14 Ekim 2015 Çarşamba

Vodafone Arena'dan son haberler



Bilgi: Besiktasarena.com dan alıntıdır, twitter üzerinden @Bjk_Mabet hesabından izin alınarak yayınlanmaktadır.. İnşaatta süren tüm işler hakkında genel bilgiler ve son durum...

1-Neden foruma girmiyorsun?


-Yapılan işlerde anlatacak çok bir detay yoktu ve belirli konularda bilgi vermem yasaktı bende polemik olmasın diye başka bir nick alıp arada girip okudum buralardaydım yani anlayacağınız yalnız bırakmadım buraları.
Gelelim şu çatı olayına…
Bildiğiniz üzere çatı kazasından sonra tüm kontrollar yapıldı ve çalışmalar tüm hızı ile başladı çatı işini yapan iki firma iz inşaat ve freysas firması . çatı konstrüksiyon işlerini iz inşaat ,çatı germe işlerini freysas  fiması yapmaktadır.
Çatı ringi şu an bitmiş durumda krikolara 2 tona yakın tork bindirilmiş durumda 
Gergi halatlarının altında bulunan iskeleler söküldü ve tüm saha içerisi temizlenmeye başlandı
Çatı üzerinde bulunan tüm vidalar tek tek kontrol edildi ve şu an hatalı olan noktalar düzeltiliyor.(çatıyı yerde değil de hava görmek istiyorsak acele etmememiz gerekiyor)
Çatıya tork bindirilince bazı bağlantı noktalarında(blon diyoruz bunlara) hatalar ortaya çıktı bu nedenle kaldırma işlemi gecikti.(yeni sipariş edilen blonlar geldi ve montajı tamamlanmış durumda şu an)
Çatı öncelikli olarak yerden 15-20 cm kaldırılarak 30 cm yakında geriye doğru   ve birkaç gün askıda kalarak tüm bağlantı noktaları tekrar kontrol edilecek.
Daha sonra kaldırma operasyonu tekrar başlayarak günde 3-3,5 metre kadar yukarıya çekilecek ve yerden 15 metre yukarıya kaldırılarak çatı kirişlerine bağlantısı yapılacak.
Daha sonra çatıya kaldırırken fazladan ağırlık olmasın diye(yerdeki ağırlığı 850 ton şu an)montajlanmayan kedi yollarının montajı yapılacak.(çatı bittiğinde toplam ağırlığı 2,500 ton olucak)
Çatı üzerinde bulunan internet antenleri aydınlatma kabloları ve aydınlatma takılacak. Sonrasında çatı kaplamasının çatı üzerin giydirilme işlemine başlanıcak. Bu işlemler yaklaşık 1 veya 1,5 ay sürecek bu süre zarfı içerisinde sahada vinçler çalışmaya devam edeceği için saha zemini çalışmaları başlayamayacak ama koltukların montaj işlemi ve içerideki diğer işlemler devam edecek.
Gelelim içeride neler oldu kısmına yürüyen merdivenlerin tamamının montajı bitti.
İç taraftaki kaplamalar bitmek üzere son rötuşları yapılıyor.
Tüm mekanik işler yapıldı kabloların ve yangın söndürme sisteminin kontrolleri yapılıyor.
Wc lerdeki yer kaplama işleri başladı( duvarlar bitmiş durumda)(lavabolar yer kaplama işleri bittikten sonra başlanıcak ama malzemeleri sahaya geldi)
Kapalı alanlardaki tavan kaplama işleri bugün itibari ile başlamış durumda.(aydınlatmalarıyla beraber)
Dış sütunlarda bulunacak olan koruma camları için sütunlara profil montajları yapılıyor.Dış cephede bulunan kirişlerin kaplamasıda çatı için kurulmuş olan güvenlik ağları kaldırıldıktan sonra kaplanacak)
Müze alanı ve kartal yuvası için mimarı çizimler gelmiş durumda yakın zamanda bu mekanlardada detaylı çalışma başlıyacak(eski açık 2,30 kotu müze ve 6,50 kotunun bir kısmı müze ve kartal yuvası olucak)
Saha zemini için vinçlerin çıkmasını bekleyeceğiz sonra tekrar toprak serme ve drenaj işlemlerine başlanacak  .
Tarihi duvarın yıkılan kısmının betonarmesi tamamlandı.yıkılmayan tarafında onarım çalışmaları devam ediyor .
Skorboad siparişi verildi iki adet .Bir tanesi yeni açık numaralı, diğeri eski açık kapalı köşede olucak.
Loca içlerinde klima takılma işlemine başlandı alçı işleri devam etmekte zeminlere yeni başlandı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar sorular olursa akşama yanıtlamaya çalışırım..


Şimdilik aklıma gelen bulan bunlar 

saygılarımla 


6 yorum:

  1. Çatının üstündeki parke sonradan mı montaj edilecek orayı anlamadım. Yani şuan ki durumla halatlar gerdirilip kaldırılırsa sadece ortada bi ring olacak; ringin üstüne parke konulma işlemi ne zaman yapılacak?

    YanıtlaSil
  2. Mescit varmi? Varsa ne kadar büyüklükte yoksa neden yok

    YanıtlaSil
  3. Abi lutfen bitirin artik su stadi ya ölduk yollarda

    YanıtlaSil
  4. Kimsenin hevesini kırmak istemem ama açılması etmesi yine bi 8-9 ayı bulacak gibi. Dünya iş bitmiş gibi duruyor yine de çok iş var, sabır..

    YanıtlaSil
  5. Seneye ordayız.

    YanıtlaSil
  6. cami var mi stadin icinde? yoksa neden yok. minare var mi? yoksa neden yok?

    YanıtlaSil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About