30 Ocak 2016 Cumartesi

hayat çok acayip lan



alıntıdır: https://eksisozluk.com/entry/58128115







koyu fenerbahçe taraftarıyım ve şu anda izmir alsancak'taki kartal yuvası'nın önünde yarın oynanacak bucaspor-beşiktaş maçının bilet satışı için sıra bekliyorum. neden peki burda bekliyorum, anlatayım:

ailem izmir'e çok uzak küçük bir kentte yaşıyor ve geçen hafta izmir'e ziyaretime geldiler. salı günü de dönecekler. tam da pazar günü. beşiktaşlı babama gelirken dedim ki "baba biraları alıyorum, akşam trabzon maçını evde izleriz." adam çok sevindi, yani sesinden anladım lan telefonda ne kadar sevindiğini. onlar yoldayken maç tatil oldu, üzüldük ama biraları da içtik.* tesadüf bu ya yarın beşiktaş izmir'e geliyor ve 56 yaşında, beşiktaş'ını çok sevse de canlı bir maçını izlemek kendisine kısmet olmayan babamla beraber maç izleyeceğiz. elimde hediye kaşkolla bekliyorum.

entrime "hayat çok acayip lan" diye başlamamın sebebi bu diyeceksiniz ama değil; acayip olan benim gece heyecandan uyuyamamış olmam.

29 Ocak 2016 Cuma

Muhammet’in 85 lirası Beşiktaş müzesinde

Vodafone Arena'nın bir an önce bitirilmesi için harçlıklarını biriktiren Beşiktaşlı minik Muhammet, tüm parasını babası aracılığıyla Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a iletti... Zarfı görünce duygulanan Orman, babanın ısrarıyla aldığı paraya dokunmadı. 85 lirayı Muhammet adına kulübe yatıran Beşiktaş Başkanı, 10 yaşındaki çocuğun parasını kulüp müzesine yolladı.

Muhammet’in 85 lirası müzede!
Feda diyerek göreve başladı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman.. Kendisini gecesini gündüzüne kattı.Oyuncusu parasını almadı.

Taraftarı bin bir zahmete rağmen takımını yalnız bırakmadı. Bir yanda lig mücadelesi, diğer yanda her geçen gün yükselen Vodafone Arena’nın tribünleri..
Kuşkusuz bu zor dönemde duygu dolu anlar da yaşadı.
Ama önceki hafta çıktığı Trakya turunda öyle bir jestle karşılaştı ki…



5 TL VE BOZUKLUKLARDAN OLUŞAN 85 TL

17 Kasım.. Malkara.. Tekirdağ’ın bu güzel ilçesinde Başkan Fikret Orman’ın yanına bir Beşiktaş taraftarı yaklaşır ve elindeki zarfı uzatır:

- Başkanım merhaba.. Bunu size oğlum Muhammet gönderdi.

Orman zarfı açar. Zarfın içinde çoğunluğu 5 TL ve bozukluklardan oluşan 85 TL para vardır.

- Neden bu para?

- Oğlum gönderdi. Vodafone Arena Stadı’nın yapımına katkıda bulunmak bulunmak istiyor.

- Çok teşekkür ederim. Ama bu parayı nasıl kabul ederim ben. Çocuğa parasını geri ver.

- Başkanım ben aracıyım. Bu para sana da emanet bana da. Oğluma parayı size vereceğime dair söz verdim.

- Ama…

- Eğer parayı veremedim dersem, bana da kırılır, Beşiktaş’a da. Siz ister kullanın isterseniz atın parayı..
Fikret Orman, Muhammet’in babası Ahmet Alpak’a sarılır ve teşekkür eder. Küçük Muhammet’e selamlarını iletir.

PARA MÜZEYE KALDIRILIR...
İstanbul’a döner dönmez, kendi cebinden 85 TL çıkarır ve ödemeyi yaparak Muhammet Alpak adına makbuz alır. Bu makbuzu da Muhammet’e gönderir. Küçük Muhammet’in 85 TL’si mi..

