12 Haziran 2015 Cuma

HOŞ GELDİN GÜNEŞ HOCA

Tarih Bunu da Yazar…

Tarih bunu da yazdı… bir Adam gönderdik bir adam aldık… hem bu adam hiçbir şey yapamaz dediği vakit vasat bir kadroyla milli takımı dünya üçüncüsü yapan adam… yani şu an milyarlar alıp sadece “wat can ay do samtayıms” diyen adamdan daha başarılı olan bir tırnak içinde ADAM.
“Emek Veren Bir Takım Olarak, Paraya Karşı Yetenek Ve Emeğin Savaşını Verdik. Tarih bunları da yazar” diyordu eski takımının başındayken. Mantalitesi buysa tam yerine geldi Güneş hoca.

Durun ben bir senaryo çıkartayım size. Beş sene önce renklilerden biri 3. Yıldızı taktığında yine aynı senaryo vardı sahnede ertesi yıl hemen ardından diğer renkliye verdiler 3. Yıldızı ve biz marş daha yazdık. “Parayla şampiyonluk ne kadar kolay….Saray diye” bu sene de kralını getirsek senaryo bundan başka olmayacaktır, umarım yanılırım da bu yazıyı paylaştığım renktaşlarıma semtte iki bira fazla ısmarlarım.

1 Haziran 1954 yılında bizim topraklardan Trabzon’da dünyaya geldi Güneş Hoca. Henüz 10 yaşlarda Erdoğduspor’un alt yapısında oynamaya başladı. Biz onu Trabzonspor’un Güneş’i olarak tanıdık.  Dün mahalle de onu tanıyan bir adamla sohbet ettim aynen şu cümleleri söyledi;” Şenol’u erdoğduspordan tanırım, abimde o dönem orada top oynuyordu, sakin sessiz bir çocuktu. Büyüdükçe o dönem bizim oralarda siyaset yapan solcu gençlerle tanışınca İGD (İşçi Gençlik Dernekleri) ile takılmaya başladı. Adalet duygusu yüksek bir adamdır, solcu çocuklardan aldı sanırım bu duyguyu. Sokakta kedi görse gider şefkat gösterir elinde avucunda ne varsa paylaşır babası da öyleydi”

Rekorların da adamıdır O, Türk spor tarihinde birinci ligde 1112 dakika süreyle kalesinde gol görmeyerek en uzun süre gol yememe rekorunu kendi adına yazdırdı. Kaleciliği sevmediniz mi soruna cevaben şöyle der; "severek oynamadım ama oynarken gereğini yaptım. Yani başlangıcım severek, isteyerek, planlanmış bir şey değildi.
 Ama oynadığım zaman işimin gereğini çok iyi profesyonel olarak yaptım."

Onca yıl yurt dışında kalıp tek bildiği kelime “in the tabela” olan bir adamı iki dil bilen adama tercih eden şovenistlerin ülkesidir Türkiye. Bilic gidince aklıma gelen ilk adamdı Güneş Hoca bizi şampiyon yapmıyorlar bari özkaynaktan adam yetiştirip kulübün ekonomisine katkı sağlar. Alt gruplarda sadece bu sene 23 şampiyon takım var, Güneş’in bundan mutlaka haberi olacaktır. yeni Metin Ali Feyyazlar neden çıkarmasın... yada çıkmasın...

“Ne YanIışa Ortak OIuruz Ne De Doğruya YanIış Deriz” bu söz çArşı’ya ait değil Şenol Hocaya ait. İyi yere geldin hocam, biz tribünde tamda söylediğin gibi hep takımın yanında olacağız ve asla susmayacağız. 

Sana birkaç Beşiktaşlı tavsiyesi,

Takım asla pes etmemeli
Herkes en az 11 km koşmalı
Hiçbir maçta full defans yapılmamalı, Beşiktaş her maçta gol yada goller atmalı sahaya yenmek için çıkmalı ve asla ezilmemeli
Hakem hataları maçtan sonra acı acık net bir şekilde söylenilmeli ve asla susmalı
Bariz hakem hatalarının olduğu satılmış maçlarda gerekirse takım anında sahadan çekilmeli
Rengi belli olan yayıncı kuruluşa demeç verilmemeli verilse bile tarafsızlık vurgusu yapılmalı
Yönetim asla takıma karışmamalı
Oyunculara ay da en az bir kitap okutmalı, psikolojik destek sağlanmalı.

Biz senin bu ülke de futbol gelişsin diye neler yaptığını biliyoruz. Hoş geldin yuvaya Güneş Hoca.
Ve söylediğin gibi

“NEREDEN GELDİĞİNİ BİLMEZSEN GELDİĞİN YERİ HEP SORGULARSIN… SEN İŞİNE BAK BİZ HEP YANINDAYIZ HOCAM…

HOŞ GELDİN...

NOT: Şampiyon olamasak bile en az iki sene takımın başında kalmalı ve sabır gösterilmelidir. 



ERCAN NOGAY ALPER
İLETİŞİM:
qercanalper1903







2 yorum:

  1. Bjk için hayırlısı, güzel yazı emeginize sağlık
    gunes hoca çok iyi secim

    YanıtlaSil
  2. Senol Güneş ile Güneşe yürüyelim

    YanıtlaSil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About