19 Mayıs 2013 Pazar

Beşiktaş'ın Çok Konuşulan 1956-57 ve 1957-58 Şampiyonlukları






1957 yılında avrupa şampiyon kulüpler kupası oynanacak...

federasyon, türkiye şampiyonun da bu kupada yer alması için başvuruda bulunuyor.

1956-57 sezonunda henüz milli lig olmadığı, istanbul, ankara, izmir, adana da ayrı ayrı ligler oynandığı için alelacele bir organizasyona gidilerek türkiye şampiyonunu belirlemek adına istanbul, ankara, izmir takımlarının katıldığı lig düzenleniyor.

bu ligin şampiyonunun adı beşiktaş... sezon 1956-57... işte bu ilk şampiyonluk...

(28.06.1957)

ancak türk futbol federasyonu yöneticileri akıl almaz bir ihmalde bulunarak beşiktaş'ın adını uefa'ya zamanında bildirmiyorlar. bu nedenle 1957 senesindeki avrupa şampiyon kulüpler kupası'na siyah-beyazlılar katılamıyor...

aynı organizasyona bir sonraki sezon devam ediliyor... bu ligin de şampiyonunun adı beşiktaş oluyor. sezon 1957-58... bu da ikinci şampiyonluk...

türk futbol federasyonu bu kez lig şampiyonunun adını uefa'ya zamanında bildiriyor. kurada beşiktaş'ın rakibi olympiakos oluyor...

pire şehrinin takımı "türk-yunan gerginliğini" ileri sürerek beşiktaş'la oynamayacağını açıklıyor... beşiktaş hükmen galip ilan edilerek 2. tura çıkıyor...

2. turda rakip, dünya devi real madrid oluyor...

madrid'deki ilk maçta kaleci varol harikalar yaratıyor... real madrid tartışmalı gollerle 2-0 kazanıyor...

istanbul'daki rövanş 1-1 beraberlikle sonuçlanıyor... beşiktaşlı kaya köstepen, avrupa kupalarında gol atan ilk türk futbolcu olarak tarihe geçiyor...

var mı anlaşılmayan bir nokta?

yok , değil mi?

demek ki kaçıncı şampiyonlukmuş?

hadi, hadi, kendinizi alıştırın... söylemekte zorlanmayın... bir yerinize bir şey olmaz...

onnn, üç...

onnnnn, üç...

ne kadar kolay değil mi?
--- spoiler ---

17 Mayıs 2013 Cuma

Beşiktaş'lı Twitter Kullanıcılarının Dikkatine

     Twitter'ın sosyal medyadaki  etkisi  her geçen gün  artıyor, Beşiktaş'lı taraftarlarda  Facebook'tan sonra  Twitter'da da kulübümüz  hesabı olan  https://twitter.com/Besiktas ı ve ona  bağlı 7 hesabı takibe alıyorlar, işin  bu kısmına  kadar  bir sıkıntı yok ancak saatlerce online  olan özellikle  19:00-00:00 arasında çok yoğun  bir şekilde  twitter başında olan Büyük Beşiktaş taraftarı Farklı sebeplerden  dolayı  Twitter Türkiye gündemine  Trend  başlıklar sokmak için yoğun çaba içerisine  giriyor, esasında  bu niyettede  bir sıkıntı yok  ancak bu TT'lerin Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının  yapmış oldukları TT'lerdeki gibi belli bir yaş grubunu yukarıya  geçememesi, iyi niyetle yapılsa  bile  Günün ve Bulunulan durumun  uzaktan yakından hiçbir yerinden  geçmemesi ve Beşiktaş kulübüne, taraftarına ya da  herhangi bir Maddi Manevi Beşiktaş değerine katkıda  bulunmaması  verilen emeğin tamamının çöpe gitmesi anlamına  geliyor, 

