2 Mayıs 2018 Çarşamba

imkan verilse ve sözün kıymeti olsa Şenol Güneş muhtemelen şöyle diyecekti “DOĞRANDIK EY HALKIM UNUTMA BİZİ” 


“DOĞRANDIK EY HALKIM UNUTMA BİZİ”
Bu söz aslında Şenol Güneş tarafından yazılmıştır, üstelik tam da bu sezon için, kötü günlere saklanmıştır. Sadece diyemediği için Uğur Mumcu’nun cesareti ile ortaya çıkmıştır, rivayet budur. Doğrandık ey halkım unutma bizi.
Futbolcularımız toplam 30 maç sayı ile otuz rakam ile 30 yazı ile 30 maç ceza almış. Siz mi bileceksiniz kimin iyi kimin kötü olduğunu kulüp yönetimi. Hükmen yenmemiz gereken maçı bile vermediler, attığımız golleri yenilen penaltıları saymıyorum bile. Takıma sahip çıkmak bu kadar mı zor? Neyin tartışmasını yapıyorsunuz, Gökhan Töre oynadığı zamanda bu gitsin çoban olsun diyen adamlar gördüm, Q7 için şaklaban, Babel için youtuber, Oğuzhan için kız kovalıyor vsvsvs. Saçmalığın daniskasının dik alasını duydum.
Tribüne gidin, Beşiktaş’ın hakkını her yerde savunun. Şiddet içermediği sürece haklı olduğunuz konularda asla geri adım atmayın, atanlara da destek olun!  Kardeş olun, dost olun arkadaş olun Beşiktaş
Kardeşim “Biz bu seviyeye Real Madrid seviyesinden” inmedik, Fenerbahçe seviyesinden çıktık. Bizim kanadımızda Gökhan Süzen forvetimizde Ailton oynuyor, devşirme Edu’dan gol bekliyorduk. Kim bize, “feda sezonunda 3 sene sonra çifte şampiyonluk yaşayacaksınız, sonra Avrupa’da ses getirip, milyon dolarlara futbolcu satacaksınız dese “hass…r deli” derdik.
Beyler siz bir havalandınız siz bir serpildiniz siz sizi iki sene futbolda nerdeyse tavana çıkartan adama laf ederek bir terbiyesizleştiniz. Siz kimsiniz, ya da kime hizmet ediyorsunuz. Bu takımı yaratan, bu futbolu oynatan adamlara hangi yüzle laf ediyorsunuz, siz Demirörenlere layıksınız, siz hayırdır twetter ergenleri, takipçilerinize hoş gözükeceğiz diye mi bütün bunlar? Maça çıkmayız deyip dediğini yapan adam için mi bu söyledikleriniz, siz hayırdır gençler, kimin kovasına su taşıyorsunuz. Real Madrid bile liderin 15 puan gerisinde, siz son 4 haftaya bile umutla sokan adama mı oyuncu değişikliğini öğreteceksiniz, Bayern’ den beş yedik diye mi bütün bunlar yoksa Vardar’a elenip Bolu’dan 6 yemedik diye mi? Renklileri bütün maçlarda eze eze yendik diye mi? Yoksa medya, renkliler, diğerlerini üst üste koyup 2 sene şampiyon olduğumuz için mi?
Yoksa Karabük’ün teknik direktörünü ayartıp ligin ilk yarısı bitmeden kovmadığımız için mi?
Dünyanın hayran kaldığı stadı açıp şampiyon olduk diye mi?
Beyler siz bir serpildiniz, bir genişlediniz, siz elinde kahve bardağı ile saha kenarında duran adamlara mı layık olmak işitiyorsunuz yoksa, her konuştuğu zaman sözlük karıştırmak zorunda olduğunuz adamlara mı?
Come to Defans for Beşiktaş beyler?
Zaten çekemeyen herkes saldırıyor buna içimizdeki İrlandalılar , sağanak kılıklı herkes, kulübe icra gönderenler de dahil.
Size gecen sene bayraklarınız naftalin kokuyor diyen adamlara karşı duruşunuza ne oldu, takıma sahip çıkmak, renklere olan saygınıza ne oldu?
Biz değil miydik, “Beşiktaş sokakta oynasın tribünü kaldırıma kurarız” diye laf edenler?
Biz değil miydik, Beşiktaş yaşamın kendisidir, hep yenecek değiliz diyen?
Biz değil miydik, Güneşli günler beyazsa Siyahta bizim rengimizdir diyen? Her şey bitmiş değil, şampiyonlar ligi mücadelemiz devam ediyor. Sosyal medyada gazeteler de normal yaşamda inanılmaz bir baskı var takımın ve hocanın üstünde. Basket maçlarında bile adamlar 3lük atamadıkları için pota boyu ölçüyorlar, varın siz düşünün.
Siz Beşiktaş taraftarı değilsiniz, siz olsa olsa içimizdeki Beşiktaşlılığı bilmeyen, sıradan seyircisiniz. Taraftar değilsiniz.
Kardeşim siz kimin girip kimin çıkacağını çok iyi biliyorsanız buyrun antrenör olun, hoca olun sporcu olun, insan olun! İnsan olun hocaya sahip çıkın! Başkana yöneticilere sahip çıkın! Renklere sahip çıkın?

Takım otobüsü  Barbaros’tan Abbasağa’dan,
Dolmabahçe’ye Kadıköy’e Tem otoyoluna Avrupaya Asyaya hatta Çin’e uzanan bu takım bizim,
Kramponlar kan içinde tozluklar yırtık, atkılar kenetli, eller çıplak, meşaleler hala sıcak!
Bu Şenol Güneş, Bu Fikret Orman, bu takım bizim,

Kapansın TFF kapıları bir daha açılmasın,
Yok edin insanın insana kulluğunu,
Adetin herkese lazım olduğunu,

Takım olmak, bir ağaç gibi tek ve hür,
Ve bir tribün gibi kardeşçesine,
Yenmekte bizim, yenilmekte.

Nazım Hikmet Ran’a saygı ve sevgi ile…

Ercan Nogay Alper
ercannogayalper@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About