ANA SAYFA
17 Nisan 2015 Cuma
Beşiktaş Düşmanları
Beşiktaş yönetimi ve Fikret Orman kadim devlet liderlerine ait bir sözü kendilerine ilke edinmiş görünüyorlar.O söz de şudur ki: " Dostunu yakın, düşmanını daha da yakın tut." peki bu sözün günümüzde bir geçerliliği var mıdır ?Dostu biliyoruz; siyah beyaz renklere gönül vermiş harçlığından maaşından dişinden tırnağından artırıp vefakarca cefakarca her maça gelen, kartal yuvası dışında alış veriş yapmayan ilkeli onurlu sizler,bizler. Peki düşman kim? Beşiktaş düşmanı deyince akla ilk gelenler kimler !! Bu yazımızda bunu irdeleyeceğiz.1- Yıldırım Demirören: Beşiktaş başkanlık koltuğunda oturmasından utanç duyduğum şahıs; tff başına atanan kukla. Bütün takımların taraftarlarının, farklı siyasi görüşten kişilerin, dünya yıkılsa yan yana gelmeyecek insanların nefretinde birleştiği adam.
2-TFF: Türk futbolunu ekonomik krize sürükleyerek, hükümetin kulüplere yaptığı keyfi desteğe muhtaç kalmasını, passolig, hakem hataları, organizasyon rezaletleri neticesinde insanları futboldan soğutarak, futbola olan ilginin azalmasını sağlamak ve bunun sonucunda hükümete yakın yabancı ve yerli iş adamlarına kulüpleri peşkeş çekme ortamını hazırlamaya çalışan siyasi organ.Tam açılımı Türk Futbol Federasyonu yerine Türk Futbol Fiyaskosu'na dönüşen kurum.
3-Hakemler: Tanım olarak, futbol oyununda otoriteyi, kontrolü, adaleti temsil eden ve söz konusu degerlerin uygulanmasından sorumlu olan kişilerdir.futbolda hakem, türkiye futbol federasyonunun futbol ligindeki müsabakaları yönetmek amaçlı part-time çalıştırdığı işçilerdir. part-time işçi olarak görüldükleri için, asıl mesleği ve uzmanlık alanı başka bir alanda olan hakemler hakemliği hobi ve ek gelir imkanı olarak yapmaya çalışmaktadırlar. adam doktordur, memurdur, polistir ama hafta sonları maç yönetir profesyonellikten uzak bu kişiler üzerine bir de rüşvet, siyaset, mafya, eksenli ilişkileri sonucunda haksız penaltılar verilmeyen penaltılar kırmızı kartlar verilmeyen kırmızı kartlar derbi öncesi sakatlanan kart gören puan kaybeden liderlik mücadelesinden dışlanan takımlar oluştururlar.
Fırat Aydınus
Hüseyin Göçek
Cüneyt Çakır
Bülent Yıldırım
Halis Özkahya
4- Medya:
Fanatik
Fotomaç
Hürriyet
Vatan
Milliyet
lig tv
ntv
5- Siyasiler:. Popüler sporların ya da eğlencelerin, tam da popüler olmalarından yani geniş kitlelerin ilgisini çekiyor olmalarından dolayı siyasi çekişmelerin de bir alanı-aracı olduklarını söyleyebiliriz. Çünkü tarih boyunca bu alanı ve aracı kullanarak iktidar sahipleri(akp) ve adayları(chp,mhp veya hdp), kitleleri kendi siyasetlerine çekmeye çalışmışlardır.
Yazar. Kaya Altınkaya @besiktasbjk7
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.