     İşte Bu  noktada  sevgili Beşiktaş taraftarına  büyük iş düşüyor, yapılan  TT'ler Beşiktaşımıza, Kartal Yuvasına, taraftar ruhuna, kulübün geçmişine şanlı isimlerine  yakışır olmalıdır, taraftarı bölmemeli herbir Beşiktaşlıyı  kucaklamalı Beşiktaşlılığı  daha geniş kitlelere ulaştırmak  adına  ikna  edici olmalıdır, KartalCell, Kartalnet, BJKBonus, VakıfbankBJK Kart, Bjk Tv, BJKYandex, Kart1903, Biletler, Kombineler, Hisse Senetleri, BJK Dergileri  gibi kulübü ekonomik anlamda  güçlendirecek iştirakleride  tanıtacak  şekillerde düzenlenmelidir. Bunun içinde Beşiktaşlı  dostların birbirine saygılı  olması birbirini üzmemesi ve alçakgönüllüğü elden  bırakmaması büyük önem  arz etmektedir.Birbirimizle konuşarak  uygun TT'ler ve gündem bulunmalı gruplaşmalar olmamalıdır, takipçi sayısı, fenomelik, popülarite kaygısı değil Beşiktaş önceliği esas kabul edilmelidir.


    

Beşiktaşlılığı yarınlara  güzel  bir şekilde  ulaştırmak için asli görevlerimizden biride  bu kültürü  yeni nesle  güzel bir şekilde  öğretmek  yeni yeni Beşiktaşlıları  büyük taraftar  yelpazemize katmaktır, işte bu noktada  az veya çok Twitter Türkiye gündemindeki TT'lerde  önem  arz etmektedir, hepimizin malumudur Twitter'da ki Beşiktaşlı  kitle hem yazın tarzı, Kulübe ve mazisine bağlılık,  hemde  çevre ile  etkileşimleri  açısından  diğer taraftar  profillerinden  kat ve kat üstün bir  duruş  sergilemektedir. Lütfen Her Beşiktaş'lı  takipçilerine  Beşiktaş'ın resmi hesaplarını Kartal Yuvası ürünlerini Tırlarının  hangi güzergahlarda olduğunu promosyonları, Kulüp duyurularını sık sık duyursun  Ayrıca @Besiktas  hesabının yaptığı tüm duyuruları lütfen RT ve FAV  ederek daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olalım  bu bizim taraftarlık  görevlerimizden  biridir.


  Sevgili Beşiktaşlılar  aşağıda liseteleyeceğim  Twitter'daki Beşiktaş hesaplarını lütfen takip  edelim anlamlı TT'ler güzel paylaşımlarla Beşiktaş'a  Beşiktaşlılığa yakışır  yürüyüşümüzü ve savaşımızı  devam ettirelim, lütfen bu yazıyı sizde paylaşınız, Teşekkürler.


  1. https://twitter.com/Besiktas >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> http://bjk.com.tr/
  2. https://twitter.com/BJKKart1903 >>>>>>>>>>>>>>>>> http://kart1903.com.tr/
  3. https://twitter.com/BJKKartalYuvasi >>>>>>>>>>>>>>> http://www.kartalyuvasi.com.tr/
  4. https://twitter.com/BjkDergisi >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> http://www.bjkdergisi.com/
  5. https://twitter.com/BJK_Basketbol >>>>>>>>>>>>>>>> http://bjk.com.tr/
  6. https://twitter.com/kartalcell >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> http://www.kartalcell.com.tr/
  7. https://twitter.com/kartalnet_ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> http://www.kartalnet.com.tr/





 

11 Mayıs 2013 Cumartesi

İnönü'ye VEDA

uğrunda hepimiz kadar söyleyeceklerimiz olan canım evimizdir.

"son 24 saatimiz şimdi, belki daha az, üzülüyorum.

ilk nerde duydum adını diye bakıyorum, sağı solu araştırıyorum, ilk neresiydi diye, bulamıyorum ya canım benim affet, sen sanki hep varmışsın gibi her şey. bir tarih sırası yapamayacağım, anlatayım gitsin ben olur mu, hani sevdiğimiz arkadaşlara, kardeşlere, annelere, babalara anlatır gibi, anlatayım lan işte, dikkat etmeden, düşünmeden, çok sevdiğini anlatır gibi, bırakayım gitsin, zira ne anlatacak takatim var ne de dinleyecek zamanın, gün birazdan son kez bitecek bizim için, sonrası son kez doğacak güneş, sevdiğimizle son gecemiz gibi, anlatayım.

