27 Mart 2015 Cuma

Stat sadece tuğla ile yapılmaz!

Stat sadece tuğla ile yapılmaz!
Merhaba, ben Vodafone Arenadaki 20 numaralı çatı direği. Bu ara adımı o kadar  çok zikreden oldu ki ben de konuşmaya karar verdim. Malum stat sadece tuğlayla olmuyor. Biz çok kişiyiz… Kolonlar vinçler betonarmeler vs vs)

Şimdi size beni buraya dikene kadar ki stadın gelişimini “vinç” arkadaş anlatacak size.  Adı Pascal. (bazıları sever diye ).Konu baya bir uzun kusura bakmayın.

Selam Ben Pascal;

Son dönemde gelişen Beşiktaş’la birlikte milyonları bulan taraftar İnönü’ye yani bizim çarşının “iki gözüm” dediği İnönü’ye sığmadı. Tüpçünün oyalamaları izinleri derken yıl oldu 2013. İki gözümüz artık ne desibellere dayanacak güce sahipti ne de üzerinde zıplayan taraftara. (İlk kez 23 Şubat 2004 tarihinde gündeme gelen ancak gerekli izinlerin çıkmaması nedeniyle ertelenen projenin inşa süreci resmi olarak 17 Ocak 2013 tarihinde başlatılmıştır)(kaynak:vikipedia). 
ilk iş borçsuz, kulübü 600 milyonlara borca saplayan ve kendine kaçmayı vazife gören tüpçü ’nün mahkemelik olduğu sporcuların parasını ödeyen Bizim Mütahit Fiko daha sonra da izinleri alarak ve 17 Ocak 2013 de stadın inşaatına başladı ve dedi ki “bu stadı biz kendi paramızla yapacağız”.

Sponsor işinde de iyi olan  ve renkliler sponsor bulamazken 15 sezon sponsor olarak Vodafone ile anlaşan bizim Fiko, daha sonra arkadaki İETT arazisinin de stada dahil edilmesi ile büyük bir iş başardı. Bu sıralarda birileri Avrupa yerine köy hizmetleri ile oynarken(clup brugge bu köy takımlarından değildir)  birileri de Real ve arkadaşlarından dörder dörder beşer beşer yiyor ve bizim uefa kupamız var klişesi ile gönüllere taht kuruyordu. Neyse bizi ilgilendirmez.
İki tarafından İstanbul’un en işlek yollarının geçmesi ve tabanın doldurma olması nedeniyle hayli ağır ilerleyen stadın geldiği nokta artık ortadır. Gerek ekonomik sebepler gerekse yerinden dolayı ağır ilerleyen inşaatına rağmen “yuvasız kartallar” bu iki senelik süreç içinde yurdun çeşitli yerlerinde kapalı gişe futbol oynadı ve güzel oyununa rağmen maalesef hakemlere yenik düştü. Ben bunu bir vinç olarak değil bir futbol sever olarak söylüyorum”. Stadın yapılışını harcanan parayı çıkarılan toprağı dikilen DİREKLERİ betonu vs vs hepsini Google ye yazarsanız size misli ile cevap verecektir, uzatmadan konuyu çatı direği arkadaşa devrediyor hepinizi kartal duruşu ile selamlıyorum”.

Şimdi her şey bu kadar açıkken ve şeffaf ilerlerken sırf ülke nüfusunun %80’nin nefret ettiği bir “top”çuyu koruyacağız derdine düşüp tuğladan ve stadın bitirilmemesinden bahsedip, 112 yıllık tarihi ile Beşiktaş’a laf sokacağım diye ergen çocuk beyanatları yapmak nedir, ben bir çatı direği olarak anlamıyor ve burada çalışan inşaat emekçileri ile kıs kıs gülüyoruz.

1947 yılında yapılan ve 2013 yılına kadar ülke futboluna hizmet eden ve ciddi değerler yetiştiren (yirmi numara hariç) “iki gözümü” de buradan selamlıyor ve bir kez daha hatırlatıyorum;

Kulüp olmakla Beşiktaş olmak arasında hep fark vardı var olacak. Beşiktaş bir ruhtur, çArşı bu ruhun ebedi bekçisidir(güzel yüzlü şövalye ruhlu çocuklar Bknz: çarşı geliyor kitabı-Haldun Açıksözlü) Dün milli takım maçında tribündeki insanlara o…punun evlatları am…çoukları diye küfreden(https://www.youtube.com/watch?v=VaNOmzwTfaM) bir topçuyu koruyacağız diye Beşiktaş’ı gömmeye çalışmak sizi yükseltmez, bugün bize küfredenin yarın ilk işi size küfretmek olacaktır.
Vodafone Arena stadı 20 numaralı çatı direği

Not: Türkiye de son dönemde yapılan 25 stadın 24’ünü devlet yaparken geri kalan 1 tanesini Beşiktaş spor kulübü kendi yapmaktadır. (suat kılıç- spor bakanı)

Ercan Nogay Alper
İletişim:ercannogayalper@gmail.com

@ercanalper1903

Beşiktaşlı olmak

Zordur Beşiktaşlı olmak..

Farklı olmaktır, Karşı tribünden yükselen tezahürata gülümsetici ya da dumur edici bir şekilde cevap vermektir. Sivas'in İnönü'de 0-1 önde olduğu ve akın akın geldiği anlarda "Beşiktaşım Sivas'la makara yapıyor " diyip kendi futbolcusuna ayarlardan ayar beğendirmektir..

Herhangi bir mac öncesi heyecandan uyku uyumamaktir,Avrupa Kupası maçına denk gelen bir vize öncesi "si...m vizesini finalini" diyip maca gidip ardından o dersten gecmek icin deliler gibi çalışmakyi göze almaktir. Küçüğe saygi büyüye sevgiyi bilmektir, gerektiğinde "HEPIMIZ ZENCİYİZ" diyebilmektir.

3-0 yenik olduğu bir maçta susmak ya da kendi takımına sövmek yerine tribünde eglenmeyi bilmektir. Mac sonrası başı önde soyunma odasına giden kendi futbolcusuna içi kan aglarken "Başın öne egilmesin aldırma Kartal aldırma" diyebilmektir..

Biz hakem hatasiyla alınmış puanda,atlanmış turda rahat uyuyamayan insanlariz. Biz evimizde Gençlerbirliği'ni mağlup ettiğimizde Galatasaray,kaleci Zalad'ın anlaşılmaz performansi ( yıllar sonra bir transfer parasi kadar para aldığını açıkladı) sonucunda Ankara'da Ankaragücü'nü 8-0 mağlup ettiler tüm bu oyunlardan tezgahlardan sonra biz de "şerefli ikinci" ünvanını aldık.