O parayı da yetkililere verir.

O 85 TL stadın yapımında taraftarların yaptığı katkıyı simgelemesi için müzeye kaldırılır.

BÜYÜK TARİHİN PARÇASI OLMAKTAN MUTLUYUM
Beşiktaş tarihinin bir parçası olmaktan mutlu olduğunu söyleyen minik Muhammet, “Yeni stadımız Vodafone Arena’nın daha çabuk bitmesi için, iki yıl boyunca harçlığımdan artırarak 85 lira biriktirdim” dedi. 

Babasının kendisini iki yıl önce Vodafone Arena’ya götürmek için söz verdiğini anlatan Muhammet, “Ben de stadımızın bir an önce tamamlanması için iki yıl önce para biriktirmeye başladım” diye konuştu.

‘BABAM DA ŞAŞIRDI’

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a biriktirdiği parayı kendi elleriyle vermek istediğini anlatan minik Beşiktaşlı şöyle devam etti: 

- Okula gitmemek ve birikimimi Başkanımıza ellerimle verebilmek için ısrar etsem de; babam bu isteğimi kabul etmedi.
Bunun üzerine babama odamdan getirdiğim paraları uzatınca şaşırdı. Ona stadımızın daha çabuk bitmesi için bu parayı biriktirdiğimi söyledim.
- Babam eve dönünce anlattı. Zarftaki parayı görünce başkanımız Fikret Orman çok duygulanmış.
- Beşiktaş benim için çok değerli. Takımdaki tüm futbolcularımızı seviyorum; ama Mario Gomez ile Ricardo Quaresma’yı görmeyi çok istiyorum.”

‘HALKIN TAKIMI’
Kuşaklardır Beşiktaşlı olduklarını söyleyen baba Ahmet Alpak, “Oğlum bana sık sık stadımızın neden bitmediğini soruyordu. Ona, ‘Beşiktaş’ta bizim gibi halkın takımı... Bak ben memurum, ayın sonunu nasıl zor getiriyoruz. Beşiktaş’ta bizim gibi biraz maddi sıkıntısı var’ dedim. Ama bu konuşmamızdan sonra onun Beşiktaş için para biriktirdiğini bilmiyordum” ifadesini kullandı.

26 Ocak 2016 Salı

BU SENE O SENE

Mersin İ.Y. maçının ardından Trabzonspor maçınında ertelenmesi akıllarda birçok soru işareti oluşmasına sebep oldu. Beşiktaş taraftarı haklı olarak duruma isyan ederken bunun için en geçerli sebebi Fenerbahçe' nin maçlarını kazanma şekli ve buna ilaveten 2 maç eksik olmasına rağmen 5 puan geride kalmamızdır.
















Mazisinde gerek maç gerek sezon bazında olsun psikolojik anlarda kırılmalar gösteren ve dramatik sonuçlarla çözülmeler gösteren bir takımın taraftar kitlesi için karamsar havaya bürünmek son derece olağan bir durum olarak görülebilir. Yayıncı kuruluşunda "yandaş" propagandası yapıp Trabzonspor - Beşiktaş maçı için lige tutunmaya çalışan Beşiktaş algısı, rakibimizin sadece saha içerisinde değil saha dışında da olduğunu da gözler önüne sermektedir. Zaten Türkiye'de hiç bir şampiyonluk sadece saha içerisinde kazanılmamıştır kazanılamaz da öncelikle bunun bilincinde olarak tam bir kenetlenme şarttır. 

Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise rakibimizin de son maç son dakikalarda şampiyonluklar bıraktığıdır. Psikolojik olarak daha 2 haftada oluşturulmak istenen geride kaldılar algısına düşmeyip son ana kadar yarışın içinde kalmak yine büyük Beşiktaş taraftarının desteğiyle olacaktır. Yönetim olarak herhangi tepki, itiraz vb. gibi şeyler beklemiyorum çünkü bu sene o görevi teknik direktörümüz Şenol Güneş çok güzel yerine getiriyor. Zaten göbek bağıyla bağlı olduğunuz kuruma en azından şartlar olgunlaşıncaya kadar tepki verilmesi isyan edilmesi vb. hareketlerin yapılmasını beklemek duygusallıktan öteye gidemez ve Beşiktaş Yönetimi bu konuda doğru yoldadır. Kadro rotasyonu, medya, TFF, MHK gibi rakibimize oranla birçok olumsuzluğa sahip olmamıza rağmen BU SENE O SENE ve İNADINA BEŞİKTAŞ diyen BÜYÜK BEŞİKTAŞ TARAFTARI bu yarışın içinde ki en büyük aktör olacaktır.     

24 Ocak 2016 Pazar

Lig böyle SATILIYOR

Herşey Biz 80 milyon euro para harcadık hakemler ayağını denk alsın mihvali açıklama ile başladı... Federasyon sahaya girdi ligin ikinci yarısı Meteorolojinin günler öncesinden uyarılarına rağmen karın kıyametin ortasında saat 20:00 de Beşiktaşa maç yazıp maçın oynanması için hiçbir çaba sarfetmeyen Federasyon eskişehirde olur da kar yağar diye bile sahaya branda serdirmişti... Önce Beşiktaşın maçını ertelediler bir gün  sonra Eskisehirde maçı oynattılar ilk yarının son dakikasında bir de penaltı uydurup Fenerbahçeye biz üzerimize düseni yapıyoruz kıpırda istersen mesajınıda verdiler ama Fenerbahçe pek kıpırdayacağa benzemiyordu bu seferde Fenerli oyuncunun faul yaptıgı bi pozisyonda eskişehirli oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışı bıraktılar bir hafta boyunca bu eyyamları el vermeleri masa başı görüşülüp konuşulmuş şeylerin artık uygulamaya geçtiğini Beşiktaş yönetiminin konuya dahil olması gerektigini ligin fb ye satıldığını yazdık durduk hiçbirsey değişmedi federasyon tetikçileri hakemler eliyle bugün oynanan Rıze maçında 10 dakika ićinde 2 kez penaltı noktasına gitti maç öyle eyyam ve satılmışlık kokuyorduki bir penaltıda rizeye çaldı maçı 2-1 e bağladılar tff mhk hakemler mutlu... ama biter mi Beşiktaşın fikstürünün bozulması yakalamış oldugu ritmin bozulması liderliğinin ve psikolojisinin yerle bir edilmesi için masa başı faaliyetler devam ediyordu günlerdir herkes yazıp çizdi saat 20:00 de Trabzonda kar var dedik Tff aldırış etmedi nasılki Mersin maçında  Beşiktaşımızı yalandan sahaya çıkarıp maçı tatil ettiler bu seferde 30 kişilik kafileyi trabzon a götürüp maçı yine ertelediler. Çok büyük hak gaspı var Beşiktaşa önce liderliği kaybettirdiler sonra fikstürünü  bozdular şimdide bu ertelemelerle psikolojik üstünlüğünü darbeliyorlar.. futboldan anlayan herkesin malumudur  tff fb nin avrupa fikstürünüde düşünerek Beşiktaşı yarışta geri atmaya çalışıyor görülüyor ve canlı yayınlanan maçlarla net olarak tespit olunuyor ki yine tff fenerbahçe şampiyon olsun diye herseyi aleni yapıyor hatta yapmaya da devam edecek..

Beşiktaş yönetim kurulu ve büyük taraftarı bu oyunun farkında bu Sessizlik tufana dönüşür herkes haddini bilsin..

