30 Haziran 2015 Salı

Beşiktaşlı'ların Neden Genellikle Kanserden Öldüğünün İspatı 10 Maç ( onedio.com alıntısı)


Ah Beşiktaşlı! Aslında daha çok yazılacak maç var ama neyse...
1. 2 Ekim 1974 Steagul Rosu Brasov-Beşiktaş maçı





İlk maçı İstanbul'da 2-0 kazanmış olmanın rahatlığıyla Romanya'nın yolunu tutanBeşiktaş maçın 85. dakikasına kadar beraberliği korusa dahi son 4 dakikada gelen 3 gole engel olamayarak elenmiş ve "Beşiktaşlı kanseri" olarak literatüre geçecek deyimin temellerini bu maçta atmıştır.
2. 21 Eylül 1986 Ankaragücü-Beşiktaş maçı





Bu maç hakemin gol attığı maç olarak tarihteki yerini almıştır. 0-0 devam eden maçın 85. dakikasında gelişen Ankaragücü atağında sağ taraftan Ankaragücülü futbolcunun yaptığı vuruş auta giderken hakem Ahmet Akçay sahneye çıkmış ve attığı golle Beşiktaş'ın maçı 1-0 kaybetmesine sebep olmuştur. İşin el ilginç yanı lig sonunda Beşiktaş'ın şampiyonluğu rakibi Galatasaray'a sadece 1 puan farkla kaptırmış olmasıdır.
3. 31 Mayıs 1987 Beşiktaş-Denizlispor maçı





Ligin 37. haftasında oynana maçta Beşiktaş bir önceki hafta Malatyaspor'a mağlup olmasına rağmen Galatasaray'ın 1 puan önünde haftaya lider girmiş 1-0 devam eden maçın son dakikalarında gelen Denizlispor golüyle maç beraberlikle tamamlanmıştır. Bu sonuçla liderliği Galatasaray'a kaptıran Beşiktaş son hafta iki takımın da galip gelmesiyle şampiyonluğu adeta hediye etmiştir.
4. 3 Ekim 1990 Beşiktaş-Malmö maçı





İlk maçtan Takoz Recep'in kendi kalesine attığı röveşata golüyle 3-2 mağlup ayrılanBeşiktaş rövanşta ilk yarıda 2-0 öne geçmesine rağmen 53 ve 64. dakikalarda yediği gollerle 2-2 berabere kalarak elenmiştir.
5. 30 Mayıs 1993 Ankaragücü-Galatasaray maçı





1992-1993 sezonunun son haftasında Galatasaray'la puan puana şampiyonluk kovalayan Beşiktaş aynı hafta Gençlerbirliği'ni 3-1 yenmesine rağmen Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 8-0 yenmesiyle averaj farkından dolayı şampiyonluğu kaybetmiştir. Bu maçta şike yapıldığı iddiaları günümüzde bile hala tartışma konusudur.
6. 5 Kasım 1998 Beşiktaş-Valerenga maçı





1998-99 sezonu Uefa kupası 3. tur eleme maçı. İlk maçta Norveç'ten 1-0'lık mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş İnönü'deki ikinci maçta 3-0 öne geçtiği rakibi karşısında ikinci yarı galibiyeti koruyamamış, 10 dk içerisinde yediği 3 golle berabere kalarak elenmiştir. Ayrıca bu maç maçtan sonra Fulya'daki tesislere gelen bir taraftarın kaptan Şifo'ya "oğlum ilk yarıyı seyretti 3-0 dedim ki oğlum yat yarın okula kalkacaksın ikinci yarı oğlum uyudu ben şimdi sabah gidip ne diyeyim çocuğuma" isyanıyla akıllara kazınmıştır.
7. 14 Nisan 2000 Beşiktaş-Galatasaray maçı





Şampiyonluk yarışı yapan 2 takımın 29. hafta oynadığı maçta Beşiktaş Şifo Mehmet'in golüyle 1-0 öne geçmiş ancak son dakikalara yaklaşılırken kaleci Fevzi Halilagiç'in geri pasını ayağının altından kaçırarak maçın 1-1 bitmesine sebep olmuştur. Şampiyonluk yolunda galip gelenin çok önemli bir avantaj elde edeceği maçı Beşiktaş'ın böyle basit bir hatayla kazanamaması Galatasaray'ı avantajlı konuma geçirmiştir. Maç boyunca harika bir kalecilik sergileyen ve çok fazla net Galatasaray pozisyonunda kalesini gole kapatan Fevzi maçtan sonra adeta çökmüş, yerden dakikalarca kalkamamıştır. Bu maçtan sonra Türk futbolunun bel bağlayacağı kaleci olarak görülen Fevzi'nin kariyeriyse tepetaklak hale gelmiştir.
8. 9 Aralık 2003 Sparta Prag-Lazio maçı





Ah o son dakikalarda ekranın alt köşesinde beliren küçük ekran! İstanbul'da oynanması gereken ancak o dönem yaşanan terör saldırılarından dolayı Almanya'ya alınan maçta Beşiktaş 0-2 mağlup durumda olmasına rağmen bu maçın berabere bitmesi halinde bir üst tura yükselecek olan Beşiktaş, Lazio kalecisi Peruzzi'nin boşa çıkması ve Sparta Prag'ın son saniyede golü bulmasıyla tur umutlarını bir başka bahara bırakmıştır. İşin en kötü tarafı da maçın son saniyelerini televizyonun alt köşesinde açılan küçük ekrandan takip eden Beşiktaşlı'ların golü canlı canlı izlemesidir.
9. 6 Kasım 2007 Liverpool-Beşiktaş maçı





Eminiz ki hiçbir Beşiktaşlı'nın hatırlamak istemediği bu maç, sahaya ilk maçtaki 2-1'lik mağlubiyetin gazıyla çıkan Liverpool'un Şampiyonlar Ligi tarihine geçen bu galibiyeti Beşiktaşlı'ların en çok kahrolduğu maçlardan biridir. 53. dakikaya kadar 2-0 devam eden maç bu dakikadan sonra gelen saçma sapan gollerle 8-0 bitmiş ancak akıllara skora skora rağmen atkısını elinden düşürmeyen Beşiktaşlı taraftar kazınmıştır.
10. 15 Aralık 2013 Kasımpaşa-Beşiktaş maçı








Maç 1-0 Beşiktaş'ın lehine devam ederken bir Beşiktaş atağında Hugo Almeida ceza sahası içinde topla buluştuğu anda sahaya giren ikinci topu elinde bulunduran Kasımpaşalı Ryan Donk, elindeki topu diğer topa fırlatarak gol pozisyonunu engellemiştir. Hakem Süleyman Berk, Ryan Donk'un topu eline aldığını görmesine rağmen oyunu durdurmamış ve bu olayın yaşanmasına sebep olmuştur. Müdahaleden sonra Ryan Donk'a kırmızı kart ve Beşiktaş lehine penaltı vermesi gereken hakem olayı sadece sarı kartla geçiştirmiştir. Daha sonra Kasımpaşa bulduğu 2 golle öne geçmiş ayrıca Manuel Fernandes tribüne tükürdüğü için sahaya giren bir taraftar Fernandes'e saldırmış, sonucunda Hugo Almeida ve Ramon Motta'nın kırmızı kart görmesine sebep olmuştur. Allah'tan bu maç kural hatası olduğu gerekçesiyle tatil edilmiş ve Beşiktaş maçı 3-0 kazanarak taraftarlarının yüreğine serin bir su serpmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About