Biz namağlup Türkiye şampiyonu olduk. bir sezonda tüm derbileri kazanan tek takim olduk.  evinde CL'de 26 mactir kaybetmeyen Chelsea'yi Stamforde Bridge'e gömdük. ligi 2. veya 3. bitirsek bile tüm çevrelerden alkış aldık..

HİÇBİR ZAMAN HAKEMLERE BEL BAĞLAMADAN, AYAK OYUNLARIYLA BAŞARI İSTEMEYEN TARAFTAR KİTLESİYİZ, " BAŞARIYA GİDEN HER YOL MÜBAHTIR" FELSEFESİNİN KARŞISINDA DİMDİK AYAKTA DURAN BİR TARAFTAR KİTLESİYİZ. TAKIMIMIZI YÜREKTEN DESTEKLEYEN, İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE YANINDA DURAN TARAFTARLARIZ

ve son olarak, BİZİM BEŞİKTAŞLILIĞIMIZ TARAFTARLIKTAN ZIYADE BİR YAŞAM BİÇİMİDİR, TARZDIR.


Saygılarla, vedat demir

@vedatdemir35




















9 final haftası 9 şampiyonluk maçı Saldır BEŞİKTAŞ

Beşiktaş-İst. BaşakşehirSpor Toto Süper Lig 26. Hafta06.04.2015 20:00
Kasımpaşa-BeşiktaşSpor Toto Süper Lig 27. Hafta11.04.2015 19:00
Beşiktaş-KDÇ KarabükSpor Toto Süper Lig 28. Hafta20.04.2015 20:00
Trabzonspor-BeşiktaşSpor Toto Süper Lig 29. Hafta26.04.2015 19:00
Beşiktaş-GaziantepsporSpor Toto Süper Lig 30. Hafta02.05.2015 19:00
Akhisar Bld.-BeşiktaşSpor Toto Süper Lig 31. Hafta11.05.2015 20:00
Beşiktaş-T. KonyasporSpor Toto Süper Lig 32. Hafta17.05.2015 20:00
Galatasaray-BeşiktaşSpor Toto Süper Lig 33. Hafta24.05.2015 20:00
Beşiktaş-GençlerbirliğiSpor Toto Süper Lig 34. Hafta31.05.2015


9 final haftası, 9 zor maç ama imkansız değil..
6'sını kazanıp 3'ünde berabere kalsan diğer 2 rakibinin maçlarına bakar ama Gs maçını almalıyız.
7 sini alıp 2 sinde berabere kalsan, büyük ihtimal şampiyonsun.
8'ini alsan % 99,
9'unu kazansan zaten ŞAMPİYONSUN.

Biz Beşiktaş taraftarına bu noktada düşen tek şey koşulsuz destek olmak.
2009'dan beri bekliyoruz, bu sezon artık olsun istiyoruz, olması da elimizde. kulubumüzün, oyuncularımızın, 
teknik kadromuzun üzerlerine düşen görevleri yerlerine getireceklerinden kuşkumuz yok. tek çaremiz var 
KAZANACAĞIZ.









24 Mart 2015 Salı

Senin kim olduğunu biliyoruz, futbolun şımarık çocuğu.

Senin kim olduğunu biliyoruz, futbolun şımarık çocuğu.
Kimden beslendiğini,
YEMİNİ  kimin verdiğini,
Bu ergen çirkef pislik halinin nereden kaynaklandığını.
Sen bu ülke futboluna faşistlerin  bir armağanı olarak sunuldun, ama sen anca sahada küfür ettiğin o pırıl pırıl çocukların tuvalet tası olabilirsin.

Sen değil misin seni topçu yapan takımın formasına küfreden?
Sen değil misin seni topçu yapan takımın taraftarına tüküren?
Sen değil misin takım kötü giderken sakatlandım ayağına sahayı terk eden?
Sen değil misin kendi takım arkadaşına saha da küfreden hakaret eden aşağılayan?
Sen değil misin Müslüman Dindar geçinip Allah'ın yarattığı adama ırkçılık yapan ve bundan yargılanan.
Sen değil misin gittiği her deplasman da ıslıklanan,
Sen değil misin ayaklarından çok elini dilini kullanan,
Salyası dökülen,
Pisliklerini sahaya saçan
Senin ne .ok olduğunu senin takımının taraftarı hepimizden daha iyi biliyor.

Sen kime benziyorsun biliyor musun, bizi para için satan Tümer'e, şimdi ona sorsan hala bin pişman. Sen de olacaksın, ama iş işten geçmiş olacak, çünkü sen birilerinin BİR ŞEYLERİ, başkanın yalakası olarak kalacaksın. Ne rengin belli olacak nede aldığın başarılarla anılacaksın. Sen adına besteler değil küfür destanları yazılan “top”cu olarak kalacaksın. Senin o saha içinde küfür attığın adam seni kültürü ile donunda sallar diyeceğimde o adam senin seviyene inip sana donunu da çok görür ya neyse.
Çıkmış hala adamlıktan mahsumluktan saha dışındaki hayatından bahsediyorsun. Seni de saha dışındaki hayatını da merak etmiyoruz, yeter ki;

Fuck of lan hayatımızdan futbolumuzdan,
Fuck of lan yeşil sahalardan,
Fuck of lan
Fuck of
Fuck of, 
Anladığın dilden konuşalım o vakit, ANCA ONDAN ANLARSIN SEN...

Size gelince hocasına küfredilince sus pus olan Beşiktaş’ın topçuları hiç mi izlemediniz Pascal’ın İbrahim Toraman’ı iten Leeds unitedli futbolcuya çaktığı dirseği. Zaten bizi bu ligde şampiyon yapmayacaklar biz geçen sene size demedik mi “adaletin olmadığı yerde anarşi mubahtır” diye. Hatırlayacaksınız ve o pisliğe layık olduğu cezayı keseceksiniz. “siniz” diyorum çünkü bizim oradaki silahımız sizsiniz, biz zaten dışarda faşizme karşı hep omuz omuzayız.

Not: yazıyı okuyunca aklınıza hangi topçu geliyorsa “o”na ithafen yazılmıştır.

Ercan Nogay Alper
İletişim

23 Mart 2015 Pazartesi

Hakemden Gol yemiş Takımdır Beşiktaş

Peki, şimdi ne olacak?

Peki, şimdi ne olacak?