Ö.ALTINKAYA
28111 BEŞİKTAŞ
KONGRE ÜYESI



23 Ocak 2016 Cumartesi

BEŞİKTAŞ KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Ligin ikinci yarısının başlaması ile beraber devre arasında medyaları ve trolleriyle yaptıkları algı operasyonları karşılık bulmaya başladı, Beşiktaşımızın maçının  günler öncesinden hava şartları belli pazar akşamı 20:00'ye koyup erteleyen üst akıl Eskişehir'de ilk yarının son dakikasında ortaya çıkıp bir penaltı ile tiyatronun startını verdi 

 

aynı maçın ikinci yarısı için senaryoya bir kırmızı kart eklenmiş olacak ki Fenerbahçeli oyuncu rakibinin ayağına basıp düşünce o kırmızı kartta tereddüt edilmeksizin gösterildi, fazla söze gerek yok lig belli ki kendisini gizli sanan ancak apaçık ortada olan bir güruh tarafından ticari beklentilere uygun olarak birilerine (o birileri zaten şu kadar bu kadar para harcadık şampiyonluğu istiyoruz diye aleni bağırıp çağırıyorlar zaten)  ihale edilmeye çalışılıyor.

BEŞİKTAŞ KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR, BU DEVRAN BÖYLE DEVAM ETMEMELİ!!!


Ö.ALTINKAYA
BEŞİKTAŞ KONGRE ÜYESİ
28111

22 Ocak 2016 Cuma

Beşiktaşlı futbolcuların 2015-2016 yıllık garanti ücretleri

İlgili listeden Demba BA, Cenk, Emre, Pedro, Motta ve Atınç Nukan takımdan takımdan ayrıldı, Mario Gomez, Tosiç, Ricardo Quaresma, Rhodolpo, Andreas Beck, Boyko ve  Delgado ise takımımıza katıldı.
Alacakları maaşlar:
Gomez: 3,500,000 euro.
Quaresma: 1,768.000 euro
Rhodolfo: 1,400,000 euro
Beck: 1,300,000 euro
Tosic: 900.000 euro
Boyko sezonun geri kalanı için 350.000 euro
Delgado 350.000 euro



Böylece Beşiktaşımızın gün itibarı ile 2015-2016 sezonu için ödeyeceği maaş 27,548,000 euro

20 Ocak 2016 Çarşamba

Dursun Özbek ''Beşiktaş gibi Feda demeyeceğiz''

Diyemezsin zaten, siz muhtemelen devletle görüşüp hibe isteyeceksiniz vergilerinizin ertelenmesini devreden borçlarınızın silinmesini isteyeceksiniz ordan da başarı sağlanamazsa saraya çıkar dilenirsiniz.....

olmadı ihtiyarlar lobisini devreye sokar tff kanadından dilenirsiniz belki gelecek sezonların bile paralarını öderler size.....


sonra lig tv ile görüşürsünüz onlarla da kader arkadaşı olduğunuz için sahip çıkarlar size bi dünya gizli kapaklı örtülü para akar kurtarırsınız belki, tüm bunları başaramazsanız (ki iyi ağlaksınız yalvarır ağlar sürünür koparırsınız milyonları) bir organizasyon düzenler kısa mesajla para toplarsınız (vakti zamanında yapmıştınız zaten hatta bir keresinde Soma için de yardım maçı düzenleyip geliri ilgili makamlarla paylaşmamıştınız)...


herşeyi yaparsınız da....

Beşiktaş gibi şerefi ile kartal yuvalarında tişört, ürün, albüm vs vs. satarak oyuncusu ücretinde feda diyerek, yüksek ücret alan oyuncuları ile gerektiğinde yollarını ayırarak milyonlarca dolar zararı kapatıp bu sırada kulübü işler şekilde süreklilik içinde yarınlara taşımayı siz yapamazsınız.... stadınızı semtinizi paraya satar toki malına çökersiniz ancak FEDA diyen Beşiktaş gibi kendi cebinden stad yapamazsınız, BEŞİKTAŞ olmak zordur.....

FEDA ruhunu anlamak uygulamak bunda başarılı olmak zordur.. işte o yüzden bugün herkes size beter olsun derken Beşiktaş FEDA kampanyası yaptığında dünya üzerindeki bir çok taraftar grubu bu konuda Beşiktaşımıza açık destek verdi..


