12 Ocak 2014 Pazar

Beşiktaş'ımızın Twitter Takipçi sorunsalı

Beşiktaş'ımızın twitter takipçi sayısı olması gereken rakamın çok çok aşağısında, rakipleri milyonlarca takipçiye sahip iken Beşiktaş'ımızın 616.000 li rakamlarda olması kabul edilemez..

https://twitter.com/besiktas

bu noktada kıyas yapabileceğimiz tek nokta Facebook, Beşiktaşımızın Facebook'ta 4.300.000 takipçisi var.

https://www.facebook.com/Besiktas/likes

Facebook'ta 4.300.000 takipçisi olan bir kulübün twitter'da 600 binli rakamlarda olması kabul edilemez, gerekli çalışmalar yapılıp hesap temsil ettiği kitlelere ulaşmalıdır.

ezeli rakipleri Gs ve Fb'nin Twitter'da ki durumları ise şöyle:

https://twitter.com/GalatasaraySK

https://twitter.com/Fenerbahce

takipçi sayılarının bu şekilde olmasındaki en önemli fark Beşiktaş'ımızın twitter macerasının çok geç başlaması.

bunu atılan twit sayılarında rahatça anlayabiliriz.

BJK-- 11,393
FB---  16,312
GS---  30.054

görüldüğü üzere atılan twit sayısı ve hali ile doğan etkileşim sayısındada Beşiktaşımız epey geride burada @Besiktas hesabını kullanan adminin zayıflığı ve uyguladığı konseptte tartışılabilir ancak yine de esas iş taraftara düşmekte:

Sevgili Beşiktaşlılar değerli arkadaşlar lütfen resmi hesabı mümkün olduğu kadar fazla RT edelim önerelim #FF edelim tüm Beşiktaşlıların hesaba ulaşıp takip edebilmesi için ön ayak olalım ilk hedefimiz 1.000.000 olmalı daha sonra hedefi büyütmek için bolca vaktimiz olacak.



3 Ocak 2014 Cuma

Kartal'ın Yeniden Doğuşu

  Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır.    Kartalın yaşı 40′a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır.     Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır. Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir. Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir. Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır.    Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya
vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer.
Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. 5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.
    

About