Geçen renkli basından bir tanesi yazmış Beşiktaş 55 bin km yol yapmış diye, ya taraftar. Hepimiz ortalama 2000 lira maaş artı yolla çalışıyoruz. Olimpiyatta da üç ay içinde yanlış bilmiyorsam 6 maç yaptık sadece yabancılarla. 4 leventte oturan biri olarak hesaplıyorum. Doğu tribününden bir bilet gidiş geliş “maç köftesi” bir de şehir dışından dost akraba derken bu masraflar oluyor 1000 lira. Beşiktaş’a “feda” olsun, her şey para değil, en büyük Beşiktaş, eyvallah ona da tamam.  Şimdi diyeceksiniz ki Fenere yenildiğimiz bir maçın ertesi ne alaka lan!

Totti elenilen uefa(mafia)maçı sonrasında gidip taraftar özür diliyor, keza dünyadaki diğer örneklerini de görüyoruz ama bizim üst üste aldığımız yenilgiler sonrası biri çıkıp ta demiyor ki;
“Eyy Büyük Beşiktaş taraftarı, üzgünüz. Ligin en iyi takımı bizken Avrupa devlerine korkudan dua okuturken partizan gibi gidilmez denilen bir yere gidip galibiyetle dönerken İngilizleri kendimize hayran bırakırken bir anda her şey altüst oldu. Sizin gibi bizde anlamadık” “Özür dileriz”.
“Biz altımızda siyah ferrariler, kırmızı porşeler, gri roverlarla dolaşırken siz dişinizden tırnağınızdan artırdığınız paralarla bilet alırken sizi çok düşünemedik”.
“Siz yurdun dört bir yanından bizi hiçbir yerde yalnız bırakmazken, İngiltereden Sırbistan’a Ankara’dan Yunanistan’a biz sizi düşünemedik. Siz meşale sprey bez bayrak sopa o bu şu için para biriktirirken biz yılda beş maça çıkıp 1.4 milyon dolarlar alırken (pektemek) utanmadan birde ücrete zam istedik. Niye çünkü siz üstümüzde Beşiktaş forması varken hiçbir şey demezsiniz. Çünkü siz şımarttınız bizi. Sekiz sıfırlardan sonra hava alanında karşılayan mağlup her maç sonrası aldırma kartal” aldırma diye bağırıp telkinde bulundunuz. Maçın başında gol kaçırdığımız için ıslıklamadınız. Üstümüzde Beşiktaş forması varken karıştığımız her olay sonrası “renkli basın bunu da basın” diye boy boy sevgi fotoğrafları paylaştınız. Çünkü siz 25 sene de sadece 3 şampiyonluk görseniz de “Beşiktaş’ın büyüklüğü kupa sayısı ile ölçülmez” diyerek, aslında bizden sadece mücadele ter ve hırs beklediniz. Bizse kalkıp soyunma odasında duvarlar yumrukladık. Üstümüzde Beşiktaş forması varken emre gibi volkan gibi melo gibi oyuncuların olduğu güruhu çimlere gömemedik. Çünkü siz yensekte yenilsekte hep ellerinizde meşale ağızlarınızda marşlarla hep orada oldunuz. Bizi kimseye yedirmediniz. Bizi kimseye bırakmadınız. Ankara da kapalı gişe oynattınız. Zulumpiyatta seyirci rekoru kırdınız. İngilizleri kendinize hayran bıraktınız. Rakip takım topçularına bile biz böyle taraftar görmedik dedirttiniz. Biz ne yaptık kalkıp bir kere bile özür dilemedik. Lüks arabalarımıza binip lüks evlerimizde kaz tüyü yataklarımızda uyuduk. Siz yine yorgundur çocuklar deyip korna bile çalmadınız.”

Peki şimdi ne olacak?
Kalkıp adam gibi terden ölene kadar dişleriniz hırstan kırılana kadar oynayacak ve şampiyon olacaksınız. Silkelenip kendinize geleceksiniz. Gerekirse saha da küfür edene kafayı çakıp o çimleri ona mezar edeceksiniz. Korkmayın biz buradayız. Gerekirse sizin yerinize mahpusta yatarız.
Kalkıp adam gibi oynayacaksınız. Aldığınız her kuruşu hak edeceksiniz.
Mücadele edeceksiniz.
Bu bozuk düzene müdahale edeceksiniz ve kazanacaksınız, biz haklıyız biz kazanacağız diyeceksiniz!
Başka yolu yok.
Bu arada seni de çok özledik hırsın azmin ve Beşiktaşlılığın vücut bulmuş hali İbrahim Üzülmez. Gel de şu çocuklara anlat kendini. O güzel dişlerini gıcırdat ve de ki.
“Kaldırın lan başınızı yerden. Siz yağmur olsanız dört mevsim sonbahar olsun isteyecek taraftar var arkanızda. Yeter ki o forma terden sırılsıklam olsun. Aldığınız da size helal olsun”.
Seni de çok özledik PascAl.

Not: 4.levente oturuyorum futbolun şımarık çirkef ağzı bozuk ikiyüzlü çocuğu. Gel bana da küfret bak bakalım, yüzüne Beşiktaş arması çiziyor muyum çizmiyor muyum, bekliyorum.

Ercan Nogay Alper
İstanbul Üniversitesi müze yönetimi yüksek lisans öğrencisi

İletişim:@ercanalper1903, ercannogayalper@gmail.com

22 Mart 2015 Pazar

Beşiktaş-Fenerbahçe maçı (Neden Kazanmalıyız)



-Besiktaş'ımızın kazanması gereken maç,

-Liderlik için kazanmamız gereken maç,

-2005'ten beri lig maçlarında sahasında yenemediğimiz rakibin bu üstünlüğünü bitirebilmek için kazanmamız gereken maç.

-Hakemlerin federasyonun lig tv'nin renkli medyanın oyunlarını tersine çevirebilmek için kazanmamız gereken maç.

-FB takımını şampiyonluk yarışının dışına itebilmek için kazanmamız gereken maç.

-içerdeki düşmanları susturabilmek için kazanmamız gereken bir maç.

-şampiyonluk için kazanmamız gereken bir maç.

-Bilic'in derbi kariyerindeki şanssızlığı kırabilmek için kazanmamız gereken maç.

-Besiktaş'lı çocuklar için kazanmamız gereken bir maç.

-Ligin geri kalanında moral motivasyonu kaybetmemek için kazanmamız gereken bir maç.

-deplasmanlara alınmayan Besiktaş taraftarı için kazanmamız gereken bir maç.

-okul harçlığını Kartal yuvalarında harcayan güzel çocuklar için kazanmamız gereken bir maç.

-mazideki anlı şanlı tarihi güzel bir galibiyetle daha pekiştirmek için kazanmamız gereken bir maç.

-Stadsız geçen iki sezonda Beşiktaş'ı yalnız bırakmayan maçlarına gelen yanında olan kartallar için kazanmamız gereken bir maç.


***Cocuklar inanın, inanın cocuklar...Güzel günler göreceğiz, güneşli günler, Kadıköy'de Fenerbahceyi yeneceğiz,
şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz..