Beşiktaş Şereftir, bağış değil destek istedi ve başardı, Feda ile dalga geçip komidin esprisi yapan güruh ise şimdilik 1+1 ile uefa duvarına çarptı, daha da beter olacaklar hala ağızlarında Beşiktaş...

feda hakkında linkler:






11 Ocak 2016 Pazartesi

Vodafone Arena Güncel Fotograflar ve Son Durum






Stat içindeki 3 vincten ikisi söküldü, çatı ile ilgili kedi yolları ve ek imalatlar tamamlandı kaplama ve diğer imalatlara ise dışarıdan kurulacak büyük vinćlerle devam edilecek. Çim serme isine ise en kısa sürede başlanacak, stadımızın max 4 ay içinde açılması planlanıyor.

4 Ocak 2016 Pazartesi

Vodafone Arena güncel durum Fotoğraflar




Beşiktaş kulübü resmi kredi kartları (Kart kullanıyorsanız lütfen sahip olun)


GARANTİ BJK BONUS CARD

SAHİP OLUN

DENİZBANK BJK BONUS CARD

SAHİP OLUN

VAKIFBANK BEŞİKTAŞ TARAFTAR KART

SAHİP OLUN














BJK BONUS CARD AVANTAJLARI
  • Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası iç saha maçları için öncelikli bilet satın alma hakkına sahip olursunuz.
  • Kartal Yuvası mağazalarında BJK Bonus'a özel indirim ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
  • Çekiliş sonucunda Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı oyuncularının yer alacağı organizasyonlara katılabilirsiniz.
  • KartalCell kampanyalarından öncelikli ve indirimli faydalanabilirsiniz.
  • Beşiktaş Dergisi'ne indirimli abone olabilirsiniz.
  • Tüm alışverişlerinizde BJK Bonus'u tercih ederek kulübünüze katkıda bulunursunuz. (Yaptığınız harcamaların belirli bir oranı size ek bir maliyet yaratmadan Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne katkı olarak aktarılmaktadır. BJK Bonus özellikleri kart tiplerine ve kampanya dönemlerine göre farklılık göstermektedir. Ayrıntılı ve en güncel bilgiye bonus.com.tr'den ulaşabilirsiniz.)
  • Türkiye ve yurt dışında MasterCard amblemi bulunan milyonlarca iş yerinde yapacağınız harcamalardan BJK Bonus’unuza bonus birikir.
  • 250.000’i aşkın Bonus Card Program Ortağı’nda yapacağınız harcamalardan daha fazla bonus kazanır, taksitli alışveriş imkanından faydalanabilirsiniz.
  • BJK Bonus Trink özelliği sayesinde Mastercard PayPass okuyucusu olan noktalarda 35 TL ve altındaki alışverişlerinizi şifre ve imzaya gerek kalmadan hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirir.

VAKIFBANK BEŞİKTAŞ TARAFTAR KART AYRICALIKLARI
  • VakıfBank Beşiktaş Taraftar Kart sayesinde takımınız ile sıkı bir bağ kuracaksınız.
  • VakıfBank Beşiktaş Taraftar Kart'ınızla yapacağınız tüm alışverişlerinizden hem siz hem de Beşiktaş kazanacak. Yaptığınız alışverişler sayesinde Beşiktaş'ın her galibiyetinde sizin de payınız olacak!
  • Anlaşmalı Kartal Yuvası mağazalarında ve geniş üye işyeri ağında kartınızın ayrıcalıklarından yararlanacaksınız.
  • Kombine alımlarında size özel taksit ve kampanyalardan ayrıcalıklı yararlanacaksınız.
  • Beşiktaş’ın tüm iç saha maçlarında hediye bilet kazanma fırsatı yakalayarak heyecanı yerinde yaşayacak, takımınızın coşkusuna ortak olacaksınız.
  • VakıfBank Beşiktaş Taraftar Kart ile sürpriz hediyeler kazanacak ve size özel kampanyalardan yararlanacaksınız.
  • 250.000'i aşkın hem World Üye İş Yeri'nde hem de VakıfBank Üye İş Yerleri'nde yapacağınız alışverişlerinden yağmur gibi Worldpuan kazanacaksınız.
  • Beşiktaş Taraftar Kartınızla yurt içi ve yurt dışı alışverişlerinden kazandığınız Worldpuan'ları, uçak bileti alırken 3 kat, anlaşmalı otobüs firmalarından bilet alırken ve yurtiçi/yurtdışı otel/tur rezervasyonu yaptırırken 2 kat daha değerli kullanacaksınız.
  • BJK yaz, TC Kimlik Numaranı 5724'e gönder, kartın sana gelsin. Kalbinle inan, aklınla kazan!
  • Detaylı bilgi: http://www.vakifkart.com.tr/default.aspx#/taraftar