valencia maçını hatırlar mı o taş duvarların, o dolmabahçe yokuşun bilir mi, beşiktaş'tan sana olan o en güzel yolun aklında mıdır bunlar? televizyondan izledik biz, küçüğüz, stad ne kelime, istanbul'a gelsek kayboluruz, serdar var mı hatırlamıyorum ama babam var, avrupa'da ilerlemişiz, amokachi var olm, adını iyi bilirsin sen, atıyor kara boğam adını bağırıyorum ben her yerde, senin duvarlarına çarpan ismi söylüyorum herkese. valencia maçı, biz avrupa'da gidiyoruz galiba, bilir misin inönü, eskiden olsa tek tek bakardım bunlara, bu gece bakmayacağım, canım hatıralarıma kesin doğrular girmesin istiyorum, ben böyle hatırlıyorum ulan. neyse ilerliyoruz sanırım, ödev yapıyorum ben, maçı biraz kaçırmışım, babam bağırıyor gol diye, koşuyorum vermemiş hakem, şifo atmış, ama saymamışlar, kilitleniyorum maça, serdar atıyor, gol ulan, ercan taner bağırıyor sanırım, inönü yanıyor diye, adımızdın sen bizim. biz inönü'ydük. sendik biz, senindik lan, evdin sen, bizimdin. şu istanbul'da en pahalı evlerin, en süper mekanların yanında, hepsinden daha güzel manzarasıyla bizimdin olm, beşiktaş'tın sen. o akşam sen daha iyi bilirsin, alamadık biz maçı, gücümüz yetmedi yendiler bizi, o gece ne var aklında desen "inönü yanıyor" derim, öyleydi zira, cayır cayır, ölümüne yanıyordun, olmadı ama. olsun hayat sevdiğinle beraber olmaktı ya, biz en sevdiğimizle ve senleydik, çok mu önemli kazanmak, değildi, hiç olmadı.

valerenga'yı bilir misin sen? nasıl unuturum desene, 3-0'dan verdik biz. bu takıma ait bir bandanam vardı, makasla kestim onu, o maçtan sonra babalar oğullarına konuşamadılar, sen hepsini gördün de yine bize hoşgeldin dedin, öyle vakurdun, öyle bizden, öyle beşiktaş. ağladık biz o gece, çocuk gibi ağladık, çocuktuk çünkü, yarın millet laf eder diye ağladık, ettiler de, etsinler, biz hep sevdik seni. çok sevdik, sen bizim sevgilimizle buluştuğumuz o ağacın altıydın, o parktın, o pastaneydin. biz seni hep ayrı sevdik.

barcelona'yı bilir misin, liverpool, sergen attı şampiyonluk geldi, levski sofya, hangisini söyliyim sana ben şimdi, insan geçmiş güzel günlerini anlatırken daha kötü oluyor. nasıl sarıldım babama bilsen, nasıl. öyle sanki 50 yıl sonra görmüş gibi, babam gibi, hepsinde sen vardın, ahmet dursun'u, nouma'yı, bobo'yu hatırlar mısın? sen ben bütün sevinçlerime hep arka fon oldun, o duvarların dili olsun lan, anlatsın hepimizi, bütün hikayelerimizi söylesin bir yere. biz çok sevdik seni, sen de bizi sev olur mu?

annemi nasıl severim bilsen inönü, nasıl. futbolcular geldi sana, annemi getirdik sana, imza törenlerinde, kardeşimle, annemle omuz omuza yaptık biz, o basamakların destek verdi bize, onlara bastık da bağırdık, sen en sevdiklerimizle bizim evimizdin. istanbul'a geldiğimde ben, uzaktan seni görünce nasıl heyecan kapladı içimi bir bilsen, duramadım yerimde, anlatamazsın böyle bir şeyi, sevdiğini görmek gibi lan, kıpır kıpır, evden ayrılmışım, kocaman şehir, her şey bütün ailem geride, olsun dersin ya bazen, bir an için unutursun ya öyle gibiydi, kocamandın, heybetliydin, kadimdin, öyleydi. bjk inönü stadı, dimdik, güçlü, yıkılmaz, kalemiz, bizim, evimiz.