18 Mart 2015 Çarşamba

OLİMPİYAT STADINA METRO İLE ULAŞIM

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ



ANADOLU YAKASINDAN METRO İLE ULAŞIM;

1-KARTAL'DAN ULAŞIM
2-KADIKÖY'DEN ULAŞIM
3-ÜSKÜDAR'DAN ULAŞIM


ANADOLU YAKASINDAN METRO İLE ULAŞIM


1-KARTAL'DAN ULAŞIM

M4 Kadıköy-Kartal metrosuna binilir, Ünalan istasyonunda inilir. 

Ünalan M4 metro istasyonundan Uzunçayır metrobüs durağına aktarma yapılır.  

 Uzunçayır metrobüs durağından Zincirlikuyu yönüne giden metrobüse binilir, son durak Zincirlikuyu'da inilir ve Avcılar metrobüsüne aktarma yapılır.  

Avcılar metrobüsünün Merter durağında inilir. 

Merter metrobüs durağından M1A metro hattı Aksaray istikametine aktarma yapılır, Otogar istasyonunda inilir.

Otogar istasyonundan Kirazlı M1B metrosuna aktarma yapılıp, Kirazlı M1B metro istasyonunda inilir.  

M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna binilir, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir. 

Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir.


2-KADIKÖY'DEN ULAŞIM

2.1 KADIKÖY’DEN METROBÜS VE METRO İLE ULAŞIM

Söğütlüçeşme Metrobüs durağından metrobüse binilir, Zincirlikuyu durağında inilir.

Zincirlikuyu metrobüs durağından Avcılar metrobüsüne aktarma yapılır, Merter durağında inilir. 

Merter metrobüs durağından M1A metro hattı Aksaray istikametine aktarma yapılır, Otogar istasyonunda inilir.

Otogar istasyonundan Kirazlı M1B metrosuna aktarma yapılıp, Kirazlı M1B metro istasyonunda inilir.

 M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna binilir, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir

Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir. 

2.2 KADIKÖY’DEN DENİZYOLU VE METRO İLE ULAŞIM 

Kadıköy – Eminönü yada Kadıköy-Kabataş vapuruna binilir, Eminönü yada Kabataş iskelesinde inilir.  

Eminönü/Kabataş iskelesinden T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattına aktarma yapılır, Yusufpaşa istasyonunda inilir.

Yusufpaşa istasyonundan M1B Aksaray-Kirazlı hattına Aksaray metro istasyonundan aktarma yapılır ve Kirazlı metro istasyonunda inilir.

Kirazlı istasyonundan M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna aktarma yapılır, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir. 

 Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir.  


2.3 KADIKÖY’DEN MARMARAY VE METRO İLE ULAŞIM

Kadıköy metro istasyonundan M4 Kadıköy-Kartal metro hattına giriş yapılır, Ayrılıkçeşmesi istasyonunda inilir. 

Ayrılıkçeşmesi istasyonundan Marmaray hattına aktarma yapılır, Yenikapı istasyonunda inilir.  

 Yenikapı istasyonundan M1B Aksaray-Kirazlı hattına Aksaray metro istasyonundan aktarma yapılır ve Kirazlı metro istasyonunda inilir.

 Kirazlı istasyonundan M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna aktarma yapılır, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir

Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir. 


3 – ÜSKÜDAR’DAN ULAŞIM 


3.1 ÜSKÜDAR’DAN MARMARAY VE METRO İLE ULAŞIM 

 Üsküdar istasyonundan Marmaray’a binilir, Yenikapı istasyonunda inilir.

Yenikapı istasyonundan M1B Aksaray-Kirazlı hattına Aksaray metro istasyonundan aktarma yapılır ve Kirazlı metro istasyonunda inilir.

Kirazlı istasyonundan M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna aktarma yapılır, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir. 

Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir. 

 3.2 ÜSKÜDAR’DAN DENİZYOLU VE METRO İLE ULAŞIM

Üsküdar – Eminönü vapuruna binilir, Eminönü iskelesinde inilir. 

 Eminönü iskelesinden T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattına aktarma yapılır, Yusufpaşa istasyonunda inilir. 
Yusufpaşa istasyonundan M1B Aksaray-Kirazlı hattına Aksaray metro istasyonundan aktarma yapılır ve Kirazlı metro istasyonunda inilir. 

 Kirazlı istasyonundan M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna aktarma yapılır, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir.

  Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir. 


AVRUPA YAKASINDAN ULAŞIM

1 – TAKSİM’DEN ULAŞIM 
 M2 Taksim-Hacıosman metrosuna binilir, Şişli-Mecidiyeköy istasyonunda inilir.
 Şişli-Mecidiyeköy istasyonundan Mecidiyeköy Metrobüs durağına aktarma yapılır
 Avcılar yönündeki metrobüse binilir, Merter istasyonunda inilir.

  Merter metrobüs durağından M1A metro hattı Aksaray istikametine aktarma yapılır, Otogar istasyonunda inilir. 

 Otogar istasyonundan Kirazlı M1B metrosuna aktarma yapılıp, Kirazlı M1B metro istasyonunda inilir. 

M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna binilir, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir. Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir.


2 - KABATAŞ’TAN ULAŞIM

  Kabataş istasyonundan T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattına giriş yapılır, Yusufpaşa istasyonunda inilir.

  Yusufpaşa istasyonundan M1B Aksaray-Kirazlı hattına, Aksaray metro istasyonundan aktarma yapılır ve Kirazlı metro istasyonunda inilir. 

 Kirazlı istasyonundan M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna aktarma yapılır, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir.

  Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir.

3 - BEŞİKTAŞ’TAN ULAŞIM 

 3.1 BEŞİKTAŞ’TAN METROBÜS VE METRO İLE ULAŞIM

  Beşiktaş'tan Otobüs'e binilir, Zincirlikuyu metrobüs durağında inilir. 

 Zincirlikuyu metrobüs durağından Avcılar metrobüsüne aktarma yapılır, Merter durağında inilir.

  Merter metrobüs durağından M1A metro hattı Aksaray istikametine aktarma yapılır, Otogar 
istasyonunda inilir.,

  Otogar istasyonundan Kirazlı M1B metrosuna aktarma yapılıp, Kirazlı M1B metro istasyonunda inilir. 

 M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna binilir, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir. 

Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir. 

3.2 BEŞİKTAŞ’TAN TRAMVAY VE METRO İLE ULAŞIM

 Beşiktaş'tan Otobüs'e binilir, Kabataş’ta inilir

  Kabataş istasyonundan T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattına giriş yapılır, Yusufpaşa istasyonunda inilir.