2 Ocak 2016 Cumartesi

12 Tarihi Gazete Küpürü Beşiktaş



Beni Beşiktaşlı yapan Babama Teşekkür ediyorum

yaşım öyle diğerleri gibi çok büyük değil. gordon milne zamanındaki şampiyonlukları hayal meyal hatırlarım hatta hatırladığım beşiktaş bayrağını balkonomuzun korkuluklarına astığımızdır sadece. o yaştaki sevincim belki çocukça olsa da o an aklımdan hiç bir zaman silinmedi. beşiktaş böyle bir şey olsa gerek. ben hayatımda çok net hatırladığım iki şampiyonluk hatırlıyorum. 2003 senesi ve 2009 da ki şampiyonluk. şampiyonluk tadı farklı olsa da hiç bir zaman bu takımı şampiyon olduğu için sevmedim. şöyle anlatırsam,ben nispeten orta büyüklükte bir ilçede doğdum büyüdüm benim etrafımda her zaman beşiktaş'lılar azınlıktaydı. babamla maç izlemeye gittiğimde hep yaşça büyük kişiler vardı yanımda. hiç bir zaman genç denebilecek insanlar olmamıştı yanımda..derbi maçlarda etrafta bir sürü diğer takımın çocukları kaynarken beşiktaşlı çocuk 3 4 bilemedin 5 kişiyi geçmezdi. o zamanlar acaba derdim? daha sonra 2000 senesinde galatasarayın bir uefa furyası başını alıp gitmişti. sınıfımdaki fenerbahçe'li olan kişilerin yarısından çoğu galatsaraylı olmuş 2 3 kişi olan biz beşiktaş'lılar çocuk aklıyla hiç bir şekilde öğretmen baskısı da olsa bu furyaya katılmamıştık.. 

bana bu sevgi ne ara aşılandı ben bu kadar bu sevdaya bu kadar ne zaman tutuldum ciddi şekilde hatırlamıyorum. sadece bildiğim bir şey var ki bu takımı ben karşılıksız sevebiliyorum. beşiktaş'ın her zaman bana bir ''acaba'' sorusunu sordurtması kadar güzel bir duygu yok. kümeye oynar dedikleri sezon bile, haksız yere şu an lider(1) olan canım takımım bu acabayı çok güzel karşılıyor. sonu belli olan şey izlenmez, heyecan uyandırmaz. sonu bellidir zaten.. ama beşiktaşta her zaman bir acaba vardır. iyi ki de vardır..

bu takıma her zaman inancım oldu ve her zamanda olacaktır. çok söylenen bir söz vardır 'sevinmek için sevmedik' benim için bu söz beşiktaş için cuk diye oturuyor hayatıma. ben orada yürekleriyle oynayan onbir tane adam görüyorsam benim için olay bitmiştir. bana göğsümü gere gere beşiktaşlıyım dedirttiği için bu takıma teşekkür ediyorum. beni beşiktaş'lı yaptığı için babama teşekkür ediyorum. 

(1) : güne uyarlandı


alıntıdır: http://www.uludagsozluk.com/e/18363947/

About