biletler, kombineler aldım ben, çok misafirin oldum, çok bağırdım evinde, bazen gelemedim, uzaktan gördüm seni. senle olmak değişik, zira başka yerde yenilsen koymazdı o kadar, seninle yenilmek acıtırdı, olmazdı. ayıp ederdik sana, büyüğümüzdün sen, önünde eğilmek, sen varken yenilmek zor olurdu hep, ama anlardın. sen bizi severdin, biz seni.

bilen bilir beni, sen daha iyi bilirsin, herkesten daha iyi. bazen çok acırdı canımız da sen heybetinle bir 90 dakika ertelerdin, bazen çok sevinirdik senle, sen bir 90 gün uzatırdın, o golü atınca anlatsana, şöyle uzanıp boğaz'a doğru, derin derin az mı baktık, az mı kilitledik o meşhur istanbul trafiğini uğruna, sen sevdiğimizdin, en güzelimiz. içimiz yanıyor, anlasana, acıyor.

seni seviyorum ben, belki yarın daha uzun yazarım, ya da ilk dozerin kepçesi o canım tenine dokununca, bilemedim. belki yeni stadımız çok güzel olur, gelir getiren, rahat girilen, konforlu koltukları olur inönü, kocaman çatıları olur, bilemiyorum ben, ama çok güzel şeyler vardı, hiç birine değişmem dediğim, gömüyorum taş duvarlarına, seni de seviyorum bil istedim, bütün teşekkürlerim, üzüntüm ve hasretim ile.

yarın görüşmek üzere, en iyi dileklerimle."

böyle.

Dünyanın En İyi 4 ncü Stadı Beşiktaş İnönü

7 Mayıs 2013 Salı

Beşiktaş 1903'den Bugüne Şampiyonluklar

Süper Lig..........................................15
İstanbul Ligleri...............................13
TSYD Kupası....................................12
Türkiye Kupası.................................9
Türkiye Süper Kupası.....................8
Başbakanlık Kupası.........................6
Spor-Toto Kupası..............................4
Milli Küme.........................................3
İstanbul Türk İdman Birliği Ligi..2
Türkiye Futbol Şampiyonası.........2
İstanbul Kupası..................................2
İstanbul Şildi......................................1
Donanma Kupası...............................1
Atatürk Kupası...................................1
Çalenç Kupası....................................1

Kaynak: Tff, Vikipedi, Lig TV



5 Mayıs 2013 Pazar

İşte Kongreyi Karıştıran 10 ncu Madde


MADDE 10- Üyelik başvurusu;
a. Madde 9’ da belirtilen nitelikleri taşıyan ve kulübe üye olmak isteyen kişi, kulüp tarafından hazırlanan üyelik başvuru formundaki bilgileri doldurur ve 5 (beş) yılını doldurmuş 2 (iki) üye ile birlikte imzalar. Üye adayı, üyelik başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu onaylar. Ayrıca, başvurudan en fazla 3 (üç) ay önceki tarihi taşıyan noter tasdikli nüfus cüzdan suretini, ikametgâh ve adli sicil belgesini eklemek zorundadır. Üyelik başvurusu ve ekleri, bir dosya halinde kulüp Genel Sekreterliğine kayıt numarası ve tarih alınarak verilir.

b. Yönetim Kurulu, üyelik başvuru formunu bir hafta içinde Seçme ve Sicil Kurulu’na alındı belgesi karşılığı verir. Seçme ve Sicil Kurulu, başvuru ve eklerini tüzük hükümlerine uygun olup olmadığını araştırarak, kulüp binasında 10 (on) gün süre ile askıya çıkarır ve kulübün resmi internet sitesinde duyurur. Gerektiğinde adayla sözlü görüşme yaparak, adı geçen hakkında yapacağı inceleme sonucunu, başvurusuna karşılık olarak bildirilmek üzere 15 (on beş) gün içinde Yönetim Kuruluna verir. Yönetim Kurulu’nun vereceği karar kesindir. Başvurular, Genel Sekreterliğe yapılan başvuru tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde karara bağlanır ve sonuç ilgili kişiye kulüpte kayıtlı iletişim bilgilerine göre yapılan bildirimler yoluyla bildirilir.