  Yusufpaşa istasyonundan M1B Aksaray-Kirazlı hattına, Aksaray metro istasyonundan aktarma yapılır ve Kirazlı metro istasyonunda inilir.

 Kirazlı istasyonundan M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna aktarma yapılır, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir. 

 Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir. 

4 - ATATÜRK HAVALİMANINDAN ULAŞIM 

 Havalimanı M1A metro istasyonundan Aksaray M1A metrosuna binilir, Otogar istasyonunda inilir. 
 Otogar istasyonundan Kirazlı M1B metrosuna aktarma yapılıp, Kirazlı M1B metro istasyonunda inilir.
  M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna binilir, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir. 

Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir.


5 – AVCILAR’DAN ULAŞIM .
  Avcılar metrobüs durağından Zincirlikuyu yönündeki metrobüse binilir, Yenibosna, Ataköy/Şirinevler, Bahçelievler, Zeytinburnu, Merter duraklarından birinde inilir.

  İnilen duraktan M1A metro hattı Aksaray istikametine aktarma yapılır, Otogar istasyonunda inilir. 
 Otogar istasyonundan Kirazlı M1B metrosuna aktarma yapılıp, Kirazlı M1B metro istasyonunda inilir. 
 M3 Kirazlı – Başakşehir metrosuna binilir, İkitelli Sanayi istasyonunda inilir.

  Olimpiyat M3 metrosuna aktarma yapılır ve Olimpiyat istasyonunda inilir.



#112.YIL!

#ÇANAKKALEGEÇİLMEZ

  18/03/2015
@Dawyejones














 

17 Mart 2015 Salı

Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz.


Vurulup tertemiz anlından uzanmış yatıyor
Bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor 

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker
  Gökten ecdad inerek öpse o pak anlı değer...
                                                                                 Mehmet Akif Ersoy


18 Mart 1915 - Çanakkale Zaferinin 100.Yılında Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz..




Kartallar yüksek uçar

Kartallar yüksek uçar

Beşiktaş'ın tur şansını değerlendirmek istiyorum. 44 senelik eski adiyla Uefa Kupası şimdiki adıyla Uefa Avrupa Ligi'nde Beşiktaş tam 89 mac oynadı. Bunların 40ini kazanırken 32sinden mağlup ayrıldı.Kartal ayrıca Avrupa'da en cok mücadele eden ve özellikle bu sene  Türkiye'nin puanlarıni yükselterek Yunanistan'a ülke puani olarak mağlup olmamamizi engelledi.

Beşiktas bu sezon 3.tura gelene kadar cok onemli rakipler ile oynadı. Özellikle tüm dünyanin ortak görüşu olan dünyanın en önemli ve en cok izlenen ligi Premier League'den Tottenham ve Liverpool gibi dişli rakipleri ile oynadığı maçlarda gerçekten üst düzey performans sergiledi.

2. turda Liverpool ile eşleştiginde otoriteler Kartal'a şans tanımadı hele ki Anfiel Road'dan alınan 1-0 mağlubiyetten sonra Beşiktaş için tur şansı iyice azalmıştı. Fakat Kartallar pes etmedi ve müthiş taraftariyla adeta tarih yazarak maci penaltilara götürerek güldü ve 3. tura yükseldi.

Gelelim Brugge'a.. Club Brugge Beşiktaş'in pasa dayali oyunun aksine daha çok uzun top ve bireysel beceri ile sonuca giden klasik bir Belçika takımı.

Ilk macta aslında golü bulmamiza kadar iyi oynadigimiz maçta Club Brugge risk alarak Felipe Gedoz ve Oulare gibi kaliteli hücum oyuncularıni sahaya sürerek skoru lehine çevirdi ve maçı kazandı. Fakat hersey istanbula kaldi

İstanbul'da her ne kadar Club Brugge'nin deplasman karnesi iyi olsa da tura yakin tarafiz. Çünkü onlardan iyi bir takimiz ve taraftar gücü ile sonuca gidebilecigimizi umuyorum. Beşiktaş'in hücum hattı degil Turkiyede Avrupada bile az sayida takimda var. Direneceklerini sanmıyorum.

Kendi görüşüm ; Kartal rahat bir oyun ve skorla yüksekten uçar, Brugge'a eler ve Kadıköy'e moralli gider..

Saygılar ve Sevgiler..

ŞAMPIYONLUK ANALİZİ

Merhaba,

Bugünkü yazım şampiyonluk analizi üzerine.Herkes kalan maçlarda ne olur,kim ipi önde göğüsler diye düşünürken ben de farklı bir analizle şampiyonluğu kimin elde edeceğini istatistikler üzerinden sizinle paylaşmak istedim.

Önce,kalan maçlarda ligin ilk yarısında takımların kaçar puan topladıklarına baktım.

Beşiktaş (2 derbiyi kaybetmesine rağmen) 24
Galatasaray (2 derbiyi kazanmasına rağmen) 25
Fenerbahçe 26 puan toplamış

Kalan maçlarda aynı performansı gösterirlerse;

Beşiktaş 78
Galatasaray 77
Fenerbahçe 76 puanla ligi bitirecek gibi görünüyor.

Yani tahminimizde Beşiktaş'ın iki derbiyi kaybetmesine rağmen şampiyonluk şansının diğer iki takımdan yüksek olduğu sonucu çıkıyor.

Takımların kendi evlerinde ve deplasmanda oynayacakları maç sayıları eşit olduğuna göre mevcut performansları aynı şekilde devam ettiği takdirde Beşiktaş yine öne çıkıyor.

Buradaki en önemli konu ise Ligin 33.haftasındaki derbi.Hemen herkes şampiyonluk düğümünün bu maçta çözüleceğini düşünüyor.Beşiktaş yenerse şampiyon olur Galatasaray yenerse kendini veya Fenerbahçe'yi şampiyon yapar görüşü var.

Ancak benim tahminim bu maçı Galatasaray kazansa bile fark 1'e inecek ve son hafta Olimpiyatta Beşiktaş şampiyonluğunu ilan edecek.

Olası bir Fenerbahçe galibiyeti veya beraberliği Arena'da şampiyonluk turu atmamızı sağlayabilir bu arada.

Buradaki tek çekincem Avrupa kulvarında Beşiktaş'ın zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacak olması.Bunun anahtarı da Bilic'in elinde.Sakatların form tutarak dönmesi Bilic'in elini rahatlatacak.

Kalan maçlarda Necip,Tolgay,Sosa,Oğuzhan,Pektemek,Atınç,Opare ve Cenk Tosun'un mutlaka ve mutlaka takıma katkı yapması lazım.Aksi halde rakiplerin cesaretini ve hevesini kıramayız.

