6 Ocak 2015 Salı

Beşiktaş hakemler tarafından hafta hafta böyle doğrandı

EKŞİSÖZLÜK'ten alıntıdır, lütfen her Beşiktaşlı kendi platformunda paylaşsın..

yazar:    

sezonun beşiktaş için ilk yarı hakem değerlendirmeleridir. eksik ya da fazlalık bulursanız, buyrun cevap verin; bilgilenelim.

notlar; sadece sonucu etkileyecek hatalar üzerine yazıldı. verilen uydurma ofsaytlar falan eklenmedi.

30 ağustos 2014 mersin idmanyurdu beşiktaş maçı (0-1)
çarşamba günü arsenal maçı oynayan beşiktaş'a cumartesi günü maçı verilmişti. her iki takım da "maç ertelensin, bu zeminde maç oynanamaz" demesine rağmen maç ertelenmedi. veli bu maçta zemin yüzünden sakatlandı. mustafa pektemek'e yapılan ceza sahası içerisindeki bariz faul, penaltı olarak değerlendirilmedi. mersin, iki hafta sonraki maçı adana'da oynadı. sebebi ise; zeminin bozuk olmasıydı.

15 eylül 2014 beşiktaş çaykur rizespor maçı (1-1)
üç gün sonraki perşembe günü avrupa kupası maçı olmasına rağmen beşiktaş; bu maçı pazartesi günü oynadı. maçta beşiktaş'a çalınması gereken iki net penaltı verilmedi. maçın hakemi için "hırsız hüseyin" tezahuratları yapıldı. maçtan sonra bilic "80 takım perşembe günü avrupa kupası maçı oynayacak, hangisinin bugün maçı vardı?" diye sordu.

22 eylül 2014 bursaspor beşiktaş maçı(0-1)
civelli'nin ceza alanı içinde veli'yi kucaklayıp dışarı atması penaltı olmasına rağmen verilmedi. aynı futbolcu; sivok'un başına taban vurdu ve sarı gördü. bu maç on dakika uzatıldı.

27 eylül 2014 beşiktaş eskişehirspor maçı(1-1)
eskişehir'in penaltısı verilmezken, nizami golü de ofsayt gerekçesi ile sayılmadı. bu maçta eskişehir ince ince doğrandı.

5 ekim 2014 balıkesirspor beşiktaş maçı(0-1)
ersan adem gülüm'ün bariz kırmızı kartlık hareketi sarı kart ile geçiştirildi. o sırada durum 0-1 beşiktaş lehineydi.

19 ekim 2014 beşiktaş sivasspor maçı(3-2)
elle ceza alanı içerisinde düzeltilen topta beşiktaş'ın alması gereken penaltı çalınmadı. cicinho ikinci sarı karttan atılmalıyken, bu karar es geçildi. demba ba'nın golünden önce topu elle düzelttiği, golün nizami olmadığı hakkında fikir ayrılıkları vardı.

27 ekim 2014 sai kayseri erciyesspor beşiktaş maçı(3-2)
erciyes teknik direktörünün isteği üzerine, gökhan töre fuck off dediği için atıldı. ertesi hafta fenerbahçe maçı oynanacaktı.

2 kasım 2014 beşiktaş fenerbahçe maçı(0-2)
bu maçta gökhan töre'nin fuck off dediği için teknik direktör tarafından ihbar edilerek atılmasının bir tek beşiktaş'a özel olduğu anlaşıldı. emre belözoğlu, bu maçta hakemin gözü önünde defalarca fuck off diye bağırdı ancak oynamaya devam etti. olcay'a ise alakasız bir şekilde ilk yarıda kırmızı kart gösterildi. demba ba son adam pozisyonunda iken mehmet topal tarafından düşürüldü ve hareket penaltı ve kırmızı kart olarak değerlendirilmeliyken düdük çalınmadı.

9 kasım 2014 istanbul başakşehir beşiktaş maçı(1-2)
başakşehirli futbolcunun ceza alanı içinde kambura yatması maçın özet görüntülerinde dahi yer almadı. sadece sosyal medyada konuşuldu.

23 kasım 2014 beşiktaş kasımpaşa maçı(2-0)
sosa ceza alanı içerisinde düşürülürken hak edilen penaltı verilmedi.

1 aralık 2014 kardemir karabükspor beşiktaş maçı(1-2)
maç skoru 0-2 iken ofsayt ile kesilmemesi gereken karabükspor pozisyonu, kesildi. bu atak gol ile sonuçlanmıştı.

7 aralık 2014 beşiktaş trabzonspor maçı(3-0)
özer hurmacı'nın görmesi gereken kırmızı kart es geçildi. sosa'ya çift dalınan hareketten sonra, sosa'nın niyetinde kötülük olduğu ve "yerde basacak yer bulamayacak şekilde ayağına dalınmasına rağmen" zorunluluk sonucu ve ağırlığını vermeden trabzonlu futbolcunun baldırına basmasına kırmızı kart dendi. ersan adem gülüm'e ceza alanı içerisinde yapılan hareketin penaltı olduğu gerçeği ise görmezden gelinemeyecek şekilde açıktı.

14 aralık 2014 gaziantepspor beşiktaş maçı(0-1)
gökhan töre'nin rakibine dirsek atması tespit edilemedi.

21 aralık 2014 beşiktaş akhisar belediyespor maçı(3-1)
maçın hakemi sonuca etki edecek bir hata yapmadı.

28 aralık 2014 torku konyaspor beşiktaş maçı(1-2)
demba ba'ya yapılan ceza sahası içerisinde faul es geçildi. beşiktaş'ın ikinci golünün atağı başlarken, veli faul yaptı. konyaspor'un golündeki penaltı ise uyduruldu, öyle bir penaltı yoktu. penaltı kullanılırken, türkiye'de ilk olarak bir uygulama yapıldı ve atiba çizgiye bastığı için kart gördü ve cezalı duruma düştü. ertesi hafta galatasaray maçı oynanacaktı.

4 ocak 2015 beşiktaş galatasaray maçı(0-2)
veli'ye uydurma bir kırmızı kart ile beşiktaş'ın otuz dakika on kişi oynaması sağlandı.

buyrun, hesabınızı yapın. ben bu hatalar üzerine bir tek şey söylüyorum; adalet süper lig'de ortadan kalkmıştır. adaletsizlikten nemalanan belirli büyük takımlar olabilir ve bunlar ile taraftarları durumdan memnuniyet duyabilirler ve beşiktaş taraftarının adalet istemini ağlaklık olarak algılamak isteyebilirler. biz yine söylüyoruz; ilk de biz söyledik. lehimize ya da aleyhimize hata istemiyoruz. çıkıp alnımızın akı ile kazanmak ya da kaybetmek derdindeyiz. kimsenin bizim lehimize karar vermesini istediğimiz yok. bizi kendiniz ile karıştırmayın.

bu notları sezon sonunda 34 hafta üzerinden tekrar paylaşacağım. şimdi biraz utanmanız varsa, şuna bakıp taraftara ağlak demeyi kesin. kendi lehine hata yapılınca hakeme anında tepki gösteren taraftar ağlak değildir. aksine, bunların hiç birine tepki göstermeyenler ağlaktır. rant peşindedir.

beşiktaş taraftarı adalet istiyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About