c. Yönetim Kurulu, üyeliğine karar verilen üye adayına bu kararla birlikte giriş ücreti ve o yıla ait aidat yükümlülüğünü 30 (otuz) gün içinde yerine getirmesini bildirir. Süresi içinde giriş ücreti ve aidat yükümlülüğünü yerine getiren üyenin dosyası, Seçme ve Sicil Kuruluna gönderilir ve kayıt defterine işlenir.

d. Üyelik başvuruları; biri 01 Mart – 31 Mayıs, diğeri 01 Ağustos – 31 Ekim tarihleri arasında olmak üzere, iki ayrı dönemde yapılır ve değerlendirilir.

e. Üyelikte 5 (beş) yılını dolduran her bir üye, 1 (bir) takvim yılı içinde en fazla 10 (on) aday üyeyi takdim edebilir. Kulübe her yıl alınacak üye sayısı, bir önceki yılsonu (31 Aralık) itibariyle üyeliği devam eden üye sayısının %5 (yüzde beş) inden fazla olamaz. Açık kalan kontenjan miktarı bir sonraki yıla aktarılamaz. Bir önceki yılın üye sayısının %5 ( yüzde beş ) ’inden fazla üyelik başvurusu olduğu takdirde, başvuru tarih ve sıra numarasına göre üye girişleri yapılır, fazla başvurular öncelikli olarak değerlendirilmek üzere bir sonraki yıla aktarılır.

f. Kulübe büyük yararı, maddi ve manevi yardımı dokunmuş veya dokunacak, kamuoyu tarafından da bilinen ve tanınan kişilere Yönetim Kurulu’nun önerisi ve Divan Kurulu’nun uygun görmesi ile kulüp onur üyeliği verilir. Bu kişiler, Divan Kurulu’nun da doğal üyesi olup, diledikleri takdirde Divan Kurulu ve Genel Kurul toplantılarına katılabilirler. Ancak, onur üyeliği asıl üyeliğe dönüşmedikçe seçme ve seçilme hakları yoktur.

g. Kulübün faaliyet gösterdiği spor dallarında en az 5 (beş) yıl lisanslı amatör sporcu olarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda kulübü temsil etmiş ve sporu kulüpte bırakmış sporcular, giriş ücretinin yarısını ödeyerek; ulusal ve uluslararası yarışmalarda, olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında ilk üç dereceye girenler giriş ücreti ödemeksizin kulübe üye olabilirler. Profesyonel sporcular ile sözleşmeli olarak ücret alan sporcular, giriş ücretinin tamamını öderler.

h. Kulüpte en az 3 (üç) yıllık üyelik süresini dolduran üyelerin (vefat edenler dahil), eş ve 25 (yirmi beş) yaşını doldurmamış çocukları, giriş ücretinin yarısını ödeyerek üye olabilirler.

i. Yönetim Kurulu, başkanının önerisiyle bir yıl içinde 10 (on) kişiyi geçmemek kaydıyla,kamuoyunca tanınan, bilinen, toplumda üst düzey görev yapmış veya yapmakta olan ve kulübe faydalı olacağı düşünülen kişileri, giriş ücreti alınmaksızın kulübe üye yapabilir.

j. Kulüp üyelerinin ödeyeceği giriş ücreti ile yıllık aidat tutarı, mevcut tutarlardan az olmamak üzere her yıl yapılan olağan veya olağanüstü İdari ve Mali Genel Kurul’da belirlenir. Aidat ödemeleri, 01 Nisan – 31 Aralık tarihleri arasında kulübün veznesine veya göstereceği bankadaki hesaba herhangi bir ödeme aracı ile yapılır.