17/03/2015
@iasonion1



16 Mart 2015 Pazartesi

Beşiktaş Erciyes maçı ve Şampiyonluk yürüyüşü

Beşiktaşımız Süper Ligin zirvesinde, Erciyes maçı sonrası gelinen noktada ligin yeniden zirvesinde ve gün itibarı ile diğer iki rakibi ile kıyaslanınca şampiyonluğun en büyük adayı, Slaven Bilic'in öğrencileri kalan 10 haftada işi sıkı tutacaklarının işaretini fazlası ile verdiler, Balıkesir ve Eskisehir maçlarında yaşanan üzücü puan kayıpları gs ve fb'nin kayIpları ile bir nebze unutulmuş görünüyor, yine de dilerim lig sonunda bu iki maçtaki kayıpları konuşmayız.

5 gollü sonuç liderliğe yakışır, geleceğe dair umudumuzu güçlendiren bir türlü oynayamadığımız 4-4-2 için acaba zamanı geldimi dedirten, formsuz oyuncuların gol atması ve takımdaşlığın zirvelerde olması gibi etkenlerle beraber düşünüldüğünde çok şık ve güzel duruyor dilerim ilerleyen haftalarda da bu güzel gidişat devam eder. FB nin mağlup olması, Gs'nin berabere kalması Beşiktaşımıza artı olarak büyük bir avantaj ve hamle üstünlüğü getirdi, Bilic bunu iyi değerlendirecektir, artık kozlar Beşiktaşta.

Lig de 2 nci sırada 2 puan geride gs ve 3 ncü sırada 4 puan gerimizdeki FB var, haftaya Fenerbahçe ile bir maçımız var, bizim için çok mühim bir müsabaka ama onlar için artık ölüm kalım maçı, kadîkoyden alacağımız puan ya da puanlar bizi şampiyonluk yarışında yukarda tutacak iste bu sebeple takımımızın omuzlarında ki yük çok fazla, perşembe günü Uefa'da çeyrek final için Brugge ile oynayacagiz ve haliyle fazla yorgun olacağız buna hakemlerin onları tutacağı yayıncı kuruluş TFF ilişkileri vs vs çıkar ilişkileri de eklenince ligin taşeronlarının da üzerimize oynayacağına emin olarak beklentilerimizi limitlemek iyi olacak.


Yine de Kara kartal'ın 24 ncü hafta itibarı ile geldiği nokta gurur verici, lider olmak, kaybedince ya da oyun olarak düşünce yeniden toparlanmak öyle kolay isler değil emeği olan herkese teşekkürler.şimdi İstanbul taraftarına çok iş düşüyor ve onlarda gerekeni yapacaktır, güzel günler için takımımızı yalnız bırakmamak en birinci gorevimizdir ve bunu yapacağızda...

11 Mart 2015 Çarşamba

Beşiktaş Yönetimine ve Taraftarına ÇAĞRI

2 hafta sonra Kadıköyde oynanacak derbi için tüm taraftarımızın ekonomik durumuna  uygun fiyatta tüm kartal yuvası mağazalarında ve kulüp iştiraklerinden satılabilecek 50.000 nostalji bilet talep ediyoruz, UEFA Avrupa liginde çeyrek finale koşan, ligde zirveye oynayan takımımızın yanında olduğumuzu ruhumuzun her saniye onlarla beraber olduğunu gösterebilmemiz için bizlere bu fırsatı verin, maça henüz haftalar var şampiyonluk için kritik Bu yolda hem kulübümüze destek hem de takımımızın yanlarında olduğumuzu gösterebilmemiz için bunu Beşiktaş JK yönetim kurulundan rica ediyoruz.

Sevgi ve Beşiktaş ile kalın.

Büyük Beşiktaş taraftarı


5 Mart 2015 Perşembe

UEFA kulüpler sıralaması 2014-2015 (uefa.com resmi liste)



