1 Eylül 2018 Cumartesi

Kasar Yaza'nın ekşi sözlükteki verilerle sunulmuş muazzam transfer değerlendirmesi


kaynak: https://eksisozluk.com/entry/80839214
twitter adresi:  https://twitter.com/Kasar_Yaza

transfer sezonunda fabricio ramirez'i 6m €'ya, dusko tosic'i 4,5m €'ya, matej mitrovic'i 3,5m €'ya satmış, denys boyko ve pedro franco'yu bonservissiz serbest bırakmış, orkan çınararas özbiliz ve umut nayir'i kiralık göndermiş, veli kavlak'ın sözleşmesini fesh etmiştir. bu transferlerden toplamda 14m € gelir sağlamıştır.

yine transfer sezonunda güven yalçındorukhan toköz ve enzo roco'yu bonservissiz, umut nayir'i 250 bin € vererek satın almış, adem ljajic'i 1,25m €'ya satış opsiyonlu kiralamış ve loris karius'u 1m €'ya satış opsiyonlu kiralamıştır. aynı zamanda jeremain lens'in zorunlu opsiyonuna 4,09m € verilmiştir. toplam transfer gideri 6,59m €. 

beşiktaş, bu transfer dönemini 7,41m € kârla kapattı.

bu transfer dönemine bir 10 numara, bir forvet, bir sağ bek isteğiyle başladık. fabri'nin gitmesiyle kaleci, tosic'in gitmesiyle stoper eksiğimiz ortaya çıktı. bu iki eksiği kapattık ve üstüne bir de 10 numara transferi yapıp transferi kapattık.

benim bu transfer döneminden beklentim en azından 2 forveti yollamak ve yerine sağlam bir golcü almaktı. bunu yapamadık. yapılan transferlerin üstüne bunu da yapabilseydik ligin net favorisi, avrupa ligi'nin de iddialı takımlarından olacaktık. sağ bek mevkiinde de rotasyon şansımız yok. gökhan gönül'ün aksamaması için dua edeceğiz. aksadığı yerde adriano correiaalacak formayı ama pek iyi performans verdiğini göremiyoruz orada. ayrıca adriano'ya solda ihtiyacımız var. 

beşiktaş'ın ümitvar olma sebebi, anderson talisca - adem ljajic değişikliği oldu. iki senedir orta-kafa-gol şeklinde ilerleyen beşiktaş'ın hücum hattında talisca gol yükünü sırtladı. ama 6, 8 ve 9 numaralar arasındaki pas bağlantısını sağlayacak bir 10 numara oyunu oynamadı tek maçta bile. jose sosa'dan beri beşiktaş'ın 10 numarası yoktu, bugün var.

beşiktaş'ın elinde, göbekten hücuma dayanan bir oyun kurma imkanı var. iş burada şenol güneş'e düşüyor. beşiktaş'ın 6 hücumcusunun taç çizgisinde beklediği oyunda ısrarcı olursak ljajic bize hiçbir fayda vermez. biz 2015/16 sezonundaki oyunu oynamaya gayret etmeliyiz.

2015/16'daki evlere şenlik savunma dörtlüsüyle, kalede tolga zengin'le ligi domine etmiştik. o oyun planını geri döndürmek zorundayız. eminim ki o oyun planı alvaro negredo'yu da, cyle larin'i de bambaşka bir çehreye büründürecek. yani öyle umuyorum.

her ne kadar daha iyi bir transfer dönemi beklesem de, rakiplere oranla daha iyi bir kadromuzun olduğunu düşünüyorum halihazırda. çok oyuncu sirkülasyonu olmaması ve çoğu oyuncunun birlikte kamp yapması alacağımız verimi artırabilir. 

zor bir transfer dönemi atlattık. eksiklerimiz var, oyun planımız değişime muhtaç. bu puslu havanın içerisinden umarım ki kanadımızı açarak çıkabiliriz. 

zafer bizim olacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About