k. Yıllık aidatını ödemeyen üyeler, idari ve mali genel kurulların yapıldığı ayı takip eden ayda, Yönetim Kurulu tarafından kulübün resmi internet sayfasında ilan yoluyla ve kulüpte kayıtlı iletişim bilgilerine yapılan bildirimler ile ödemeye davet edilirler. Borcu olan üyeler, yıllık aidatın son ödeme günü olan 31 Aralık tarihine kadar, ödeme tarihinde geçerli olan yıllık aidatın 2 (iki) katını öderler. Yıllık aidatını ardı ardına 3 (üç) yıl ödemeyenin, kulüp üyeliği kendiliğinden sona erer ve Seçme ve Sicil Kurulunca kaydı silinir. Üye yıllık aidat borçlarında kulüpte tutulan defter kayıtları esastır. Üye kayıt defterinde yazılı olan iletişim bilgilerini değiştiren üye, yeni iletişim bilgilerini 30 (otuz) gün içinde kulübe bildirmek zorundadır. Aksi halde üyenin kulüpte kayıtlı iletişim bilgilerine yapılan bildirimler geçerlidir. Süresinde ödenti yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin üyelikleri, başkaca bir işleme gerek kalmaksızın kendiliğinden sona erer.

Madde:10- Yürürlükteki tüzüğümüzün 8. maddesinin B ila N fıkraları arasında yer alan hükümler, bu defa 10. madde de ”Üyelik Başvurusu” altında yeniden düzenlenmiştir.
- (a) Üyelik başvurusu ile ilgili olarak yürürlükteki tüzüğümüzün 8/B Maddesindeki hükümler değiştirilerek ve Medeni Kanunumuzun 64. maddesindeki hükümler dikkate alınarak bu bentte yeniden düzenlenmiş, üyelik başvurusunda aranan belgeler tek tek sayılmıştır.
-(b) Maddenin (b) fıkrasında, yürürlükteki tüzüğümüzün 8/C maddesine uygun düzenlemeler yapılmış, adayları yakından tanımak açısından, seçme ve sicil kuruluna sözlü görüşme yapma yetkisi verilmiş, askı süresi belirtilmiş ayrıca Medeni Kanunumuzun 64. maddesindeki, başvuruların sonuçlandırılmasına ilişkin süre çerçevesinde; sicil kurulu ve yönetim kurulunun inceleme ve karar alma süreleri ayrı ayrı belirtilmiştir.
- (c) bu fıkrada yeni bir düzenleme yapılmıştır .Kulübe üye olmak üzere başvuranların, giriş ücreti ve aidatlarını; peşin olarak değil üyeliğin Medeni Kanun hükümlerine uygun olarak Yönetim Kurulu tarafından kabul edilip kesinleşmesinden sonra yatırmaları öngörülmüştür. Böylece üyeliğin kesinleşmesinden önce giriş ücretinin yatırılmasından doğan yanlış algılamaların önlenmesi amaç edinmiştir.
-(d) bu fıkrada yeni bir düzenleme yapılmıştır.Halen uygulandığı gibi üyelik başvurularının ilgili kurulların bütün sene boyunca gündemini meşgul etmesi yerine 3 er aylık iki ayrı dönemde Mart-Mayıs, Ağustos-Ekim aylarında yapılmasında ve değerlendirilmesinde fayda görülmüştür.Böylece belirli aylarda yapılacak başvuru işlemlerinin daha düzenli ve üyelerimiz tarafından daha kolay izlenebileceği düşünülmüştür.
-(e) bu fıkrada yeni bir düzenleme yapılmıştır.Üyelik isteminde bulunan kişilerin başvuru dilekçelerinin 5 yılını doldurmuş 2 üyemiz tarafından imzalanması öngörülmüştür.2 üye ile başvuran kişilerin Beşiktaş sevgisi taşıdıklarına tanıklık edilmekte, referans oluşturmaktadır.Ancak tanıklık ve takdim görevinin özenle yerine getirilmemesinin etkisiyle geçmişte, bazı üyelerimiz tarafından da tespit edildiği üzere, Beşiktaşlı olmadıkları tespit edilmiş,keza aynı adresi ve telefon no’sunu beyan eden pek çok kişinin de üye yapıldığı anlaşılmıştır. Sicil Kurulumuzdan alınan bilgilere göre 1998-2005 yılları arasında kulübümüze 8500 dolayında yeni üye kaydı yapılmıştır.Ne var ki, 2001-2007 yılları arasında da yapılan davetlere rağmen 3 yıl üst üste 50 TL yıllık aidatı ödemedikleri için 3450 dolayında üyenin de üyeliği düşürülmüştür. Aynı nedenlerle 2012 yılında üyeliği düşen üye sayısı da 850 dolayındadır.Son 10 yıllık süreçte üye yapılanların %30-40 gibi oldukça yüksek oranda bir bölümünün aidat yükümlülüğünü yerine getirmeyerek üyeliklerinin düşmüş olması, üzerinde durulması ve başlangıçta hangi amaçla üye olduklarının veya üye yapıldıklarının sorgulanmasını gerektiren önemli bir konudur. Diğer yandan yürürlükteki tüzüğümüzün bu günkü hükümlerinden önce örneğin 1985 yılında yürürlükte olan 8/B maddesinde, “10(on) yılını doldurmuş 2(iki) üyenin 1(bir) yılda en fazla 5(beş) aday önerebileceği hükme bağlanmışken bu kısıtlamanın kaldırılması ile kayıtlarımıza göre belirli bir dönemde üyelik başvurusunda bulunanlardan, 216 kişinin bir üyemiz, 221 kişinin bir üyemiz, 67 kişinin de gene bir üyemiz tarafından Yönetim Kuruluna takdim edildiği anlaşılmış, böylece sadece üç üyemizin yakın çevresinden