CupMatch
Points
Quali
Points
Bonus
Points
Total
Points
Country
Part
Team Coef
1  Real MadridEspCL14.000.009.0023.002.928425.9284
2  FC BarcelonaEspCL12.000.009.0021.002.928423.9284
3  Bayern MünchenGerCL11.000.009.0020.002.714222.7142
4  ChelseaEngCL11.000.009.0020.002.571422.5714
5  FC PortoPorCL11.000.009.0020.001.650021.6500
6  AS MonacoFraCL10.000.009.0019.002.050021.0500
  Paris Saint-GermainFraCL10.000.009.0019.002.050021.0500
8  Atlético MadridEspCL9.000.009.0018.002.928420.9284
9  JuventusItaCL9.000.009.0018.002.766620.7666
10  Bayer LeverkusenGerCL9.000.009.0018.002.714220.7142
  Borussia DortmundGerCL9.000.009.0018.002.714220.7142
12  ArsenalEngCL9.000.009.0018.002.571420.5714
13  Shakhtar DonetskUkrCL8.000.009.0017.001.500018.5000
14  Schalke 04GerCL6.000.009.0015.002.714217.7142
15  Manchester CityEngCL6.000.009.0015.002.571417.5714
16  Dinamo MoscowRusEL15.000.000.0015.001.766616.7666
17  FC BaselSuiCL6.000.009.0015.001.380016.3800
18  NapoliItaEL13.000.000.0013.002.766615.7666
19  VillarrealEspEL12.000.000.0012.002.928414.9284
  SevillaEspEL12.000.000.0012.002.928414.9284
21  Zenit St. PetersburgRusEL9.000.004.0013.001.766614.7666
  InternazionaleItaEL12.000.000.0012.002.766614.7666
  FiorentinaItaEL12.000.000.0012.002.766614.7666
24  Club BruggeBelEL13.000.000.0013.001.680014.6800
25  EvertonEngEL12.000.000.0012.002.571414.5714
26  AS RomaItaEL7.000.004.0011.002.766613.7666
  TorinoItaEL11.000.000.0011.002.766613.7666
28  Dinamo KievUkrEL12.000.000.0012.001.500013.5000
29  AjaxNedEL8.000.004.0012.001.150013.1500
30  Athletic BilbaoEspEL6.000.004.0010.002.928412.9284
31  VfL WolfsburgGerEL10.000.000.0010.002.714212.7142
32  LiverpoolEngEL6.000.004.0010.002.571412.5714
33  Olympiakos PiraeusGreEL7.000.004.0011.001.240012.2400
34  BesiktasTurEL11.000.000.0011.001.200012.2000
35  FC SalzburgAutEL11.000.000.0011.000.825011.8250
36  Borussia MönchengladbachGerEL9.000.000.009.002.714211.7142
37  AnderlechtBelEL6.000.004.0010.001.680011.6800
38  Sporting CP LisbonPorEL6.000.004.0010.001.650011.6500
39  Tottenham HotspurEngEL9.000.000.009.002.571411.5714
40  En Avant GuingampFraEL9.000.000.009.002.050011.0500
41  Legia WarsawPolEL10.000.000.0010.000.950010.9500
42  FeyenoordNedEL9.000.000.009.001.150010.1500
43  CSKA MoscowRusCL4.000.004.008.001.76669.7666
44  BenficaPorCL4.000.004.008.001.65009.6500
45  Dnipro DnipropetrovskUkrEL8.000.000.008.001.50009.5000
46  Young BoysSuiEL8.000.000.008.001.38009.3800
47  KSC LokerenBelEL7.000.000.007.001.68008.6800
48  TrabzonsporTurEL7.000.000.007.001.20008.2000
49  Ludogorets RazgradBulCL3.000.004.007.000.85007.8500
50  CelticScoEL7.000.000.007.000.80007.8000
  NK MariborSloCL3.000.004.007.000.80007.8000
52  Sparta PrahaCzeEL7.000.000.007.000.77507.7750
53  PSV EindhovenNedEL6.000.000.006.001.15007.1500
54  BATE BorisovBlsCL2.000.004.006.001.10007.1000
55  AS Saint-ÉtienneFraEL5.000.000.005.002.05007.0500
56  Malmö FFSweCL2.000.004.006.000.78006.7800
57  FK KrasnodarRusEL5.000.000.005.001.76666.7666
58  AaB AalborgDenEL6.000.000.006.000.58006.5800
59  FC ZürichSuiEL5.000.000.005.001.38006.3800
60  NK RijekaCroEL5.000.000.005.001.37506.3750
61  Asteras TripolisGreEL5.000.000.005.001.24006.2400
  PAOK ThessalonikiGreEL5.000.000.005.001.24006.2400
63  GalatasarayTurCL1.000.004.005.001.20006.2000
64  Lille OSCFraEL4.000.000.004.002.05006.0500
65  Steaua BucurestiRomEL5.000.000.005.001.02506.0250
66  Garabag AgdamAzbEL5.000.000.005.000.72505.7250
67  APOEL NicosiaCypCL1.000.004.005.000.66005.6600
68  Estoril PraiaPorEL4.000.000.004.001.65005.6500
69  Dinamo ZagrebCroEL4.000.000.004.001.37505.3750
70  Standard LiègeBelEL3.000.000.003.001.68004.6800
71  Rio AvePorEL3.000.000.003.001.65004.6500
72  HJK HelsinkiFinEL4.000.000.004.000.48004.4800
73  Real SociedadEspEL0.001.500.001.502.92844.4284
74  Dinamo MinskBlsEL3.000.000.003.001.10004.1000
75  Hull CityEngEL0.001.500.001.502.57144.0714
76  Astra GiurgiuRomEL3.000.000.003.001.02504.0250
77  FSV Mainz 05GerEL0.001.000.001.002.71423.7142
78  FC KøbenhavnDenEL3.000.000.003.000.58003.5800
79  Olympique LyonFraEL0.001.500.001.502.05003.5500
80  Metalist KharkivUkrEL0.002.000.002.001.50003.5000
81  Lokomotiv MoscowRusEL0.001.500.001.501.76663.2666
  FK RostovRusEL0.001.500.001.501.76663.2666
83  PanathinaikosGreEL2.000.000.002.001.24003.2400
84  Nacional FunchalPorEL0.001.500.001.501.65003.1500
85  Zorya LuhanskUkrEL0.001.500.001.501.50003.0000
  Spain765.000.0031.0096.002.9284
86  Grasshoppers ZürichSuiEL0.001.500.001.501.38002.8800
87  RNK SplitCroEL0.001.500.001.501.37502.8750
  Hajduk SplitCroEL0.001.500.001.501.37502.8750
  Italy664.000.0013.0077.002.7666
  Germany754.000.0036.0090.002.7142
89  KarabüksporTurEL0.001.500.001.501.20002.7000
90  Zulte WaregemBelEL0.001.000.001.001.68002.6800
91  Apollon LimassolCypEL2.000.000.002.000.66002.6600
92  PEC ZwolleNedEL0.001.500.001.501.15002.6500
  FC Twente EnschedeNedEL0.001.500.001.501.15002.6500
94  Shakhtior SaligorskBlsEL0.001.500.001.501.10002.6000
  England753.000.0031.0084.002.5714
95  Slovan BratislavaSvkEL0.002.000.002.000.55002.5500
  Partizan BelgradeSrbEL2.000.000.002.000.55002.5500
97  Petrolul PloiestiRomEL0.001.500.001.501.02502.5250
98  Chernomorets OdesaUkrEL0.001.000.001.001.50002.5000
99  Ruch ChorzowPolEL0.001.500.001.500.95002.4500
100  Rapid WienAutEL0.001.500.001.500.82502.3250
101  IF ElfsborgSweEL0.001.500.001.500.78002.2800
102  Atromitos FCGreEL0.001.000.001.001.24002.2400
103  Neftchi BakuAzbEL0.001.500.001.500.72502.2250
104  FK AktobeKazEL0.001.500.001.500.67502.1750
  FK AstanaKazEL0.001.500.001.500.67502.1750
