17 Ocak 2013 Perşembe

Etik Kurulu Raporu



Kaynak: http://spor.milliyet.com.tr/etik-kurulu-raporu-ortaya-cikti/spor/spordetay/21.12.2011/1478373/default.htm




http://www.htspor.com/futbol/haber/739401-iste-etik-kurulu-raporu
Etik kurulu raporu ortaya çıktı
Şike ve teşvik dosyasının patlamasından sonra Futbol Federasyonu Etik Kurulu'nun hazırladığı rapor basına sızdı.




02:30 | 21 Aralık 2011





Etik kurulu raporu ortaya çıktı


SABAH gazetesinde dün yayınlanan raporda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 5 maçta şike, 1 maçta teşvik primi, 5 maçta teşvik primi teşebbüsü ve 1 maçta da şike teşebbüsü faaliyetlerinde bulunduğu, Trabzon Başkanı Sadri Şener ve Nevzat Şakar'la ilgili ise delil olmadığı ileri sürülüyor.

Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay'ın imzasıyla hazırlanan raporda, ayrıca İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Ahmet Çelebi, Bülent İşcen, Abdullah Başak, Yusuf Turanlı, Korcan Çelikay, Fatih Akbaba, Tamer Yelkovan'ın şike yaptığının tespit edildiği yazıyor.


İŞTE O MAÇLAR


Şike yapılanlar

G.BİRLİĞİ-FENERBAHÇE: 2-4

ESKİŞEHİR-FENERBAHÇE: 1-3

FENERBAHÇE-İST.BŞB.: 2-0

FENERBAHÇE-ANKARAGÜCÜ: 6-0

SİVASSPOR-FENERBAHÇE: 3-4


Teşvik primi

MANİSA-TRABZONSPOR: 1-2

BURSASPOR-İST.BŞB.: 1-1

G.BİRLİĞİ-TRABZONSPOR: 1-2

TRABZONSPOR-BURSASPOR: 1-0

ESKİŞEHİRSPOR-TRABZONSPOR: 0-0

TRABZONSPOR-İST.BŞB.: 3-1


Şike teşebbüsü

BUCASPOR-FENERBAHÇE: 3-5

KARABÜK-FENERBAHÇE: 0-1

FENERBAHÇE-ANKARAGÜCÜ: 6-0


Beşiktaş şike yapmadı


Etik Kurulu'nun raporunda Beşiktaş'ın herhangi bir şike olayına karışmadığı bildiriliyor. Raporda, siyah-beyazlıların İstanbul BŞB. ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası final maçında (6-5 Beşiktaş'ın galibiyetiyle bitmişti) Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Cengiz Zülfikaroğlu, Ahmet Ateş ve İbrahim Akın'ın şike yapmadığı dile getiriliyor.


RAPORA GÖRE BEŞİKTAŞ TEMİZ




11 Mayıs 2011’de İstanbul BŞB ile oynanan Türkiye Kupası maçıyla ilgili rapor şöyle: Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in şike yapmadığı veya şike teşebbüsünde bulunmadığı; İbrahim Akın’ın şike yapmadığı veya şike teşebbüsünde bulunmadığı; ancak menajerinden almış olduğu şike teklifini gizlemiş olması nedeniyle Etik Kurulu Talimatı’na aykırılık yönünden kurulumuza sevk edilmesinin uygun olacağı; İskender Alın’ın şike yapmadığı veya şike teşebbüsünde bulunmadığı; ancak menajerinden aldığı şike teklifini gizlemiş olması nedeniyle kurulumuza sevk edilmesinin uygun olacağı; lisanssız oyuncu temsilcisi Yusuf Turanlı’nın eyleminin, oynanacak olan kupa final karşılaşmasını fırsat bilerek, kendisine bağlı futbolcuların transferini bir an önce netleştirmek amacıyla, aynı futbolcular üzerinden şike teşebbüsü olduğunu oybirliği ile mütalaa olunur...”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About