Beşiktaşlı olduklarına tanıklık edilen 500 dolayında yeni üye kaydı yapılmıştır.Bu uygulama toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden ve gerektiğinde yakın çevresindeki Beşiktaşlılar için takdim görevini yapabilecek olan diğer pek çok üyemizin bu hakkı kullanmasını sınırlamakta ve hatta imkansız hale getirmektedir. Ayrıca unutulmamalıdır beli kişive/veya çevrelerin toplu üye yazım çabaları bu yöntemler aracılığıyla olmuştur.Yukarda açıklanan ve yaşanan sorunlara bağlı olarak üyelik başvurularının daha sağlıklı bir şekilde incelenmesi ve sonuçlandırılabilmesi amacıyla bir üyenin önerebileceği aday üye sayısı ile 1 (bir) yılda alınabilecek toplam üye sayısı konusunda belirli bir kısıtlama öngörülmüştür.
-( f ) Tüzüğümüzün 8 (E) fıkrasındaki hüküm, bu defa 10/f fıkrasına aynen alınmıştır.
-(g) Tüzüğümüzün 8 (G) fıkrasında (1-2-3) bent halinde yapılan düzenlemeler, bu defa tek bir madde halinde 10/g fıkrasına aktarılmış, ancak amatör sporcuların en az 5(yıl) kulüpte spor yapmaları ve ulusal yarışmalarda kulübü temsil etmeleri ve sporu kulüpte bırakmaları halinde giriş ücretinin ½ sini ödeyerek üye olabilecekleri öngörülmüştür.Ayrıca ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilk üç dereceye giren yarışmacıların bu başarıları dolayısıyla giriş ücreti ödemeksizin profesyonel sporcuların ise tamamını ödeyerek üye olmaları benimsenmiştir.Kulüpte belirli bir süre lisanslı sporcu olarak yarışmalara katılma ve sporu kulüpte bırakma koşulu getirilmiştir
-(h) Tüzüğümüzün 8/H fıkrasında üyelerimizin eş ve çocuklarına tanınan indirimli üye olma hakkı 10/h fıkrasına aynen alınmış eskisinden farklı olarak, üyelik de en az 3 yıllık süreyi dolduran üyelere olanak sağlanmıştır.Ayrıca 30 yaş sınırı 25 yaşa indirilmiştir.Tüzüğümüzün bugünkü şekliyle uygulanmasında; üyelik için başvuran pek çok kişinin, aynı anda veya birkaç gün sonra eş ve çocuklarının da başvurdukları ve indirim hakkından yararlandırıldıkları anlaşılmıştır.Çoğu defa üyelik için başvuran kişilerle onların eş ve çocukları, aynı anda üyelik hakkını kazanmaktadırlar.Diğer yandan 3 yıl üst üste aidat yükümlülüğünü yerine getirmeyen binlerce kişinin üyeliğinin düşürüldüğü dikkate alınarak üyelikte en az 3 yıllık süresini doldurmuş, Beşiktaş değerlerini benimsemiş ve Beşiktaş’a yararlı olacağı anlaşılmış üyelerimize, bu hakkın tanınmasının daha doğru ve adil olacağı düşünülerek bu yeni hüküm getirilmiştir.
-( i ) Burada yeni bir düzenleme yapılmış madde metninde ifade edildiği gibi Yönetim Kurulu Başkanı’na; Yönetim Kurulu Kararı ile Beşiktaş’a yararlı olacağı anlaşılan bazı kişilerin giriş ücreti ödenmeksizin üye yapabilmesine, yılda 10 kişi ile sınırlı olarak yetki verilmiştir.
-( j ) Bilindiği gibi Medeni Kanunumuzun 70. maddesinde: ” Üyeler, dernek amacının gerçekleşmesi ve borçlarının karşılanması için zorunlu ödentilere eşit olarak katılırlar….” hükmüne yer verilmiştir.Üye giriş ücretinin ve aidatlarının yürürlükteki tüzüğümüzde olduğu gibi her yıl yapılacak olağan ve/veya olağanüstü İdari ve Mali Genel Kurul tarafından belirlenmesi ancak bir önceki dönemden az olmaması ön görülmüştür.
-(k) Yürürlükteki tüzüğümüzün (8-j-n) fıkrasındaki düzenlemeler; birleştirilerek bazı değişiklikler yapılarak bu madde de yer almıştır.Yıl içinde aidat borçlarını ödemeyen üyelerimizin, ertesi yıl Yönetim Kurulu tarafından ödemeye davet edileceği, bu davete rağmen 3 yıl üst üste borcunu ödemeyen üyelerimizin üyeliklerinin düşürüleceği hükme bağlanmış, Yürürlükteki tüzüğümüzün 3 yıllık süresi aynen korunmuştur.
Sicil Kurulunun kayıtlarına göre 2005 yılında 581, 2006 yılında 569, 2007 yılında 294, 2008 yılında 436, 2009 yılında 305,2012 yılında da 850 üyemizin yapılan davetlere rağmen 3 yıl üst üste aidat ödememeleri nedeniyle üyelikleri düşürülmüştür.Bu konuma düşen üyelerimizin yıllık 50 TL aidat yükümlülüğünü yerine getirememelerinin, ödeme güçlüğünden olamayacağı kabul edilirse neden ve niçin Derneğimize üye oldukları sorgulanması gereken bir konudur.
Bilindiği gibi Medeni Kanunumuzun 70. ve 71. maddelerinde; her üyenin tüzüğe ve derneğin amacına uygun davranmak, amacın gerçekleşmesini güçleştirici veya engelleyici davranışlardan kaçınmakla yükümlü olduğu açıkça belirtilmiştir. Aidat yükümlülüklerini yerine getirmeyen üyelerin, derneğimizin amaçlarını güçleştirici ve engelleyici bir tutum içinde oldukları söylenebilir.