106  AEL LimassolCypEL0.001.500.001.500.66002.1600
  Omonia NicosiaCypEL0.001.500.001.500.66002.1600
108  FC MidtjyllandDenEL0.001.500.001.500.58002.0800
109  Spartak TrnavaSvkEL0.001.500.001.500.55002.0500
  France638.000.0018.0056.002.0500
110  CFR ClujRomEL0.001.000.001.001.02502.0250
111  Stjarnan FCIslEL0.001.500.001.500.50002.0000
112  Lech PoznanPolEL0.001.000.001.000.95001.9500
113  DVSC DebrecenHunEL0.001.500.001.500.42501.9250
114  FC LuzernSuiEL0.000.500.000.501.38001.8800
115  Sheriff TiraspolMolEL0.001.500.001.500.35001.8500
  Zimbru ChisinauMolEL0.001.500.001.500.35001.8500
  FK SarajevoBosEL0.001.500.001.500.35001.8500
118  SV GrödigAutEL0.001.000.001.000.82501.8250
  St. PöltenAutEL0.001.000.001.000.82501.8250
120  AberdeenScoEL0.001.000.001.000.80001.8000
  St. JohnstoneScoEL0.001.000.001.000.80001.8000
122  IF BrommapojkarnaSweEL0.001.000.001.000.78001.7800
  IFK GöteborgSweEL0.001.000.001.000.78001.7800
  AIK StockholmSweEL0.001.000.001.000.78001.7800
125  Maccabi Tel-AvivIsrEL0.001.500.001.500.27501.7750
  Slovan LiberecCzeEL0.001.000.001.000.77501.7750
  Mladá BoleslavCzeEL0.001.000.001.000.77501.7750
  Viktoria PlzenCzeEL0.001.000.001.000.77501.7750
  Russia633.000.008.0041.001.7666
129  BursasporTurEL0.000.500.000.501.20001.7000
  Belgium529.000.004.0033.001.6800
130  Shakhtyor KaragandaKazEL0.001.000.001.000.67501.6750
131  Ermis AradippouCypEL0.001.000.001.000.66001.6600
132  FC GroningenNedEL0.000.500.000.501.15001.6500
  Portugal628.000.0017.0045.001.6500
133  Neman GrodnoBlsEL0.000.500.000.501.10001.6000
134  Esbjerg fBDenEL0.001.000.001.000.58001.5800
  Brøndby IFDenEL0.001.000.001.000.58001.5800
136  AS TrencínSvkEL0.001.000.001.000.55001.5500
137  KR ReykjavikIslCL0.001.000.001.000.50001.5000
  FH HafnarfjardarIslEL0.001.000.001.000.50001.5000
  Ukraine628.000.009.0037.001.5000
139  Zawisza BydgoszczPolEL0.000.500.000.500.95001.4500
140  Strømsgodset IFNorCL0.001.000.001.000.44001.4400
  Rosenborg BKNorEL0.001.000.001.000.44001.4400
  Molde FKNorEL0.001.000.001.000.44001.4400
143  Diósgyöri MiskolcHunEL0.001.000.001.000.42501.4250
144  St. Patrick's AthleticIrlCL0.001.000.001.000.40001.4000
  Switzerland519.000.009.0028.001.3800
  Croatia49.000.000.009.001.3750
145  Zrinjski MostarBosCL0.001.000.001.000.35001.3500
  Litex LovechBulEL0.000.500.000.500.85001.3500
  Botev PlovdivBulEL0.000.500.000.500.85001.3500
  CSKA SofiaBulEL0.000.500.000.500.85001.3500
149  Levadia TallinnEstCL0.001.000.001.000.30001.3000
  NK KoperSloEL0.000.500.000.500.80001.3000
  Nova GoricaSloEL0.000.500.000.500.80001.3000
  MotherwellScoEL0.000.500.000.500.80001.3000
153  HB TorshavnFarCL0.001.000.001.000.27501.2750
  CliftonvilleNirCL0.001.000.001.000.27501.2750
  VíkingurFarEL0.001.000.001.000.27501.2750
  Hapoel Kiryat ShmonaIsrEL0.001.000.001.000.27501.2750
157  Dinamo TbilisiGeoCL0.001.000.001.000.25001.2500
  Chikhura SachkhereGeoEL0.001.000.001.000.25001.2500
  Greece519.000.004.0023.001.2400
159  Rabotnicki SkopjeMacCL0.001.000.001.000.22501.2250
  Inter BakuAzbEL0.000.500.000.500.72501.2250
  Metalurg SkopjeMacEL0.001.000.001.000.22501.2250
  Turkey519.000.004.0023.001.2000
162  Skënderbeu KorçëAlbCL0.001.000.001.000.17501.1750
  Kairat AlmatyKazEL0.000.500.000.500.67501.1750
164  Sutjeska NiksicMonCL0.001.000.001.000.15001.1500
  Netherlands623.000.004.0027.001.1500
165  FC Santa ColomaAndCL0.001.000.001.000.10001.1000
  Zalgiris VilniusLitCL0.001.000.001.000.10001.1000
  F91 DudelangeLuxCL0.001.000.001.000.10001.1000
  Belarus45.000.004.009.001.1000
168  FK VentspilsLatCL0.001.000.001.000.05001.0500
  Cukaricki BelgradeSrbEL0.000.500.000.500.55001.0500
  Rudar VelenjeSloEL0.000.250.000.250.80001.0500
  MFK KosiceSvkEL0.000.500.000.500.55001.0500
  FK JagodinaSrbEL0.000.500.000.500.55001.0500
  Vojvodina Novi SadSrbEL0.000.500.000.500.55001.0500
174  The New SaintsWalCL0.001.000.001.000.02501.0250
  Valletta FCMltCL0.001.000.001.000.02501.0250
  Romania48.000.000.008.001.0250
176  FC VaduzLieEL0.000.500.000.500.50001.0000
177  MyPa-47FinEL0.000.500.000.500.48000.9800
  RoPS RovaniemiFinEL0.000.500.000.500.48000.9800
179  Gabala FKAzbEL0.000.250.000.250.72500.9750
  Poland410.000.000.0010.000.9500
180  Tromsø ILNorEL0.000.500.000.500.44000.9400
  FK HaugesundNorEL0.000.500.000.500.44000.9400
182  FerencvárosHunEL0.000.500.000.500.42500.9250
  ETO GyörHunEL0.000.500.000.500.42500.9250
184  Derry City FCIrlEL0.000.500.000.500.40000.9000
  DundalkIrlEL0.000.500.000.500.40000.9000
  Sligo RoversIrlEL0.000.500.000.500.40000.9000
187  Siroki BrijegBosEL0.000.500.000.500.35000.8500
  Zeljeznicar SarajevoBosEL0.000.500.000.500.35000.8500
  Bulgaria43.000.004.007.000.8500
  Austria411.000.000.0011.000.8250
189  Kalju NommeEstEL0.000.500.000.500.30000.8000
  Kalev SillamäeEstEL0.000.500.000.500.30000.8000
  Slovenia43.000.004.007.000.8000
  Scotland47.000.000.007.000.8000
  Sweden52.000.004.006.000.7800
191  Linfield BelfastNirEL0.000.500.000.500.27500.7750
  Crusaders BelfastNirEL0.000.500.000.500.27500.7750
  Hapoel Beer-ShevaIsrEL0.000.500.000.500.27500.7750
  Hapoel Tel-AvivIsrEL0.000.500.000.500.27500.7750
  Czech Republic47.000.000.007.000.7750
195  Fram ReykjavikIslEL0.000.250.000.250.50000.7500
  FC ZestafoniGeoEL0.000.500.000.500.25000.7500
197  VPS VaasaFinEL0.000.250.000.250.48000.7300
  Honka EspooFinEL0.000.250.000.250.48000.7300
  Azerbaijan45.000.000.005.000.7250
199  KS Flamurtari VlorëAlbEL0.000.500.000.500.17500.6750
  KF LaçiAlbEL0.000.500.000.500.17500.6750
  Kazakhstan40.000.000.000.000.6750
  Cyprus53.000.004.007.000.6600

About