kim hadi bir tanesi malum ülke futbolunu da batırdı ama! De ki kardeşim, oğlum;
Kulüpte durumlar şu,
Son 3 senedir hocamız medya tarafından düzenli olarak Milli Takıma gönderiliyor, bu haberleri yapan adamlar belli, muhabirler belli. Biz o adamlarla kavga edip mahkemelik oluyoruz, Hoca’yı koruyalım diye. Aradan birkaç gün geçmeden o haberleri yapan adamlar İdman Sahamızda barbekü yapıyor, löp löp et gömüyor. Kimin parasını falan geçtik Abi biz! Yalan haber yapıp algı yapanlar kulüp içinde cirit atarken biz imza almak için saatlerce kapı önünde bekliyoruz. Biz yine bekleriz de onların içeride ne işi var! De ki, şunun için içerideler…

Bu alt yapıdaki gençler niye A takıma monte edilmiyor, hangi alt yapı oyuncusu Pektemek Larin Necip’ten daha vasat olabilir. Love denen kazamaya kaç ay dayandık dayanırız onlara da. Yeter ki Öz Kaynak çalışsın, sen kime gerekiyorsa onlara anlat. Vallahi gelip yardım ederiz işlerinde sana.
Hoca çıkıp ayrı başkan çıkıp ayrı futbolcular çıkıp ayrı konuşuyor. Daha iki sene önce Bayern’i yener miyiz derken içerde 3-0’dan maç veriyoruz, bunun sebebi kimdir Abi biz kime dert yanalım?  Sen yol göster bize biz onu yapalım!

Hocanın aklında ne var Başkan ne düşünüyor!
Diğer kulüpler bizden daha kötü durumdayken sadece biz neden medyaya malzeme verip daha sonra o çakal sürüsü ile kol kola barbekü yapıyoruz.
Yöneticiler Hoca’nın gitmesi gerektiği yazılarını niye beğeniyor, yönetimdelerse neden somut adımlar atılmıyor.
Bu Tazminat meselesi nedir, Şenol Hoca bu yüzden mi kafasını Beşiktaş’a veremiyor.

Biz taraftarız Abi, Ali başkan olmuş Veli gitmiş falan biz bunlara bakmayız, kim Beşiktaş’a hizmet ediyorsa başımızın üstünde taşırız. Oy kullanabilenler Başkanı seçiyor. Biz kulüpte söz sahibi olmayanlar gördüğümüz her yerde kötü olan ne varsa söyleriz. Kötü gördüğümüzü söyleriz, haksızlık karşısında susan nedir sen de gayet iyi bilirsin. E biz bunları yaparken “bize işlerini yapsın” diyenler kulübü takımı diğer branşları başladığı yere getiriyorsa biz ne yapmalıyız sence Abi. Susalım mı? Sussak kulüp düze mi çıkacak! Yalandan gülümsediğimizde borçlar ödenecek mi?

Hesabı başkanlar sormuyorsa kim soracak! Sen söyle biz onu yapalım Abi.

Maça giden biziz, Forma alan biz, kart alan biz, ekran başında tansiyon 20 izleyen biz, her yenildiğimizde uyuyamayan her sorunda hayata küsen biziz. Biz bunları hak edecek ne yaptık Abi, sen söyle biz onu yapalım. Bunun karşılığı fırça yemek mi olmalı, Başkan bizi azarlayarak mı çözecek bütün meseleyi!

Hoca kalacak mı gidecek mi?
Günde 10 tane haber okuyoruz, Başkan çıkıp sözleşme yapacağız diyor, birkaç gün sonra Mayıs’ta seçim var bakarız diyor.
Hoca çıkıp kovmadan gitmem diyor ama daha sonra çıkıp Milli takım benim için en iyisi diyor.
Kim doğruyu söylüyor Süreyya Abi?

Hoca’ya saygımız sonsuz da Beşiktaş UCL katılamazsa bu borçlar ne olacak, sen anlat Abi sakin sakin sen anlat. Çağır bizi al eline mikrofonu anlat dinleyelim.

 O kadar bölündük ki, Suriye’den beter Beşiktaş Tribünleri. Herkesin derdi eğlenmek olmuş artık herkes seyirci!
Q7’ciler ayrı,
Şenol Güneş’ciler ayrı,
Fikret Orman’cılar ayrı,
Ahmet Nur Çebi’ciler ayrı, daha bir sürü grup sayabilirim sana.

Yorulduk, bunaldık, sürekli sorun yaratılmasından sürekli aşağı çekilme çalışmalarından yorulduk.
Eleştirdi, diye taraftarı mafya babalarına ikaz ettiren yöneticileri kime şikâyet edeceğiz.
Satılmaması gereken adamları satan, alma dediklerimizi alıp çöpe çevirenleri kime şikâyet edelim.
Pankartı bile içeri aldırmayanları kime şikâyet edelim Abi.

Herşeyi ben yaptım diyenleri kime edelim, bu yenilgilerin bu takımın halinin hesabını kime soralım!

Biz Sezar’ın hakkını Sezar’a hep verdikte, kulübü Roma İmparatorluğu gibi ortadan ikiye ayrın bölen parçalayanları kime şikâyet edelim.

Delirdik Abi, vallahi billahi delirdik,
Büyük sensin, sen anlat biz dinleyelim.

Ercan NOGAY ALPER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About