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Beşiktaş Kredi Kartları

VAKIFBANK >>  http://www.vakifkart.com.tr/besiktas-taniyin.aspx

GARANTİ >> http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/kredi_kartlari/bonus_card_ailesi/bjk_bonus.page

DENİZBANK http://www.denizbank.com/kartlar/deniz-bonus-card/bjk-bonus-card/


BJK Bonus ile Beşiktaşlı olmanın ayrıcalıklarını yaşayın!
  • Süper Lig ve Türkiye Kupası iç saha maçları için öncelikli bilet satın alma hakkına sahip olursunuz.
  • Kartal Yuvası mağazalarında BJK Bonus’a özel indirim ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
  • Çekiliş sonucunda Beşiktaş Profesyonel Futbol Takım oyuncularının yer alacağı organizasyonlara katılabilirsiniz.
  • KartalCell kampanyalarından öncelikli ve indirimli faydalanabilirsiniz.
  • Beşiktaş Dergisi'ne indirimli abone olabilirsiniz.
  • Tüm alışverişlerinizde BJK Bonus'u tercih ederek kulübünüze katkıda bulunursunuz.*

1 Mayıs İşçi Bayramını Üç Büyüklerden Sadece Beşiktaş Kutladı

https://www.bjk.com.tr/tr/haber/55519/

http://www.fenerbahce.org/index.asp

http://www.galatasaray.org/index.php

About