28 Mayıs 2018 Pazartesi

Beşiktaş üzerine müthiş bir değerlendirme "genç ve dinamik bir ilk 11 kurmak zorunluluğu"


ilk yarı sabah akşam negredo övenler, takım
avrupa'da başarılı eleştirmeyin diyenler bakın ben 'efsane' gs maçından sonra bu takım bu futbolla ligi ilk üçte bitiremez demişim. niye demişim peki? müneccim miyim? hayır. beşiktaş bu yıl futbolun doğrularına dair hiçbir şeyi uygulamadı. bırakalım hakemi, renklisini, ofsaytını, kırmızısını. 

beşiktaş'ı 2 yıldır başarılı yapan etken neydi? topsuz oyundaki hareketlilikti. oyuncular bol bol yer değiştiriyor, boş bloklarda topla buluşup eninde sonunda boşluğu bulup sonucu değiştiriyordu. bu yıl ise topu veren yerinden maçı izliyordu. bunun sebebi ne? rehavet mi ? değil. bunun sebebi bu yılki takım iskeletini tamamen 30 yaş üstü adamlardan oluşturmamızdı. sen porto ile yüksek efor gerektiren maçtan çıkmış 33 yaşındaki gökhan gönülden, 34 yaşındaki adriano'dan, 34'lük quaresma'dan aynı performansı bir hafta iki kere bekleyemezsin. daha pepe'si, tosic'i, atiba'sı,babel'i, negredo'su var. hepsi 30 üstü isimler. takımın en enerjik ismi medel bile 30 yaşında. şimdi bu adamlar bu yaşta nasıl topsuz oyuna enerji yetirsinler de haftada yüksek tempolu iki maçı çıkarsınlar.

bu yılın başarısızlığını ben yönetimin transfer politikasına bağlarım. beşiktaş'ı huzurevine döndürdüler. bütün iskeleti 30 üstü oyunculardan kurdular. ilk yarı şenol güneş'e takıma topsuz oyun oynatmıyor diye kızıyordum ama bugün sakin kafa ile bakınca böyle yaşlı bir takım ile bunu kralı gelse yapamayacağının bilincindeyim. 

keza şampiyonlar ligi maratonu bittikten sonra, 2. yarı puan durumuna baktığımızda ise lider zaten beşiktaş. üstelik ilk yarı 3-0 yendiği galatasaray'a ve 1-1 berabere kaldığı başakşehir'e karşı kaybetmesine rağmen ligin lideri. 

umarım takıma yeni, daha genç bir ilk onbir iskeleti oluşturulur. biz eğer ki önümüzdeki yılları yama yaparak toparlayacağımızı düşünürsek maalesef boş boş yıllar geçireceğiz ve 3 yıl sonra keşke bu radikal hamleleri 3 yıl önce yapsaydık diyeceğiz.

kaynak:  https://eksisozluk.com/entry/77322112

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About