18 Ağustos 2013 Pazar

Atatürk Olimpiyat Stadı Alternatif Ulaşım Yolları

Alternatif Güzergahlar 

alternatif 1 (bu yol il trafik müdürlüğü tarafından tavsiye edilmektedir.) 
tem- ikitelli gişeleri’ne girişte, sağdan yan yola girilecek. tem’e paralel devam eden yan yolda düz istikamette devam edikecek. sağ tarafta masko mobilyacılar çarşısı ve keresteciler sanayi sitesi’nin bulunduğu yan yoldan devam edilip, olimpiyat stadı’na girişi gösteren tabeladan sağa sapılacak. 

alternatif 2 
tem –edirne yolu istikametinde, ikitelli-havalimanı çıkışından ikitelli organize sanayi bölgesi tabelasından yan yola girilecek. 

olimpiyat stadı tabelasından yan yol takip edilecek. sağ tarafta masko mobilyacılar çarşısı ve keresteciler sanayi sitesi’nin bulunduğu, tem’e paralel yan yol takip edilecek. yan yolda olimpiyat stadı’na girişi gösteren tabeladan sağa sapılacak. 

alternatif 3 
fatih köprüsü’nden tem’de habibler sapağından sapılacak.5 km devam edilecek. fenertepe askeri tesisleri’nden sola kayabaşı istikametinde 12 km devam edilecek. 

bu yoldan düz altıntepe merkezine ulaşılacak. altınşehir’den sola yan yola sapıldığında 1.5 km mesafede olimpiyat stadı sapağına devam edilecek. 

(alternatif 3, 1 ve 2. alternatiflere göre 10 km daha uzun bir yoldur.) 

e5-yenibosna istikametinden olimpiyat stadı’na gitmek için; 

e5’den gelen özel araçlar yenibosna’dan havaalanı sapağına dönüldükten sonra halkalı-ikitelli yolunda devam edecekler. basın ekpress yolunda sol tarafta star binasının yer aldığı istikamette devam edilecek. ikitelli organize sanayi bölgesi tabelasından devam edilecek. olimpiyat stadı tabelasının bulunduğu yerden sola dönülecek ve yan yola girilecek. sağ tarafta masko mobilyacılar çarşısı ve keresteciler sanayi sitesi’nin bulunduğu, tem’e paralel yan yol takip edilecek. yan yolda olimpiyat stadı’na girişi gösteren tabeladan sağa sapılacak. 

atatürk olimpiyat stadı’ndan istanbul-anadolu yakası istikametine dönmek için; 

alternatif 1: 
olimpiyat stadı’nda çıkışta sağ taraftan yan yola girilecek. 1.5 km devam edildikten sonra altınşehir’den sağa tem’i kesen köprüden yan yola çıkılacak. yan yoldan istanbul istikametinde devam edildikten sonra ikitelli gişeleri yanından tem’e çıkılacak. 

alternatif 2: 
olimpiyat stadı’ndan altınşehir istikametindeki yan yola (sağdan) sapılacak. 
yan yolda 1.5 km mesafede altınşehir merkezine gelinecek. 
altınşehir merkezden sağa, kuzey istikametine sapılacak. 
kayabaşı istikametinde 12 km boyunca yol takip edilecek. 
bu yol arnavutköy-edirnekapı yoluna çıkar. bu yolu t kesen yola sağdan sapıldığında 5 km devam edildiğinde habipler-tem’e çıkar. 

(alternatif 2, 1 ve 3. alternatiflere göre 10 km daha uzun bir yoldur.) 

alternatif 3: 
olimpiyat stadı’nda çıkışta yan yola (sağdan) girilecek. 1.5 km boyunca takip edilecek yoldan altınşehir merkezinden bahçeşehir yolu takip edilecek. 
bahçeşehir’den e-5’e geçiş imkanı veren sapaktan avcılar-esenyurt- e5 bağlantı yoluna çıkılacak. e5-topkapı yolu takip edilecek. 


şehir dışından otobüsle gelenler için pek çok istanbullu'dan daha rahat olan yollardır.

esenler otogarı'nda otobüsten inilir.
kirazlı yönüne metroya binilir ve son durak kirazlı'da inilir.
- kirazlı'dan olimpiyatköy metrosuna binilir ve "gerekiyorsa" olimpiyatköy hattına ücretsiz aktarma yapılarak olimpiyatköy istasyonuna ulaşılır.


otogar-bağcılar-olimpiyatköy metro hattının açılması ile rayına oturması olası ulaşım yollarıdır. özellikle bu sezon beşiktaş'ın maçlarının bir kısmının orada oynanacağı düşünülünce hayati önem taşımaktadır. benim bugün uygulayacağım yol şu şekildedir:

beşiktaş'tan:

- beşiktaş'tan yürüyerek ya da otobüsle kabataş.
- kabataş'tan zeytinburnubağcılar tramvayı (t1) ile yusufpaşa.
- yusufpaşa'dan aksaray metro istasyonuna yürüyüş.
- aksaray'dan otogarkirazlı metrosu (m1b) ile kirazlı.
- kirazlı'dan olimpiyatköy metrosu (m3) ile stadyum.

anadolu yakası'ndan gelecekler kabataş, karaköy ya da en iyisi eminönü'nden t1 tramvayına binerek bu yola dahil olabilirler.

1 yorum:

  1. Mobilya satın almadan önce gidip görülmesi gereken bir yer masko mobilya kenti, oldukça fazla çeşit var.

    YanıtlaSil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About